-Bol C vitaminli yiyecekleri beslenmenizden eksik etmeyin. Yeşil biber, kırmızı biber, nar, portakal, mandalina, limon derinin elastikiyetini koruyan yiyeceklerdir. -E vitamini ile cildi nemlendirin. Badem, fındık, ceviz ve fıstık çatlakların önlenmesinde sihirli etki yapar.
Çatlaklar için kullandığımız tedavi franksiyonel lazerdir. Dokularda hasar yaratmadan derinin üst tabakasını soyma yöntemi ile cildin kendini iyileştirmesi sağlanmaktadır. Seans sayısı hastaya ve cilt tipine göre değişmekle birlikte genelde 3-4 seanstır.
Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır.
Kısa Zamanlarda Çok Fazla Kilo Vermeyin
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir.
İlgili 17 soru bulundu
Kilo kaybettiğinizde yağ hücreleriniz küçülürken, aynı yüzey alanını korursunuz. Kaybettiğiniz yağlardan doğan boşluğa adapte olamayan cilt gevşer, sarkar. Kişi daha ince ve sağlıklı bedene sahip olmasına rağmen yüzü yorgun gözükür, gözlerde içeri çökmeler, kaş düşmeleri, ağız kenarı düşmeleri olur.
Vücudunuzda meydana gelen çatlakların doğal yöntemler ile ortadan kaldırmak mümkünüdür. Bu yöntemlerden biri de spor yapmaktır. Düzenli olarak spor yaparak sizi görüntüsü ile rahatsız eden çatlaklardan evinizin konforunda kurtulabilirsiniz.
Çatlak Kendiliğinden Geçer mi? Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Nasırlı olan bölgeye düzenli olarak sürüldüğünde bu bölgeyi yumuşatır ve ölü hücrelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Çok kurumuş olan ayak tabanlarını nemlendirmek için de bu maddeden faydalanılabilir. Ellerde kurumaya bağlı oluşan çatlakların giderilmesinde vazelinin bir hayli etkin olduğu bilinir.
3. A ve C Vitaminleri İçeren Besinler Tüket: Cildi hem koruyan hem de güçlendiren A ve C vitaminleri, cilt çatlaklarının oluşumunu büyük oranda önlüyor. Bunun yanı sıra bu vitaminler, cilt çatlakları tedavisinde kullanılan birçok ürünün içerisinde de yer alıyor.
Kemik çatlaklarının genellikle 4 ile 6 hafta arasında değiştiği belirtilebilir. Bu süre zarfında çatlak kemik, eski haline kavuşacak ve herhangi bir ağrı söz konusu olmayacaktır. Çatlağın oluştuğu ilk zamanlar; şişlik oluşan ve ağrı ortaya çıkan kısımda tedavi etkisi arttıkça normale dönmeye başlar.
Hint yağı, vücut çatlaklarına karşı kullanılan en yaygın yağ olarak öne çıkıyor. Hedef bölgeye Hint yağı ile en az 20 dakika masaj yapmalısın. Ayrıca Hint yağının etkisini artırmak için masaj süresini olabildiğince uzun tutmalı ve hedef bölgeyi sıcak su ile temizlemelisin.
Deri çatlağı oluşumu kilo ile ilişkilendirilmiştir. Yapılan araştırmalara göre obezite problemi olan kişilerde çatlak görülme olasılığı yüzde 40'lara kadar artış gösterir.
Son olarak en etkili yöntemlerden biri de düzenli bir şekilde Bepanthol çatlak kremi kullanmak olur. Bu kremi özellikle tahriş olan pürüzlü ve çatlamaya meyilli bölgelerde kullanabilirsiniz. Bu bölgeler için etkili bir bakım gerekir. Etkili bakım için ise Bepanthol onarıcı bakım merhemi size yardımcı olabilir.
Cilt çatlaklarına ilk oluştuğu evrede müdahale edilmesi tedavi açısından yararlı olur. Sıklıkla kendiliğinden gerilemesi beklenmemeli artış yapmaması açısından gerekli önlemler alınmalıdır. Çatlakların giderilmesinde en uygun zaman ilk bir yıldır. İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür.
Kakao Sabunu: Hamilelik sonrası oluşan çatlakların giderilmesinde etkilidir. Kantoron Sabunu: Antiseptik özelliği ile yarada mikrop oluşmasını önler. Kara Üzüm Sabunu: Cilt koruyucudur ve varis tedavisinde kullanılır.
Aloe vera sayesinde cildiniz hem çatlaklardan arınacak hem de düzenli kullanımda daha canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olacaksınız. Çatlaklara ne iyi gelir bitkisel ve doğal yöntem ne olabilir diyorsanız zeytinyağı, rendelenmiş aloe vera ve tuz karışımıyla yapacağınız peeling oldukça etkilidir.
Daha çok sarı kantaron yağı kullanılsa da kırmızı kantaron yağının faydaları da saymakla bitmiyor. Kırmızı kantaron yağı cilt çatlaklarının görünümünü oldukça azaltıyor.
Fiziksel birtakım aktiviteler çatlak görünümünün belirli bir oranda azalmasını sağlayabilir. Düzenli olarak gerçekleştireceğiniz yürüyüş, yüzme gibi aktivitelerin ardından kan dolaşımı artan ve sıkılaşan vücudunuzda çatlak görünümü de azalabilir.
Bacaklarda çatlak oluşumu genellikle ergenlik ve hamilelik gibi dönemlerde hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak oluşabileceği gibi spor veya çeşitli kas yapıcı ürünlerin kullanımı sonrası kasların birden büyümesi ile yeterince esnek olmayan derinin yırtılmasıyla meydana gelebilir.
Çatlakların ilk oluşmaya başladıkları dönemde uygulanan fraksiyonel lazer ile çatlak tedavisi yüksek oranlarda olumlu sonuçlar verir. Beyaz renkte olan eski çatlakların tedavi oranı ise lazer yöntemi ile yeni çatlaklara göre daha düşük olmasına rağmen yapılan tedavi sonucunda çatlak görünümü mutlaka azalmaktadır.
Yürüyüş ve koşu gibi egzersizlerin çatlak için olumlu ya da olumsuz bir etkisi yoktur. Bu süreçte ağırlık kaldırma içeren sporlara ara verilmesi ya da dikkatli olunması önerilir. Yüzmenin makat çatlağına iyi geldiği bilinir ve rahatsızlığa sahip kişinin düzenli olarak denizde yüzmesi önerilir.
Derinin alt tabakasında oluşan çatlaklara bile ulaşılmasını mümkün kılıyor. Tüm deri çatlaklarında ve özellikle beyaz, deforme görünümü olan çatlaklarda %50 oranında başarı elde ediliyor.
Çatlak olan kemikte, hasarın oluştuğu anda bir şişlik meydana gelmez fakat ilerleyen saatlerde şişlik kendisini gösterir. Çatlağın meydana geldiği bölgede darbe izi oluşur. Yavaş yavaş başlayan ağrı şiddetini artırarak bölgede uyuşma hissinin oluşmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri