İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, depremde kimliklerini kaybeden ve yeni kimlik çıkarmak isteyen vatandaşlar için açıklama yaptı. Açıklamada, yeni kimlik başvurusuna gerek kalmadan, e-devlet üzerinden geçici kimlik belgelerinin alınabileceği bildirildi.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
e-devlet sistemine giriş yapınız, Arama kısmına nüfus kayıt örneği yazdıktan sonra karşınıza çıkan ekranda gerekli onaylamaları yapın, Fakat unutmamanız gerekli olan bir unsur ise; e – devlet üzerinden nüfus kayıt örneği alma işlemini sadece bir defa gerçekleştirebilmenizdir.
4. Nüfus Kayıt Örneği (E-devletten alınabilir.) https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus- kayit-ornegi-belgesi-sorgulama Pdf Nüfus Kayıt Örneği Tipi - Aile, Vukuatlı Belge (Olayları Göster) - Evet, Belgenin Neden Verileceği - Kuruma İbraz, Kurum Adı - Gazi Üniversitesi yazılarak sorgula tuşuna basarak belgeyi oluşturunuz.
E-devlet hesabına kimlik numarası ve kişiye özel şifre ile giriş yapılır. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına "geçici kimlik belgesi sorgulama" yazılır. Açılan sayfadan "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum" yazısının başında bulunan kutucuk işaretlenir. Devam et butonuna tıklanır.
İlgili 21 soru bulundu
kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar düzenlenen bu belge ile sınava girebilecektir.
kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSU
Kimlik Kartı başvurusu; yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır. Kimlik Kartı başvurusu, yurt içinde; Alo199 üzerinden veya https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinden yapılır.
Nüfus cüzdanı sureti noter, muhtarlık ya da e devlet sistemi üzerinden alınabilmektedir. Bu seçenekler arasından en çok tercih edileni online sisteme geçmiş olan e devlet girişidir.
E-devlet Kimlik Kartı Uygulaması, kişilerin yapmak ya da sorgulamak istediği işlemleri hızlıca yapmasına olanak sağlarken aynı zamanda telefondan ya da bilgisayardan giriş yapmalarına yardımcı oluyor.
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
Elektronik imza ile e-Devlet Kapısına giriş için şu adımlar izlenir: Giriş menüsünden “e-imza ile giriş” seçeneğini seçiniz. Gelen ekranda TC Kimlik numaranızı giriniz ve “Devam Et” tuşuna basınız.
Çift yüz 2,00 TL. Tek yüz 1,78 TL. Çift yüz 2,23 TL.
Kimlik fotokopisi ile resmi işlemler yapılamaz. Ancak fotokopi üzerindeki kimlik bilgileri, veriler art niyetli kişilerce sahte kimlik üretmek için kullanılabilir.Genelde basına yansıyan olaylara muhatap olan sağlıklı kimliğe sahip olmayan veya kimlik bilgilerine önem vermeyen kişilerdir.
Yeni kimlik almak için randevu şartı var. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden bağlı olunan kurum için randevu alınabilir. İnternetten almak istemeyenler için telefon seçeneği de bulunuyor. Telefon ile Alo 199 arayarak randevu oluşturulabilir.
Geçici Koruma Kartını kaybedenler veya çaldıranlar emniyette kayıp/çalıntı tutanağı tutturup İl Göç İdaresine kayıp müracaatı yapmalıdırlar.
Nüfus cüzdanı, kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge, geçici kimlik belgesi gibi geçerli fotoğraflı resmi bir belge ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılmaktadır.
E-Devlet kapısı üzerinden alınan nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgeleri, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olacak. Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilir.
Not: Başvuru esnasında sisteme yüklenen Geçici ve Süreli Kimlik Kartı başvuru formunun, başvuru onaylandıktan sonraki on (10) gün içerisinde başvuru sahibi Seyahat Acentasınca bağlı bulunulan Bölge Temsil Kuruluna teslim edilmesi gerekmektedir!
Yurt içi yolculuklarınızda aşağıdaki belgeleri kimlik olarak kullanabilirsiniz: Nüfus cüzdanı Geçici nüfus cüzdanı belgesi. Sürücü belgesi.
Barkodlu Geçici Kimlik Belgesi Üç Ay Kimlik Kartı Alınıncaya Kadar Geçerli. e-Devlet'ten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri