İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yeni kimlik kartlarının dağıtımına yönelik olarak KIOSK'lar konuldu. Vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine giderek bu cihazları kullanabilir. KIOSKlar üzerinden yeni kimlik kartınızın şifresini aktif hale getirebilir veya değiştirebilirsiniz.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
PIN kodunuz, kimlik kartınız size teslim edilinceye kadar aktive olmayacaktır. PIN kodunuzu İlçe Nüfus Müdürlüklerinde bulunan KİOSK'ları kullanarak değiştirebilirsiniz. PIN kodunuz size başvuru esnasında kapalı bir zarf içinde teslim edilecektir.
Çipli kimlik kartlarının elimize ulaştığı Kişiye Özel Şifre Zarfı'nda yer alan Etiket Formu'nun altında bir hologram var ve altında da PIN kodumuz yer alıyor. Nüfus müdürlüklerine yerleştirilen Kiosk cihazları üzerinden şifrelerimizi doğrulama, değiştirme işlemlerini yapabiliyoruz.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
İlgili 38 soru bulundu
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
Yurt içinde Alo 199 Çağrı Merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı ya da e-Devlet uygulaması üzerinden öğrenilmekte ve takip edilebilmektedir.
Kimlik kartı çıkarma işlemleri başvuru süreci ile birlikte tamamlandıktan sonra yeni kimlikler, ortalama 1 hafta içinde kişiye ulaşıyor.
Giriş yapabilmek için mutlaka T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır. e-Devlet Anahtar, ek bir güvenlik yöntemidir. Ayrıca, e-Devlet Anahtar özelliği aktif edildikten sonra e-Devlet mobil uygulamaları ile giriş yapabilmek için, mobil uygulamanın son versiyonunun cihazınızda yüklü olması gerekmektedir.
Yeni kimlik şifresi, kimlik kartının üzerinde bulunan biyometrik verilerin kontrol edilmesini ve özel güvenlik detayları ile korunmasını sağlar.
✅ Pin kodu bilginizi artık e-Devlet Kapısı'ndaki “T.C. Kimlik Kartı Pin Kodu Sorgulama” hizmeti üzerinden. sorgulayabilirsiniz.
NFC özelliği Android ya da Apple telefonlarda kullanılabilmektedir. Fakat bazı ürünler NFC'yi desteklemektedir. Telefonda NFC var mı sorusunun cevabı için ayarlar-kablosuz ağlar-diğer bağlantılar sekmesinden NFC özelliğinin olup olmadığını görebilirsiniz.
Telefonunuzun AppStore uygulamasından aramalar bölümüne E-devlet yazdığınızda karşınıza çıkan ilk uygulamayı indiriyorsunuz. Daha öncesinden PTT'den almış olduğunuz e-Devlet giriş şifreniz ve T.C. Kimlik Numaranız ile uygulamayı kullanmaya başlayabiliyorsunuz.
1. NFC Teknolojisi Kullanılarak Doğrulama. NFC teknolojisine sahip bir cihaz ve yeni çipli kimlik kartına sahip olmanız durumunda "İletişim Seçeneklerim" sayfasında Kimlikle Telefon Numarası Doğrulama adımlarını takip ederek işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Yeni kimlik kartları yaklaşık olarak 1 haftada çıkarılır. YENİ KİMLİK KAÇ GÜNDE GELİR? Yeni kimlik kartı PTT kargo tarafından teslim edilmektedir. Yaklaşık olarak teslim süresi 7 ile 10 gün sürebilmektedir.
Bu bilgiler seri numarası, T.C kimlik numarası, soyadı, adı, doğum tarihi, baba adı, anne adı, doğrum yeri, medeni hali, dini ve kan grubu, kayıtlı olduğu yer ve veriliş nedeni şeklinde sıralanıyor. Yeni kimlik kartlarının çipi ayrıca eski nüfus cüzdanında bulunmayan sürücü belgesi ve elektronik imzayı da içeriyor.
e-Devlet Kapısı'ndaki “Kimlik Bilgilerim” kısmında yer alan bilgilerinizde herhangi bir hata var ise açılan sayfadaki “Bilgilerimi Yenile” butonundan Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerindeki bilgilerinizle e-Devlet Kapısındaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
İstanbulkart Mobil «işlemler» alanına gir, NFC ile. talimat etkinleştirme bölümüne tıkla, fiziksel. İstanbulkart'ını telefon kamerana dokundur ve. talimatın aktifleşsin!
NFC özelliği bulunan akıllı telefonlarınız ile yeni çipli T.C. Kimlik Kartınızı okutarak dijital kanallarımızı kullanabilirsiniz.
Kartınıza Mobil Temassız Ödeme özelliğini tanımlamak için;
Mobil temassız ödeme özelliği sadece Android işletim sistemine sahip (versiyon 5.0 ve üzeri sürümlü) NFC özelliği bulunan akıllı telefonlarda çalışabilmektedir. Cihazınızın NFC özelliğini ayarlar sekmesinden NFC menüsü aracılığı ile aktive edebilirsiniz.
NFC kullanımı sadece akıllı telefonlarla sınırlı değildir. Cihazlar arası iletişimi mümkün kıldığı için farklı yapıda cihazlarda da bu teknoloji kullanılabilir. Bu cihazlardan biri ise pos makineleridir. NFC ile ödeme yapmak özellikle pandeminin ardından yaygın olarak tercih edilen bir kullanım seçeneğidir.
“NFC Easy Connect” uygulamasını Android akıllı telefonunuza indirip yükleyin. Google Play™ Mağazasında “NFC Easy Connect”i arayın. Uygulama bazı ülke/bölgelerde indirilemeyebilir. “NFC Easy Connect” uygulamasını, ekran talimatlarını uygulayarak akıllı telefona yükleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri