Yeni kimlik kartlarının her birinin bir geçerlilik tarihi bulunmaktadır. Bu tarih de kimlik kartlarının üzerinde yer almaktadır. Yeni kimlik kartlarının geçerlilik tarihi kimlik kartlarının ön yüzeyinde yer almaktadır.
Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılan yeni kimlik kartları, 10 yıllık kullanım ömrüne sahip, Polikarbon materyalden oluşan, temaslı ve temassız yonga içeren ve uluslararası standartlara uygun (ICAO) en gelişmiş güvenlik ögelerini içinde barındıran ve vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verinin kart ...
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı; 10 yıl geçerlilik süresine sahip olup, polikarbon materyalden oluşan, temaslı ve temassız yonga (çip) içeren; uluslararası standartlara uygun (ICAO) en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran; vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verinin kart üzerindeki temaslı yongaya ...
Kimlik kartının veriliş tarihini öğrenmek isteyenler e-devlet üzerinden kimlik bilgi detaylarına ulaşabilir. Kimlik kartının veriliş tarihini öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr/kisisel-bilgiler adres üzerinden e-devlet şifre ve TC kimlik numarası ile giriş yapılır.
TC Kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yıl olup, 10 yıllık sürenin bitimini izleyen tarih itibari ile başvuru üzerine yenilenir. TC Kimlik kartlarının geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır. Kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.
İlgili 37 soru bulundu
Eski nüfus cüzdanlarının üzerinde kimlik veriliş tarihi gibi bilgiler yer alıyordu. Fakat yeni kimliklerde veriliş tarihi yazmıyor. Yalnızca T.C. kimlik numarası, ad, soyad, doğum tarihi, seri numarası, son geçerlilik süresi, cinsiyet, uyruk, ıslak imza, fotoğraf, mühür bilgileri yer almaktadır.
Kimlik kartının geçerlilik süresi on yıl olup, sürenin bitimini izleyen tarihten itibaren başvuru üzerine yenilenir. Geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır.
T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden vehttp://tckimlik.nvi.gov.trinternet adresinden öğrenilebilir.
E-devlet kapısı üzerinden Kimliğinize ait tüm bilgilerinizi görebilirsiniz. E-devlet sistemine şifrenizi ve T.C Kimlik Numaranızı yazdıktan sonra erişebilirsiniz. Kimlik Bilgilerim kısmına girerek bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.
T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden ve http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir.
Nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır.
Yeni kimliklerde veriliş tarihi de yer almamaktadır.
Eski kimliklerin kullanım süresi ne zaman bitiyor? Eski kimlik geçerlilik süresi olarak İç İşleri Bakanlığı tarafından açıklanmış olan son tarih 31 Aralık 2023 tarihidir. 2024 yılının, yeni tip kimlik başvurusu için son tarih olduğu belirtilmiştir.
Kredi kartının ön yüzünde bulunan dört haneli rakam "sona eriyor" anlamına gelen expires ya da valid thru yazılarının karşısında bulunur. Türkçe karşılığı ise geçerlilik süresidir. Valid thru kartın son kullanım tarihini bildirir.
Sonraki aşamada uygulamanın sağ alt kenarında yer alan NFC butonu tıklayın ve kimliğinizi ön ya da arka kısmında yer alan çipi (yonga) cihaza yaklaştırın ve çip içerisinden okuma işlemi otomatik başlayacaktır. Android telefonlarda NFC arka kısımda yer almaktadır.
İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yeni kimlik kartlarının dağıtımına yönelik olarak KIOSK'lar konuldu. Vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine giderek bu cihazları kullanabilir. KIOSKlar üzerinden yeni kimlik kartınızın şifresini aktif hale getirebilir veya değiştirebilirsiniz.
Devletin resmi kişisel bilgi sorgulama adresi E-Devlet sorgulamaları ile kişisel kimlik bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. E-Devlet sitesi üzerinden hakkınızda açılan davalar, sim kartlar veya herhangibir vergi cezası kolayca sorgulanabilir.
Sorgu.live adlı internet sitesi üzerinden, Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanın kişisel verilerinin herkese açık biçimde yayımlamaya başladığı ortaya çıktı. Siteye ücretsiz üye olan kişiler, burada istedikleri kişilerin aile, akraba, GSM bilgilerine ulaşabiliyor.
Android arayüzü kullanıcısı iseniz yapmanız gereken; Telefonunuzdaki Play Store uygulamasına tıklayıp e-devlet kimlik kartı uygulaması yazmanız. Arama sonuçlarından karşınıza ilk çıkacak olan uygulamayı indirmeniz ve kullanım koşullarını kabul etmeniz gerekmekte.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün başlattığı işlem sonrasında yedi gün yirmi dört saat boyunca etkin olan ALO 199 çağrı merkezi hattı aracılığı ile takip ve sorgulama yapılabilir.
E DEVLET ÜZERİNDEN NÜFUS CÜZDANI SURETİ ALMA İŞLEMİ
Onay verdikten sonra karşınıza nüfus cüzdanı sureti çıkacaktır, Çıkan sayfayı yazdırmanız yeterlidir. Yazdırdığınız sayfa, alt bölümde bulunan barkod sayesinde fotoğrafı evrak statüsü taşıyacaktır.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz. Nüfus Kayıt Örneği Almak İçin Tıklayınız.
ESKİ KİMLİKLER 31 ARALIK 2023 TARİHİNE KADAR KULLANILACAK
Daha sonra gerekli evraklar tamamlanıp ve başvuru ücreti yatırılarak yeni kimlik kartı başvurusunda bulunabilir.
Nüfus cüzdanının kaybolmuş, tahribata uğramış ve kullanılamaz duruma gelmiş olması halleri dışında, mevcut soğuk damgalı nüfus cüzdanları, geçici kimlik belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olmaktadır" denildi.
Yeni kimlik kartlarının boyutlarının küçük olması nedeniyle kart üzerine yazılmayıp, çipte bulunan bilgiler ise "önceki soyadı, doğum yeri, medeni hali, dini, kan grubu, kayıtlı olduğu yer (ili, ilçesi, cilt, hane, sıra no), veriliş nedeni, veriliş tarihi" şeklinde sıralanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri