Holistik pazarlama yaklaşımı, pazarlamayı bütünsel olarak ele alan ve inceleyen çağdaş bir pazarlama yaklaşımıdır. İlişkisel pazarlama, içsel pazarlama, bütünleşik pazarlama ve performans pazarlaması, holistik pazarlama yaklaşımının unsurlarını oluşturmaktadır.
Bütünleşik pazarlama, bir şirket içindeki tüm pazarlama iletişimi araçlarının, yollarının ve kaynaklarının, müşteriler ve diğer son kullanıcılar üzerindeki etkiyi minimum maliyetle en üst düzeye çıkaran kusursuz bir programlama koordinasyonu ve entegrasyonu olarak tanımlanır.
Kişinin yalnızca vücut sağlığını değil, zihin ve ruh sağlığını da düşünerek hazırlanan bir beslenme çeşididir. Kişinin bütünsel sağlığını koruması bu tüketim alışkanlığının en büyük faydasıdır. Fakat bunun yanı sıra bütünsel beslenmenin organik olan tüm gıdaları kapsaması da beraberinde çeşitli faydalar getirir.
Holistik pazarlama; ilişkisel, içsel, birleşik ve sosyal sorumluluk olmak üzere dört pazarlama bileşeninden oluşur.
İçsel pazarlama, potansiyel müşteriler gibi çalışanlarında müşteri kapsamında görülmesini, satış politikalarının ona göre geliştirilmesini sağlayan pazarlama tekniğidir. İşletme çalışanlarının uyum içerisinde olması ve müşterilere en iyi hizmetin sunulmasını hedeflenir.
İlgili 17 soru bulundu
Destinasyon pazarlaması, turistlerin hedef aldığı bölgeleri analiz edip pazarlamaya denir. Dilimize tamamen çevrilemeyen “destinasyon” kelimesinin asıl anlamı hedeflenen, varılmak istenen anlamlarına gelir. Destinasyon eylemi bir bölgeyi, ili, ilçeyi ve mahalleyi kapsayabilir.
McCarthy tarafından 1960'lı yıllarda ortaya atılmış olan pazarlama karması elemanları, ürün (product), fiyat (price), tutundurma (promotion), dağıtım (place), işletmeler tarafından bir silah olarak kullanılmıştır.
Kapsayıcı pazarlama, markanızın ve şirketinizin iç yapısından harici reklam kampanyalarına kadar her alanda çeşitlilik içeren pazarlama sürecidir.
Jerome McCarthy, "pazarlama karmasını" pazarlamanın 4P'sinde şekillendirdi ve "pazarlama karmasının, 4P adı verilen dört bileşenden ürün (product), kanallar ve kurumlar olarak yer (place), promosyon (promotion) ve fiyattan (price) oluştuğunu," belirtti.
Holizm; bütünün, kendisini oluşturan parçaların toplamından daha fazla olduğunu savunan felsefe görüşüdür. Ayrıca Sistem Kuramı içerisinde de değerlendirilen bir yaklaşımdır.
Holizm; bütünün, kendisini oluşturan parçaların toplamından daha fazla olduğunu savunan felsefe görüşüdür (Mete, 2013). Holizm, insanın bir bütün olduğunu birbirinden ayrılmaz olan parçaların tek başına ele alınmasının doğru sonuçlar vermeyeceğini vurgulamaktadır.
Holistik tıp, kelime anlamı "doğal dengeleri gözeten bir yaşam ve tedavi tarzı" olan ve bunu benimseyen bir tedavi yaklaşımıdır.
Bütünleşik pazarlama iletişimi araçları farklı kaynaklarda şu şekilde sıralamaktadır: Bunlar, kişisel satış, satış geliştirme, doğrudan pazarlama, satın alma noktası iletişimi (P.O.P. ), reklam, halkla ilişkiler, sponsorluk ve müşteri ilişkileri yönetimi (CRM)'dir.
Bir işletmenin mal veya hizmetinin satışını kolaylaştırmak amacıyla üretici-pazarlamacı işletmenin denetimi altında yürütülen, müşteriyi ikna etme amacına yönelik, bilinçli, programlanmış ve eşgüdümlü faaliyetlerden oluşan bir iletişim sürecidir.
Niş pazar çok dar bir tüketici grubunun istek ve gereksinmelerine göre bölümlenmiş pazarlardır. Büyük işletmelerin girmek istemediği ya da göremediği özel pazar bölümleri, sınırlı tüketicisi olan bir yapıya sahiptir. Ortopedik ürünler, çok büyük numarada giysi, ayakkabı, özel turizm etkinlikleri gibi.
Gizli pazarlama ürün veya hizmetlerin tüketiciye fark ettirilmeden, gizlice pazarlanmasıdır. Geleneksel pazarlamanın kitlelere mesaj ulaştırma amacının aksine gizli pazarlamada mesajın bireye, zekice yöntemlerle bire bir ulaştırılması esastır.
Efektif bir dijital pazarlama faaliyeti, sosyal medya yönetimi, arama motoru optimizasyonu, sosyal medya, dijital reklam, içerik pazarlaması, e-mail pazarlama gibi tüm araçların aynı amaç için, etkin bir strateji dahilinde, bir bütün olarak kullanılmasını kapsar.
PPC Pazarlama, reklam verenlerin, bir kullanıcının reklamlarından birini tıkladığında ödeme yaptığı bir çevrimiçi reklamcılık modelidir. Farklı türlerde PPC reklamları bulunmakla beraber en yaygın türlerden biri, ücretli arama ağı reklamıdır.
“7C” Pazarlama karması elemanlarına tüketici yönlü bakıldığı Pazarlama Karması “7C” olarak ele alınmaktadır ; Müşteri değeri, Müşteri kolaylığı, Müşteri maliyeti, Müşteri iletişimi, Değer Page 11 11 verilme (Consideration), Koordinasyon–Süreç (Coordination) ve Onaylama–Süreç (Confirmation).
Philip Kotler pazarlama tanımını “Pazarlama Yönetimi” kitabında şöyle açıklamaktadır; “Pazarlama; bireylerin ve grupların ihtiyaç duyduklarını ve arzu ettiklerini, değerli ürünleri eşitleri ile üreterek, sunarak ve değiş tokuş ederek elde ettikleri idari ve sosyal bir süreçtir.
Sinsi Pazarlama, büyük organizasyonlara resmi olarak sponsor olan firmaların yapmış oldukları faaliyetleri göz önüne alarak, resmi sponsor olmayan fir- maların geniş kitlelerin dikkatini farklı şekillerde çekerek, resmi sponsor- ların itibarını zayıflatan ve kendi itibarını güçlendiren bir pusu faaliyetidir.
Gizli Pazarlama Günümüzde tüketicilerin farkında olmadan tükettiğimiz reklam ve ürün pazarlama faaliyetleridir. Ürün ve hizmet tüketiciye satılmadan önce karışıklık yaratılır. Beynimizin içinde farklı düşünceler eyleme geçirecek vızıltılar ürünü almaya tetikleyecek bilgi daracıkları öncesinde aktarılır.
Yeşil pazarlama; kirlilik, enerji tüketimi ve tükenebilir kaynakların tüketiminin olumlu ve olumsuz yanlarını inceleyen toplumun ve tüketicilerin ihtiyacını tatmin etmede sorumluluk anlayışı içerisinde uzun vadeli karlılığı hedefleyen bir iş stratejisidir.
'Modern Pazarlama Yaklaşımı', işletme amaçlarına ulaşmak için hedef pazardaki müşteri istek ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ve tatminin sağlanması amacıyla işletmenin bütün birimlerinin koordineli olarak çalışmasını içeren bir işletme yönetim felsefesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri