Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Lise mezunu olmak, Üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan İletişim, İşletme, İktisat, Halkla İlişkiler gibi bölümlerinden mezun olmak, Tercihen özel eğitimlere katılarak sertifika sahibi olmak.
Müşteri temsilcisi olmak için çoğunlukla bir mezuniyet derecesine veya belgeye gerek yoktur. Ancak bazı işletmeler belirli bir alandaki tecrübe veya uzmanlığı tercih edebilir. Müşteri temsilcisi olmak için gerekenler arasında iyi iletişim, problem çözme, organizasyon, müşteri odaklılık ve takım çalışması yer alır.
Lise programlarından ya da üniversitelerden mezun olmak yeterlidir.
Müşteri hizmetleri temsilcisi olmak için herhangi bir eğitim şartı bulunmaz. İlgili çağrı merkezi firmalarının müşteri hizmetleri temsilcisinde aradığı yetenek ve yetkinlikler, firmaya göre değişiklik gösterir.
Sektöre kazandırılan Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü mezunu, kurum ve kuruluşların müşteri ile iletişimini sağlayan önemli bir pozisyondadır. Müşterinin cevaplarını aradığı soruları, talepleri ve şikayetleri profesyonel bir şekilde iletişim kurarak dinlemesi ve müşterinin isteklerini yerine getirmesi beklenir.
İlgili 21 soru bulundu
Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar çağrı merkezi yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, tüketici davranışları gibi sektörleri ilgilendiren birçok konuda yeterlilik kazanacaklar, çağrı merkezi çalışanlarının temel yetkinliklerine sahip olacaklardır.
Çağrı merkezi çalışma saatleri genellikle sabah 09.00 ile akşam 22.00 arasında yani 11 saat kadardır. Bazı kurumlar 24 saat çalışmayı esas alabilirler. Büyük firmalar genellikle müşterilerine 24 saat hizmet vermek isteyebilirler. Müşteri memnuniyeti açısından bu önemlidir.
Genellikle müşteri hizmetleri departmanına bağlı olarak çalışan müşteri temsilcisi, farklı iş kollarında görev alan bir mesleği icra eder. Hedef kitle için iletişim kurma ve bilgilendirme gibi temel görevleri yerine getiren müşteri temsilcisi, bazı yetkinlik ve becerilere sahip olarak görevini yerine getirir.
Çağrı merkezi Müşteri Temsilcisi; müşterilerden gelen çağrıları cevaplayan, çağrı sonrası ofis işlerini yürüten, kalite kural ve yönetmelikleri çerçevesinde çalışan, çağrı merkezi bilgisayar uygulamalarını aktif bir şekilde kullanan ve mesleki gelişim faaliyetleri yürüten kişilere verilen mesleki isimdir.
Çağrı merkezleri tercihen üniversite mezunu olmak üzere, lise ve yüksekokul mezunlarına da kariyer imkanı sağlayabilen bir sektör.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. - Ön lisans ve lisans mezunları için KPSS'den en az 60 puan almış olmak. - Erkek adayların askerliğini yapmış olması ya da belirli sebeplerden dolayı muaf olması. - Herhangi bir sebepten dolayı kamu haklarından mahrum olmamak.
eleman.net verilerine göre, Çağrı Merkezi Elemanı 2023 yılında ortalama 15.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çağrı Merkezi Elemanı , Ocak 2023 yılında ortalama 12.210 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.700 TL maaş alıyordu.
Çağrı merkezi alanında görev almak ve bu alanda kendini yetiştirmek isteyenlerin merak ettiği hususlardan biri de çağrı merkezi yaş sınırı oluyor. Öncelikle çağrı merkezinde çalışmak için yaş sınırı olarak 18 yaşını doldurmuş olma koşulunun bulunduğunu belirtmeliyiz.
Müşteri Temsilcisi Ne Demek? Müşteri Temsilcisi, firma ürün ve hizmetleri ile ilgili soruları cevaplayıp potansiyel müşterileri firmaya yönlendirmek ve müşteri kayıtlarını tutmakla sorumludur.
Konuya uzak birisi için çağrı merkezinde çalışmak, genel olarak ne olacak altı üstü telefonlara bakıyorlar seviyesinde algılanır. Sanılanın aksine çağrı merkezinde çalışmak, özelliklede müşteri temsilcisi olmak oldukça yorucu ve stresli bir görevdir.
Ahize ağza yaklaştırılarak konuşulmalı, ahize dudaklara en fazla 2,5- 3 cm mesafede tutulmalıdır. Konuşma normal bir ses tonu ile tıpkı karşımızdaki birisiyle konuşuyormuş gibi olmalıdır. Nazik bir ses, düzgün bir ifade şarttır. Telefon konuşmaya açıkken boş kalması önlenmelidir.
Çağrı merkezleri genellikle bankalar, telekomünikasyon şirketleri, sigorta şirketleri, e-ticaret siteleri gibi kurumlar tarafından kullanılır. Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcileri, müşterilerin telefon, e-posta veya canlı sohbet yoluyla iletişim kurduğu şirketlerde çalışırlar.
İŞKUR üzerinden Çağrı Merkezi Müşteti Temsilcisi alımına başvuruda bulunmak için İŞKUR internet sitesine giriş yapın. Meslek kutucuğunda "Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi" yazıp ara seçeneğine tıklayınız. Aramada çıkan ilanlara giriş yapın ve Başvur butonuna tıklayın.
Çağrı Merkezleri “Tehlikeli” Sınıfa Alındı
Son düzenlemeyle Çağrı Merkezi Hizmetleri Sektörünün tehlike sınıfını tekrardan “Tehlikeli” olarak değiştirildi. Bundan böyle her çağrı merkezi için işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi zorunluluğu başlamıştır.
Çağrı Merkezi Elemanı olmak için mutlaka bitirilmesi gereken bir ön lisans ya da lisans bölümü bulunmamaktadır. Lise programlarından ya da üniversitelerden mezun olmak yeterlidir. Gerekli nitelikleri taşıyan adaylar, Çağrı Merkezi Elemanı olarak çalışabilir.
İlk ve acil yardım bölümü mezunları, 112 acil çağrı merkezlerinde, acil servis ve ambulans hizmetleri veren sağlık kuruluşlarında, özel ve kamu hastanelerinin acil tıbbi tesislerinde paramedik unvanı ile görev almaktadır.
Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü taban puanları, TYT'deki sözel puan türünden hesaplanır.
Çağrı Merkezi Eğitimi Nasıl Verilir? Çağrı merkezi eğitimi, üniversitelerin ön lisans programlarında “Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü” adıyla örgün ya da açık öğretim şeklinde verilir. Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü'nden mezun olmayan kişiler ise özel kurs merkezlerinin düzenlediği çağrı merkezi eğitimine katılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri