Yeni kimlik yenileme ücreti nereye yatırılır? Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi sayesinde, artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi gibi değerli belgelerin bedelleri ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden kolaylıkla ödenebilmektedir.
Bunlar şu şekildedir: Vergi Dairesi Müdürlüklerinden, Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr/ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla, Gelir İdarisi Başkanlığına ait web sayfasından.
T.C Kimlik Kartı/Sürücü Belgesi/Pasaport Bedelleri için Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Vergi Dairesi Veznesi veya İnteraktif Vergi Dairesi https://iyd.gib.gov.tr adresinden ödeme yapılabilir.
a) Halk Bankası şubelerinden, b) Halk Bankası ATM'lerinden, c)Halk Bankası mobil uygulamalarından yatırılması gerekmektedir. (Not: Hesap başka bankaların Havale/EFT işlemlerine kapalıdır.)
2022 yılı içerisinde nüfus cüzdanınızı yeni T.C. kimlik kartı ile değiştirecekseniz Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bedel 37,50 TL'dir. Eğer kimlik kartınızı kayıp nedeniyle değiştiriyorsanız ödemeniz gereken bedel 75,00 TL'dir. Nüfus müdürlüklerinde biyometrik fotoğraf çekilmez.
İlgili 29 soru bulundu
Gelir İdaresi Başkanlığınca uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi ile artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıtlar bedeli ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden ödenebilecektir.
Alınan Bedel BAĞIŞ DEĞİLDİR. Not : Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir.
Kimlik yenileme yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gerekli evrakları toplamaları ve kimlik yenileme ücretini gerekli mercilere ödemeleri gerekir. Bankadan, ATM'den ya da internet üzerinden kimlik bedeli ödemesi yapılabilir.
Kişiler yenileme ücretlerini PTT kurumlarına giderek de kolayca ödeme yapabilir. Oldukça basit olan işlemlerle, kimlik yenileme ücretleri ödenebilir ve ödendiğine dair makbuz alınabilir.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
Nüfus Cüzdanı, Uluslararası Aile Cüzdanı, Pasaport, Sürücü Belgesi, Memur Cüzdanı, Avukatlık Kimlik Kartı, Askeri Kimlik Kartı, Basın Kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı kimlik belgesi ve 1 adet Biyometrik fotoğraf ile yapılacaktır.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Evlilik Nedeniyle Ehliyet Yenileme Ücreti 769 TL! Ehliyet yenileme harcı 769 TL kimlik kartı yenileme ise 83 TL!
Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
Kimlik kart bedeli ücretsizdir.
Bankalarda eski kimlikle işlem yapılamayacak.
2 Ocak 2017 tarihinden itibaren eski nüfus cüzdanları değiştirilerek üzerinde çip ve biyometrik veriler bulunan kimlik kartına geçiş yapılmıştır. Kart; İçişleri Bakanlığının, tüm Türk vatandaşlarına verdiği AB benzeri bir kimlik kartıdır. Hükûmet, eski nüfus cüzdanlarının geçerlilik süresini 2023'e kadar uzatmıştır.
Kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek. Vatandaşlarlar hem Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi web sayfasından hem de ALO 199 hattından kimlik değiştirme randevusu alabiliyor.
Yeni kimlik kart bedeli ve sürücü belgesi ödemeleri İnternet Şubesi ile parmaklarınızın ucunda! Halkbank İnternet Şubesi'nde, Ödemeler menüsü altında sürücü belgesi ödemelerinizi ve yeni kimlik kartı bedelini dilediğiniz zaman, hızlıca ödeyebilirsiniz.
01.01.2020'den itibaren, vergi, harç, ceza ve amme alacağı niteliğindeki borçların ödemeleri yalnızca Kamu Bankaları ve PTT aracılığı ile yapılabilecek.
Harç ödemelerinizi Halkbank Mobil (Ödemeler/Vergi > Fatura ve Kurum Ödemeleri > Eğitim), Halkbank İnternet Şubesi (Ödeme/Vergi > Eğitim Ödemeleri), Halkbank ATM'leri, 0 850 222 0 400 Halkbank Dialog veya size en yakın Halkbank Şubesi'nden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından Vergi Dairelerine yönlendirilen ve ilgili Vergi Dairesince yapılandırılan Öğrenim veya Katkı (Harç) Kredi borçları ise şubelerimizden ve İnternet Bankacılığı'ndan "6552 MADDE 73 KESİNLEŞMİŞ ALACAKLAR (ÖZEL TAHAK) –(6122)" vergi türü ile ödenebilecektir.
İlimiz Merkez ilçe Nüfus Müdürlüğüne randevusuz olarak başvurulabileceği gibi aynı zamanda Alo 199 hattından veya https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr web sitesinden randevu alarak başvurmak mümkündür.Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğüne randevu alınmadan, doğrudan gidilerek başvuruda bulunulması, yoğunluklara ve uzun bekleme ...
18 yaş altı kimlik kaybetme ya da kimlik yenileme işlemleri vatandaşın yaşına göre değişiklik gösteriyor. 18 yaş altında ancak 15 yaşını doldurmuş vatandaşların kendisinden istenen evraklarla birlikte bizzat randevusuna katılması gerekiyor. Kendinden istenen evraklar içinde biyometrik fotoğraf mutlaka olması gerekiyor.
Sürücü belgesi yenileme harcı + vakıf bedeli 769 TL'dir. Peki, ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme harç ücretini, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile anlaşmalı bankaların şubelerinden, ATM kanalları veya internet bankacılığı üzerinden ödeyebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri