Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.
En İyi Cevap. Öyle bir şey söz konusu değil. Sınıfça gelmezseniz, hatta okul olarak bile o gün hepiniz yok yazılırsınız. Sadece okulun son günleri olur ve öğretmenlerinizde toplu gelmezseniz yok yazılmazsınız karneler işlendi derse, zaten gelmezsiniz okula.
Karne haftası ilk günler okullarda ders işlenmeye ve yoklama alınmaya devam edilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve okul yönetimi özellikle devamsızlık hakkı sınırda olan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısında bulunuyor. Okul yönetimi son hafta boyunca da yoklama almaya devam edebiliyor.
Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı önemini korurken, öğrencilerin konuyu detaylı araştırması ise hız kesmiyor. Okulun son haftası yoklama alma inisiyatifi bulunmakta olup bazı öğretmenler bunu kullanmayabilmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin devamsızlıklarını, haftalık ders çizelgelerini, sınav tarihi ve notlarını mesajla ailelere bildirecek.
Devamsızlıkların 5. gününde, 15. gününde ve 25. gününde veliye devamsızlık mektubu gönderilir. Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli dilekçesi, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e okul sistemine işlenir.
Evet , lisede 4 veya ilk 2 derse girilmeyince yarım gün yok yazılılır . Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür.
Bakan Tekin'in 'Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz. ' açıklamalarının ardından lise devamsızlık hakkı ile iligili araştırmalar hızlandı. Buna göre lisede devamsızlık hakkı, özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Özürlü (raporlu) devamsızlık hakkı ise 20 gün olmaktadır.
Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür. Ayrıca devamsızlık müfredatında 30 gün devamsızlık aşıldığında ne olduğu da belirtilmiştir. Belirtilenlere göre öğrenciler başarısız sayılacaktır. Dolayısıyla öğrenciler 31. gün okula gitmeme durumunda sınıfta kalmaktadır.
Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 16 Haziran 2023'ten birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.
12. sınıfların devamsızlıktan muaf olduğunu duyuran Bakan Özer, "Öğrenciler hep aynı soruları sordu. Bu dönem travmalı bir dönem yaşandığı için bunu erken açıklayacağız. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız.
Okulun ilk gününden itibaren yoklama defteri tutulmaya başlanır. Okullarda ilk gün genel olarak öğretmen ve öğrencilerin tanışması, derslerde kullanılacak araç ve gereçlerin duyurulması şeklinde geçmektedir. Ancak ilk günden itibaren alınan yoklama son günlere kadar devam edere.
“Sınıf defteri yoklama fişi nasıl doldurulur?” sorusunun cevabı; defterin ilgili güne ait sayfasının hemen altında yoklama fişi başlıklı alana ilgili derse girmeyen öğrenci numaralarının yazılması şeklindedir.
Ayrıca Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre devamsızlık da sınıfta kalma sebebi olacak.
12. sınıfların devamsızlıktan muaf olduğunu duyuran Bakan Özer, "Öğrenciler hep aynı soruları sordu. Bu dönem travmalı bir dönem yaşandığı için bunu erken açıklayacağız. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız. Onlar muaf olacaklar.
Devamsızlık affı ihtimalinin 2023-2024 eğitim öğretim döneminde olmayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin mağdur olmaması için buna dikkat etmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti; "Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içinde olmasınlar.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN? Ortaokul; 5.6.7. ve 8. sınıfı kapsıyor. Ortaokulda öğrencilerin, 10 gün özürsüz (raporsuz), 20 gün ise özürlü (raporlu) olmak üzere 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma gibi bir durum yoktur.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Sen ilk derse girmesem demişsin öyleyse yarım gün yok yazılırsın ancak rapor ile telafisi olur .
9.sinif özürlü devamsizlik 20 gün ve özürsüz 9.5 gün olursa sinifta kalir miyim? Bilgi verir misiniz? Hayır kalınmıyor.
Mazeretsiz devamsızlık sildirme yapmak için herhangi bir yol yoktur. Fakat özellikle ailelerin açıklamaları ile birlikte dersleri iyi olan fakat devamsızlık yüzünden sınıf tekrarı alabilecek öğrenciler için okul idaresi inisiyatif alarak devamsızlığı silebilmektedir.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri