Kinder Salmonelle açıklaması! Kinder neden yasaklandı? Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı.
Türkiye'de de Schoko Bons ürünlerinin toplatılması kararlaştırıldı. 8-15 Temmuz 2022 son kullanma tarihli ürünlerin toplatılmasına dair karar çıktı. Belçika'da üretilen Kinder markalı ürünlerde salmonella bakterisi tespit edilmişti.
Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (FAVV), Kinder çikolata ürünlerinde salmonella bakterisi bulunan Ferrero şirketine ait fabrikayı önceki hafta geçici olarak kapattı. Hollanda ve Belçika, Arlon kentindeki Ferrero çikolata fabrikasında üretilen tüm ürünlerin toplatılmasına karar verdi.
Buna göre, bakanlık kararıyla 'Kinder Schoko Bons' ürünü piyasadan toplatılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı ürünleri piyasadan toplatma kararı aldı.
Kinder markalı ürünler merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı bir ürün için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı. Avrupa Birliği'nin bildirdiği Kinder markalı ürünler Türkiye'de yasaklandı.
İlgili 16 soru bulundu
SON DAKİKA HABERİ: Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 8-15 Temmuz 2022. Son dakika haberi! Salmonella şüphesi nedeniyle Kinder Schoko Bons ürünlerinin iki partisi piyasadan toplatılacak.
Ürünlerimizde domuz yağı ve katkıları yoktur. Koruyucu ve renklendirici içermez.
İngiltere'de 'salmonella' şüphesiyle belirli boyut ve paketlerdeki Kinder Surprise ürünlerinin geri toplatılmasına karar verildi. Türkiye için firmadan yapılan açıklamada, "Ferrero Çikolata Türkiye tarafından ithal edilen ve satışa sunulan hiçbir ürün bahsi geçen durumdan etkilenmemektedir" denildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, salmonella bakterisine rastlanması nedeniyle Avrupa'da bazı ülkelerde Kinder marka ürünlerin toplatılmasının ardından, Türkiye'de ikinci bir talimata kadar bu ürünlerin ithalatında yüzde 100 salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirdi.
Kinder markasına ait sürpriz yumurtalardaki "salmonella bakterisi", tüm dünyada alarm verdi. Endişe verici ve bulaşıcı olan Salmonella salgını, çikolatalar ile yeniden ortaya çıktı. Kinder Sürpriz yumurtalarından bulaştığı belirtilen ve çok sayıda çocukta tespit edilen salmonella hastalığı, İngiltere'de görüldü.
Ferrero, Avrupa'da salmonella salgınıyla bağlantılı Kinder Suprise ürünlerini piyasadan topladı. Açıklamalarda, Britanya'daki salmonella salgınıyla bağlantılı ürünlerin 11 Temmuz-7 Ekim 2022 tarihleri arasında tüketilmesi tavsiye edilen 20 gramlık yumurta ve üçlü 20 gramlık yumurta paketleri olduğu belirtildi.
Ne o gün ne de beş gün öncesinden üretilen tek bir ürün depolarımızdan çıkmadı" dedi.. KİNDER'DEKİ BAKTERİ HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ? Şu ana kadar İngiltere'de 63, Fransa'da 20, İrlanda'da 10, Almanya'da 4, İsveç'te 4, Hollanda'da 2, Norveç ve Lüksemburg'da 1'er ve Belçika'da 26 olası enfeksiyon tespit edildi..
Kinder Chocolate, İtalyan çok uluslu şirketi Ferrero tarafından üretilen bir şekerleme ürün markasıdır. Michele Ferrero tarafından yaratılan Kinder, ilk olarak 1967'de Almanya'nın Frankfurt kentinde, Akdeniz'deki ülkelerde satılmadan önce geliştirildi ve üretildi.
Avrupa'daki pek çok ülkeye yayılarak 100'den fazla çocuğa bulaşan salmonella virüsünün kaynağı belli oldu. Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi.
Belçikalı yetkililer, fabrikanın kapatılmasının, "boşuna alınmış bir karar olmadığını" vurguladı. BBC Türkçe'nin haberine göre, İtalya merkezli Ferrero şirketi, üretimi yeniden başlatmak için Belçika makamlarına resmi başvuruda bulundu.
Kinder Surprise yumurtalarında salmonella bakterisi tespit edildi. İngiltere Gıda Standartları Ajansı, çikolata firması Ferrero'nun salgınla ilgili soruşturmaların devam ettiğini ve bazı üretilen Kinder Surprise yumurta partilerinin geri çağırıldığını duyurdu.
“Nutella” sürülebilir çikolata ile tanınan İtalyan devi Ferroro'nun imal ettiği “Kinder” markalı mamûllerde ortaya çıkan salmonella bakterisi 12 ülkeye daha yayıldı. Belçika'da bir fabrikada çıkan Salmonella bakterisinde kriz büyümeye devam ediyor.
İtalyan gıda devi Ferrero'nun ürettiği ve dünya çapında bir üne sahip olan çikolata-fındık ezmesi ürünü Nutella'nın başı Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin (EFSA) son raporu sonrası dertte. Raporda, Nutella içerisinde bulunan palmiye yağı, diğer yağ çeşitlerine göre daha kanserojen bir madde olarak tanımlandı.
Nutella, İtalyan Ferrero'nun, Kinder, 1967 yılında Ferrero'ya geçse de “ilk harflerin siyah olmasına sebep” dönemde Alman markasıdır. Biz, tam da bu noktada bir kere daha paranın, milliyeti, dini, imanı, kokusu olmadığı hususuna vurgu yaparak devam edelim.
Bahse konu olan ürünlerin Ferrero Çikolata Türkiye tarafından ithalatı ve satışı yapılmamaktadır. Türkiye'de ithal edip satışa sunduğumuz ürünlerimizin Bakanlık tarafından yapılan analizlerle tüketim için güvenli oldukları teyit edilmiştir.”
Palm yağının etkisiyle üründeki Doymuş yağ oranının yüksekliğini de vurgulayalım. Tek bir Kinder Süt Dilimi'nde 4,5 gr. Doymuş yağ bulunmaktadır. Öyle ki, ürünün tek paketinden alınan 117 kcal enerjinin %35'e yakını Doymuş yağdan gelmektedir.
Ürünün İtalya'dan ithal olduğunu belirtelim. Ürünün içeriğine baktığımızda %60 oranında Sütlü Dolgu ve %40 oranında Sütlü Çikolata olduğunu görüyoruz. Hem sütlü dolguda hem de çikolatada ilk sırada Şeker yer alıyor. Üründe sofra şekeri kullanıldığını ve mısır şurubu bulunmadığını belirtelim.
Merhaba, Nutella'da domuz yağı ve katkıları bulunmamaktadır, bu bilgi ürünümüz etiketi üzerinde de yer almaktadır. Türk gıda kodeksine göre kakaolu mamüllerde kullanılabilecek yağlar yalnızca bitkisel kökenli yağlardır.
Domuz yağı yok sebebi kullanılan malzemelerin farkliligidir. Türkiye'deki nutellaya süt ve fındık veren firma Almanyadakiyle bir değil. Bütün ürünlerde bu farklılığı azda olsa anlayabilirsiniz.
Üründe bu yoğun şekere karşılık sadece 0,3 gr. Lif bulunduğunu belirtelim. Bu düşük lif oranı alınan şekerin hızla kana karışmasına sebep olacak ve hızlı bir acıkma sürecini tetikleyecektir. Bu da yüksek miktarda tüketimde karaciğerde yağlanma, obezite ve diyabet gibi hastalıkların temelini oluşturan etkenlerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri