Kinetik kum boya gibi maddelerin bulaşmasını engelleyen özelliği bulunduğundan hijyenik şekilde günü bitirmelerine katkıda bulunur. Farklı boyut seçeneklerine sahip olan modelleri evde veya bahçede muhafaza edebilirsiniz. Koku yapmayan kimyasal madde içerdiği için sorunsuz şekilde kullanım sağlar.
Kinetik kum, kalıplanabilir kumdur. Kinetik Kum bileşenleri% 98 kum ve% 2 polimerden oluşan bir reçete içerir. Bu, kum havuzundan ya da kumsal kumlarından farklı olarak, geleneksel kumdan çok daha kolay şekillendirilip kalıplanabilir. Kinetik Kum dağınık, toksik olmayan, temizlenmesi kolay ve aşağıya koymak zor.
Kinetik kum genellikle %98 silika kumu ve %2 polidimetilsiloksan (silikon yağı) içerir. Bu malzemeler sayesinde kum yumuşak, esnek ve kolay şekillendirilebilir bir yapıya sahip olur. Renkli kinetik kum çeşitleri için gıda boyası veya diğer güvenli boyalar kullanılabilir.
Kinetik kum ile oynamak çocukların motor kaslarını ve yeteneklerini geliştirir.Kendi kendine, direktif olmadan oynamak için mükemmel bir materyaldir. Lino kinetik kum ile oynarken elinizde kalıntı veya kum kalmaz ayrıca dokunma terapisi için çok etkilidir.
Lino kinetik kum asla kurumaz.Lino kinetik kum (soğuk havalarda) nem oranı düştüğünde etkilenip sertleşebilirler.
İlgili 16 soru bulundu
Yüksek oranlarda deniz kumundan oluştuğu için oldukça güvenilirdir. Asya, ABD ve Avrupa güvenlik ve sağlık yönetmeliklerine uygundur. Ayrıca içeriğinde oyun hamurunda bulunan kimyasalları barındırmaz. Alerjisi olan çocuklar için de oynaması güvenlidir ve toksik değildir; buğday, glüten ve kazein(süt özü) barındırmaz.
Evde sadece 3 malzemeden kinetik kum yapılabilir! 1- Bir su bardağı deniz kumu veya akvaryum kumu(tercihinize göre) kaseye boşaltılır. 3-Kum ve nişasta iyice karıştıktan sonra isteğe göre gıda boyası eklenir ve karıştırılır. 4-Yarım su bardağı su içerisine 2 basım el sabunu eklenir ve su karışımı kum içerisine dökülür.
“En iyi kinetik kum markası hangisidir?” diye merak ediyorsanız seçiminizi kalitesini kanıtlayan Kumtoys, Art Craft, Heroes, Play-Doh ve Play Toys gibi markalardan yana yapabilirsiniz.
Antimikrobiyal ve antibakteriyeldir. Çocukların motor yeteneklerini geliştirir ve yaratıcı oyunlar üretmesine olanak sağlar. Tüm dünyada kinetik kum çok yönlülüğü olan çocuklara ve yetişkinlere önerilebilen son derece rahatlatıcı farklı bir terapi materyalidir. Ayrıca dokunma terapisi için de oldukça etkilidir.
buğday, glüten ve kazein(süt özü) barındırmaz. Güvenlidir ve toksik değildir. Terapi için Kinetik Kum!
Oyun hamurlarına bir alternatif olan kinetik kum %98 kumdan %2 polimerden meydana gelmektedir. Üç yaş ve üstü çocukların oynamasına uygundur, alt yaş aralıklarında çocuklar kumu ağzına almak isteyebilir.
Kinetik Kum deniz kumu ile oynamanın muhteşemliğini evinize kadar getirecek, hem de dağılmadan kirletmeden! Çocukların el göz koordinasyonunu geliştirir. El becerilerini arttırır.
Sıkıştırıldığında katı bir form alan, oynarken akışkan bir forma sahip olan, kolayca şekil verilip bozulabilen harika bir duyusal materyaldir Kinetik Kum!
Yapılan açıklamada, “İlk olarak, kinetik kumlar ince taneler içerdiği için çocuklar tarafından solunabilir. Bu durum, alerjik reaksiyonlara veya solunum yolu irritasyonuna neden olabilir. Bu nedenle, küçük çocukların kinetik kumla oynarken dikkatli olması ve kumu ağızlarına veya burunlarına götürmemeleri önemlidir.
İç kıta ortamlarında ve tropikal olmayan kıyı ortamlarda kumun en yaygın bileşeni, genellikle Kuvars şeklinde Silis (Silikon Dioksit veya Si O2) olur. En yaygın ikinci kum türü Kalsiyum Karbonat'dır. Örneğin, son yarım milyar yılda, mercan gibi kabuklu deniz canlıları tarafından üretilmiş olan Aragonit'tir.
Kinetic sand oyun kumu ideal bir terapi materyaldir. Asla toksit maske içermez ve asla kurumaz.
Kinetik Kum Sadece Kendine Yapışır. Elinize Veya Diğer Yüzeylere Yapışmaz! Bu Nedenle Son Derece Temizdir. Asla Kurumaz!
Bu eşsiz kum, minerallerin özel bir birleşiminden meydana gelen taneciklerden oluşur. Modern hayatın getirdiği teknolojik aygıtların ve şehir yaşamının stresli koşullarının sebep olduğu manyetik kirliliği ve düzensizliği, manyetik siyah kum sayesinde uyku sırasında dengeye kavuşturabilirsiniz.
Mıcır, çakıl ve kum, inşaat sektöründe agrega olarak da adlandırılan belirli tane sınıflarına ayrılmış, kırma ve doğal olmak üzere ikiye ayrılan, organik olmayan malzemelerdir. Bu malzeme beton, hafif beton üretiminde, yol dolgusu ve kaplamasında, inşaat sıvasında yoğun olarak kullanılmaktadır.
Sentetik kumlar doğal kumların işlenmiş (yıkanmış, empüriteleri giderilmiş) ve elenerek istenilen tane boyutuna ve şekline getirilmiş kumlardır. Bu nedenle daha az depolamaya ihtiyaç vardır. Sentetik kumlar her yerde aynı özelliği gösterdiği için ayrılmazlar ve bir arada bulunabilirler.
Bu bilgiler ışığında kum fiyatları için ortama bir miktar belirlersek, 1 ton kum fiyatına aşağı yukarı 2000 TL ila 3000 TL arasında değişen bir fiyat skalası belirlemek yapılacak en doğru şey olacaktır. İnşaat Kumu Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?
Piyasanın çok fazla dalgalanmalar yaşamasından kaynaklı olarak son zamanlarda oldukça fazla miktarda artışa geçen kum fiyatlarında son durum, en basit, beton yapımında kullanılan normal kumun metreküp fiyatı 55 TL gibi bir fiyat ile karşımıza çıkmaktadır.
Bunun için kırıcı ve değirmenler kullanılmakta kayaçların kırma ve öğütme işlemleriyle çok kısa süre içinde kum üretilebilmektedir. Kalker, dolomit, granit, siyenit, diyorit, monzonit, andazit, bazalt ve dere çakılları kırıldığında ve hatta öğütüldüğünde kum elde edilmektedir.
Kum ve kil formu, beton ve tuğla yapımında kullanılır. Yüksek sıcaklıklarla çalışma koşullarına çok dayanıklı bir elementtir. Silikat formuysa, mine, emaye ve çanak- çömlek yapımında önemlidir. Filtre ve su arıtma tesislerinde filtrelizasyon (filtrasyon) amaçlı kullanılmaktadır.
Unu geniş bir tepsiye koyun üstüne nişasta ve yağı ekleyin ve yoğurun. İşte bu kadar dışarı da ay kumu diye satılıyor fiyat olarak pahalı ama evde çok kolay yapılıyor. Kışın dışarı çıkıp kum oynamayan çocuklar için süper bir kum. Ayrıca çocukları sakinleştiriyormuş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri