Eğer yaşanan trafik kazasında kusurlu olan taraf sizseniz, tamir bitene kadar aracın kirası sizden talep edilebilir. Bu durum 'Kira Kaybı' olarak bilinmektedir. Bunun yanısıra bazı durumlar hariç, araçta oluşan hasarı trafik sigortası karşılar. Eğer araç tam kaskolu ise, kasko karşılamaktadır.
Hasar ihbarı sadece Tam Destek Hattı üzerinden oluşturulabilir. Tam Destek Hattı yetkilileri, hasar ihbarının ardından yetkili servise yönlendirme gerçekleştirir. Kaza anında, bölgeye en yakın yetkili servise yönlendirme yapılır. Kiralık araç servise gidemeyecek bir hasar aldıysa aracın çekilmesi gerekir.
Kiralık araca çarpan ,kazanç kaybı, kira bedeli veya yatma parası isimli zararı öder. Kusurlu olarak kiralık araca çarparsanız ; Aracı kiralayan şirket, tamir süresi içinde araçtan elde edeceği kira gelirini sizden ister. Bunun ismi kira kaybı, gelir kaybı, yatma parası gibi isimlerle anılır.
Kiralanan bir araç ile kaza meydana gelmesi sonucunda , bu aracın rent a car kaskosu yoksa, sigorta şirketlerinin hasarı ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar.
Herhangi bir hasar durumunda, sigortanızın geçerli olabilmesi için, acil yardım hattına ihbarda bulunmanız ve aracınızı kaza yerinden hareket ettirmeden Trafik Polisi ya da Trafik Jandarma ekiplerine haber vermeniz ve “Polis Raporu ile birlikte Alkol Raporu” almanız gerekmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Bu, araç sizdeyken hasar aldığı takdirde araç kiralama şirketinin araç bedelinin tamamını sizden talep etmeyeceği anlamına gelir. Hemen hemen her zaman muafiyetlidir; bu, onarım veya değiştirme maliyetlerinin ilk kısmını siz ödeyeceksiniz demektir.
Rent a car kaskosu tıpkı normal kasko süreçlerinde olduğu gibi kasko ücretlerine göre sunduğu hizmetler de değişkenlik gösteriyor. Ancak çoğu rent a car kaskosunda kaza, yanma, doğal afetler, patlama, hırsızlık, hukuki koruma, hastane giderleri, pert olma yani aracın kullanılmaz hale gelmesi durumunda günce sağlıyor.
Kiralık Araç Çizilirse Ne Olur? Araba kiralama yapılırken kiralama ofisi araç tesliminde bir teslim formu doldurur. Araç tesliminde araçta eğer varsa çizikler ve hasarlar bu forma kaydedilir.
Araba değer kaybının ödemesini yapması gereken kişi kazada kusurlu bulunan kişidir. Kusurlu olan bu kişiler ödemeyi trafik sigortası ile mağdur tarafa öder. Eğer kullanmış olduğunuz araca kasko yaptırdıysanız bu ödemeyi siz değil kasko şirketi yapacaktır.
Sen de kiralık araba ile yolculuk yapmaktan keyif alıyor olabilirsin. İşte Rent A Car kaskosu, kiralık araç ile yaptığın bu uzun seyahatlerde olası bir kaza durumunda araçta meydana gelebilecek hasarları karşılar ve mağduriyetini giderir.
Kiraladığınız araçta hasar veya arıza oluşması halinde aracın güvenliğini etkilemeyecek ve zararını arttırmayacak şekilde yetkili servise ulaştırılmasından kiracı sorumludur. Servis aracı inceler ve araç arızası hakkında bir rapor hazırlar.
Araç kiralama kuralları gereğince, kiralama süresi boyunca araç plakasına yazılacak tüm cezalar, aracı kiralayan kişinin sorumluluğundadır. Dolayısıyla araç kiralama firmaları, seyahat süreci boyunca sürücüye yazılan tüm cezaları sürücünün firmaya bildirdiği kredi kartı üzerinden de ödeyebilir.
Kiralık Araçlarda Periyodik Araç Bakımı Kime Aittir? Kiralık araç periyodik bakım işlemleri kiralama yapan firmaya aittir. Dolayısıyla tüm bakım onarım işlemlerini firma zamanında yapmalıdır.
Kaskosuz araç kiralamak yasal olmaya bir işlemdir. Kaskosuz araç kiralayan firmalar zor durumda kalabilir. Aracın kaskosu olmaması kaza ve hırsızlık gibi olaylarda mağdur olmanıza sebep olur. Bu nedenle mutlaka kaskolu araç kiralamaya dikkat etmeniz gerekir.
Çarpıp kaçan şahıs tespit edilemiyorsa kasko sigortası kazayı karşılar. Ancak, zabıt tutulduktan en geç 5 gün içinde kasko sigorta şirketine haber verilmelidir. Bu süre uzarsa söz konusu tazminat alınamayabilir.
Araç kiralama sözleşmesinin içerisinde aracın kaskolu olması da dahil ise, rent a car sürücüden araç değer kaybı veya hasar bedeli talep edemez.
Yani kazaya neden olduğun bir durumunda meydana gelen bir hasar varsa karşı tarafın masrafları, trafik sigortası poliçene göre sigorta şirketi tarafından ödenir.
Kaza meydana geldikten sonra eğer ki karşı tarafta veya kazaya karışan üçüncü kişilerin mallarında maddi hasar meydana gelmişse bu hasarı kusurlu tarafın kusuru oranında trafik sigortası karşılar. Araç sahibi kusurluysa karşı tarafın masraflarını ise kusuru oranında araç sahibinin sigortası karşılar.
Kazaya neden olan sürücü, karşı tarafın hasarını karşılamakla yükümlüdür. Zorunlu olarak her sürücü tarafından yaptırılması gereken trafik sigortası, kaza meydana geldiğinde karşı tarafın maruz kaldığı hasarı karşılar. Dolayısıyla hasar ödemeleri, sigortalı kişinin sigorta şirketi tarafından karşılanır.
ÜYE, kiralanan Araç'ın hasarlanması/kazaya karışması halinde Mobil Uygulama'da belirtilen Hasar Yönetim Bedeli kadar bedeli hasar yönetim işlemleri kapsamında ödemekle yükümlüdür.
Depozito, aracı kiralayan kişinin araçta hasar bırakma olasılığı ya da kural ihlali durumunda ceza kesilmesi durumlarına karşı alınan ücrettir.
Kontrolde aracın kiralama şirketine ait olduğu anlaşılınca, trafik polislerince motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden trafik para cezası düzenlerler.
Kasko her zaman sizin aracınızdaki hasarı karşılamak ile görevlidir. Kusurlu siz olsanız bile kasko sizin aracınızın hasarını karşılayacaktır. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası aracılığı ile karşılanır.
Kasko sigortası kaza sırasında kusurlu olunması durumunda da masrafları öder. Yani bir kaza sırasında kusurlu olduğun için trafik sigortan karşı tarafın hasarlarını öderken, kasko sigortan ise kendi aracındaki hasar masraflarını karşılar.
Tam kasko sigortası hem ana teminatları hem de ek teminatları kapsar. En kapsamlı kasko sigorta çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri