İş yerinin herhangi bir yerine ve tabela üzerine, işyeri unvanı ve oto kiralama ibaresi ve/veya Rent A Car dışında ticari ibareler yazılamaz. Müesseseler oto kiralama işinde kullanacakları araçların listesini ruhsat aşamasında Zabıta Amirliğine bildirmek ve araçların ruhsat fotokopilerini vermek zorundadır.
Rent a Car Açmak için Gerekli Olan Belgeler
Tapu fotokopisi ve iş yeri açma ruhsatı gerekir. Kiralık olarak açılacak olan işletme için kira sözleşmesi ve o sözleşmenin noter onayı gerekir. Yapı kullanımı için gereken izin belgesi ve firmada eğer su aboneliği var ise abonelik belgesi gerekmektedir.
Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi kiralık aracı kullanırsa ne olur? Bu durumda, tüm rent a car sigortaları geçersiz hale gelir. Herhangi bir kaza durumunda tüm masraflar sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmek durumunda kalır.
Kiralık Araç Nasıl Gider Gösterilir? Araç kiralama faturası gider gösterme koşulları, “313 seri numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği” ile düzenlenmiştir. Söz konusu tebliğ ile araç kiralama muhasebe kaydında gider olarak gösterilebilecek tutar, 8.000 TL'den 15.000 bin TL'ye çıkarılmıştır.
Araçların kiralık olup olmadığını anlamak dışarıdan bakınca imkansızdır ancak yapılan plaka sorgulamasında ve ruhsat incelemesinde bir aracın kiralık olup olmadığı, şahıs ya da firma adına kayıtlı olduğu öğrenilebilir.
İlgili 16 soru bulundu
Araç kiralama süresince yapılan trafik ihlali sorgulamasını e-devletten gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet üzerinde cezanızın tüm detaylarını görüntüleyerek ödeme yapabilirsiniz.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder.
Kiralık aracı kendiniz teslim alıp, yine kendiniz teslim etmelisiniz. Eğer kiraladığınız aracı başkasının teslim etmesi gerekiyorsa bu durumda aracı kiralarken bu kişinin de ehliyetiyle birlikte sizinle aracı teslim almaya gelmesi ve ek sürücü olarak kiralık araç sözleşmesine imza atma zorunluluğu bulunur.
Kullanıcı Bilgisi. Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Sözleşmede belirtilmeyen üçüncü kişilerin, aracı kullanmaları halinde meydana gelebilecek hasarlarda, hiçbir hasar güvencesi geçerli değildir.
Kiralık aracı kiracı haricinde başkası sürebilir mi? Kiralık araç, aracı kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilir fakat rezervasyon aşamasında Zizycar üzerinden belirttiğiniz ek sürücü haricinde başkası kullanamaz.
Kontrolde aracın kiralama şirketine ait olduğu anlaşılınca, trafik polislerince motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden trafik para cezası düzenlerler.
Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.
Üzülerek cevaplıyoruz ki maalesef stajyer ehliyet sahibi kişi araç kiralayamaz. Kiralama rehberi sayfamızdan da detaylıca yazıp belirttiğimiz gibi oto kiralama için öncelikle 2 yıl ehliyet şartı koyulmaktadır. Bunun yanında 25 yaş altı kişiler de araç kiralayamaz.
SMMM ruhsatının kiralanması veya benzeri şekilde kullandırılması mevzuatımızda yasaklanmıştır.
Geçmişte ruhsat ile ilgili işlemler için noterler dışında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bazı birimlere de gidilmesi gerekirdi. Günümüzde ise plaka basımı dışında tüm işlemleri noterler aracılığı ile kolayca halledebilirsiniz.
Araç kiraladığınız şirkete haber verdiğiniz durumlarda kiralık aracınızla şehir dışına çıkabilirsiniz. Hatta yalnızca şehirler arası gidiş yolculuğu için araç kiralamanız gerekiyorsa farklı şehirlerde şubeleri olan bir firmadan aracınızı kiralayarak aracı başka bir şehirde teslim etmeniz de mümkün.
Kiraladığım aracın yakıtını kim karşılar? Kiraladığınız aracın deposu boş olarak size teslim edilebilir. Yakıt için iade ve geri ödeme yapılmaz. Tam tersi olarak dolu depo olarak teslimde edilebilir bu durumda araç kiralama firması sizden aynı şekilde dolu depo şekilde iade alacaktır.
Kiralık araçlarda kasko olmaması müşteriyi bağlayan bir durum değildir. Bu hükmü gerçekleştirmesi gereken araç kiralama şirketidir. Sizin hatanızdan kaynaklanan durumla karşılaşmadığınız müddetçe ve kasko şirketlerinin ödeme yükümlülüğü olan durumlarda bütün sorumluluk araç sahibine aittir.
Şahsi Aracımı Kiraya Verebilir Miyim? Evet! Şahsi aracınızı kiralayarak kendinize çaba göstermeden ek gelir sağlayabilirsiniz.
Evet, araçlarımızda sigara içilmesi yasak.
Kiralık Araç Çizilirse Ne Olur? Araba kiralama yapılırken kiralama ofisi araç tesliminde bir teslim formu doldurur. Araç tesliminde araçta eğer varsa çizikler ve hasarlar bu forma kaydedilir.
Hasar ihbarı sadece Tam Destek Hattı üzerinden oluşturulabilir. Tam Destek Hattı yetkilileri, hasar ihbarının ardından yetkili servise yönlendirme gerçekleştirir. Kaza anında, bölgeye en yakın yetkili servise yönlendirme yapılır. Kiralık araç servise gidemeyecek bir hasar aldıysa aracın çekilmesi gerekir.
Kiraladığınız araçta hasar veya arıza oluşması halinde aracın güvenliğini etkilemeyecek ve zararını arttırmayacak şekilde yetkili servise ulaştırılmasından kiracı sorumludur. Servis aracı inceler ve araç arızası hakkında bir rapor hazırlar.
Hırsızlık amaçlı cam, far ayna hasarlarında mutlaka polis raporu alınmalıdır. Kiralık araçta cam çatlaması durumunda polis raporu ya da kaza tespit tutanağına ihtiyaç duymadan geçerli yazılı beyanınıza istinaden kiraladığınız aracın ön, arka ve yan cam hasarı, ön far hasarı, arka stop hasarı, ayna hasarı onarılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri