Ben 3 sene önce kiraz sapı, mısır püskülü ve avokado yaprağı kürünü denemiştim. Bunları 5 dakika kaynattıktan sonra demlenmesi için 15-20 dakika bekledikten sonra günde 2-3 fincan içerdim. Beslenmeme de dikkat etmiştim ve bu sayede 2 ayda 8 kilo vermiştim. Bence denemelisiniz.
Sabah uyandığınızda ve yemek yemeden önce tüketmeniz gereken kiraz sapı çayı, kilo vermenizi kolaylaştırarak 3 hafta boyunca düzenli uygulanmalıdır. 3 haftanın sonunda vücudunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
İdrar söktüren ve ödem atmayı sağlayan kiraz sapı çayı, günde en fazla 1 bardak aç karnına tüketilmelidir. Özellikle akşam yemeklerinden önce tüketilmesi önerilir. Kiraz Sapı Zayıflatır Mı? Kiraz sapının idrar söktürücü, ödem ve toksinden arındırıcı özellikleri sayesinde zayıflattığı bilinmektedir.
Yağ hücreleri etrafında biriken toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan kiraz sapı çayı, yağ yakımını hızlandırır. Vücuda ekstra zindelik ve canlılık verdiği için özellikle sabah kalkar kalkmaz içilmesi önerilen kiraz sapı çayı ile hem sağlıklı bir gün geçirebilir hem de kilo vermeyi hızlandırabilirsiniz.
Her gün bir bardak sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Kiraz sapı çayı ne zaman içilir sorusu için her zaman cevabı verilebilir. Sağladığı faydaları arasında ödem atmak ve idrar söktürmek olan bu çayı, özellikle sabahları açken tüketerek günü daha enerjik geçirebilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Kaynattığımız bir su bardağı suya Yaklaşık 10-15 dal kira sapını ve isteğe bağlı birkaç dilim limonu ekliyoruz. 5 dk dinlendirip içiyoruz. Çayı sabah aç karına ve akşam yatmadan içiyoruz. İsterseniz iştah kesmek için yemeklerden önce bir su bardağı tüketebilirsiniz. Ödem atar kilo vermenize yardımcı olur.
Gece uyumadan önce bir fincan kiraz sapı çayı içmek sakinleşmenizi, stresten uzak bir uyku çekmenizi sağlar. Ödem attırıcı özelliği sayesinde kilo vermeye büyük destek sağlar. Özellikle Ramazan aylarında susuzluğu gidermesinden ötürü tercih edilir. Sahurdan sonra içildiğinde gün içerisinde susuzluğa iyi gelir.
Kiraz Sapı Çayı Tuvalete Çıkarır Mı? Kiraz sapı çayı iyi bir detoks olarak bilinmektedir ve sindirim sistemine olan faydaları saymakla bitmez. Düzenli bir şekilde tüketilen kiraz sapı çayının düzenli bir şekilde tuvalete çıkılmasına yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.
Yaz aylarının sevilen meyvelerinden kirazın kendi gibi sapının da sağlığa faydaları vardır. Demlenerek tüketilen kiraz sapı doğal ödem attırıcıdır ve şişkinliği azaltmada yardımcı olur. Kiraz sapı çayı, adından da anlaşılacağı gibi kirazın sap kısımlarının kullanılmasıyla yapılmaktadır.
1 bardak içinde 1 kadar kalori mevcut.
Kiraz sapının en önemli özelliği şişkinlik ve gaz giderici olmasıdır. Ödem atma konusunda başarılı çaylardandır. Kiraz sapı çayı adet veya regl döneminde kullanılabilir.
Bitki çaylarından biri olan kiraz sapı çayı, tüketildiğinde özellikle idrar yollarında yaşanan problemleri azaltmada etkilidir. Güçlü antioksidan özelliği ve idrar söktürücü etkisiyle birçok faydası bulunan besin, sıcak su ile birlikte kaynatılarak tüketilebilir.
Kirazın diyet yapanlara olan etkisi ise; metabolizma hızını artırmak oluyor. Antosiyanin maddesini içeren kiraz, antioksidan özelliğini gösterir ve vücuda zarar veren maddelerin atılımını kolaylaştırır.
Suyun vücuttan toksinlerle beraber hızlı bir şekilde atılmasını sağlayan kiraz sapı, zayıflamak isteyenler için kullanılır. Kiraz sapının kaynatılarak içilen çayı, hem ödem atıcı olarak hem de zayıflamak amacıyla kullanılır. Kiraz sapı böbreklerin ve kanın temizlenmesine yardımcı olur.
Kiraz Sapı Çayı Ne Zaman İçilir? Kiraz sapı çayının günlük tüketim miktarı yarım çay bardağı kadardır. Buna göre, söz konusu çayı içmek için en doğru vakit sabah olarak kabul edilir. Çaydan alınabilecek verim aç karnına yapılan tüketimlerde artış göstermektedir.
Yüksek oranda antioksidan içerdiği için vücut ısısını yükselterek, yağ yakımınızı başlatıyor. Yağ yakımını başlatan ve devam ettiren yeşil çay, düzenli tüketildiği durumlarda kısa zamanda büyük kilo kaybı göstermekte.
Nane ile ıhlamur hem metabolizmayı hızlandırır hem de ödem atmanıza yardımcı olur. Ödem attırıcı çay tariflerinden en etkili olanı nane ile ıhlamur çayıdır. Malzemeler: Yarım demet maydanoz, yarım demet taze nane, 1 limon, biraz taze ıhlamur, 1 litre su.
Hareket etmek: Vücuttaki kasları hareket ettirmek, yürüyüş yapmak gibi egzersizler fazla sıvıyı kalbe geri pompalama konusunda yardımcı olmaktadır. Tuz tüketimini azaltmak: Tuz tüketimini en aza indirgeyin. Tuz, vücudun fazla oranda su tutmasına sebep olmaktadır.
Ödem attıran bitkiler arasında da ada çayı, limon, ıhlamur, yeşil çay, anason, kantaron otu, rezene, nane limon ve biberiye vardır. Bakıldığında hem zayıflatan hem de ödemi attıran ortak bitkilere rastlarız. Örneğin yeşil çay ve biberiye bu ortak bitkiler arasındadır. Yeşil çay fazla miktarda antioksidan içermektedir.
İdrar söktürücü ve kan sulandırıcı etkilerinden dolayı kiraz sapı çayı günde en fazla bir bardak ile sınırlandırılmalıdır. Bundan daha fazla kiraz sapı çayı tüketimi zararlı olabileceğinden önerilmemektedir.
Kiraz sapı çayının vücuda olan faydaları arasında bağırsak florasını düzenlemesi de yer alır. Sindirimi kolaylaştıran kiraz sapı çayı hem ishale hem de kabıza iyi gelir. Bu nedenle kiraz sapı çayının ishal yaptığı yanlış bir bilgidir.
Bağırsak hareketlerini hızlandıran kiraz sapı çayı kabızlık problemleri ve şişkinliği önleyici etkiye sahiptir.
İlki ılık suyun içerisine kiraz sapını atıp su ile birlikte kaynamasını beklemek şeklindedir. İkincisi ise kaynamış suyun içerisinde poşet çayı veya kiraz saplarını atarak demleme yoluyla olur.
Kiraz saplarını kaynatmayın, sapları bardağa koyduktan sonra kaynar suyu döküp demleyin. 5 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı acılaşabilir. Ekstra C vitamini için çayı taze sıkılmış limonla tatlandırabilirsiniz.
Özellikle melatonin ile serotonin gibi biyoritmi düzenleyen antioksidanlar bulundurması açısından son derece nadir bir bitkidir. Gece uyumadan önce bir fincan kiraz sapı çayı içmek sakinleşmenizi, stresten uzak bir uyku çekmenizi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri