Suyu kaynatın. 1 yemek kaşığı kiraz sapını kaynatılan suyun içine ekleyerek 5-10 dakika demlemeye bırakın.
Ardından tek kişilik çayınızı hazırlamak için 1,5-2 su bardağı kadar suyu bir cezveye ya da minik bir sos tenceresine alın, içine bir tutam kiraz sapını ilave edip yaklaşık 5-10 dakika kaynatın. Süzdürüp içinden kiraz saplarını ayırdığınız çayınızı biraz ılıttıktan sonra afiyetle için. İşte bu kadar kolay!
Aç karnına yemeklerden önce tüketilmesi sindirimi kolaylaştırdığı için daha uygundur. Kiraz sapı çayı sabah 10, öğlen 15 ve akşam 21'de düzenli olarak birer bardak tüketildiğinde maksimum fayda sağlar.
Çayı sabah aç karına ve akşam yatmadan içiyoruz. İsterseniz iştah kesmek için yemeklerden önce bir su bardağı tüketebilirsiniz. Ödem atar kilo vermenize yardımcı olur.
Demlenen kiraz sapı suyunu bir büyük bardak içine süzgeç yardımıyla süzüyoruz içine zencefil ve karanfili ekliyoruz bir 5 dakikada böyle bekletip süzmeden içiyoruz. Çayınızı içtikten sonra zencefil ve karanfili atmayın bardağın içinde kalsın yine süzülen sapları bir kez daha kaynatıp süzerek ikinci kez içebilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Kiraz Sapı Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli? İdrar söktürücü ve kan sulandırıcı etkilerinden dolayı kiraz sapı çayı günde en fazla bir bardak ile sınırlandırılmalıdır. Bundan daha fazla kiraz sapı çayı tüketimi zararlı olabileceğinden önerilmemektedir.
Kan basıncını düşürebileceğinden dolayı tansiyon hastaları kiraz sapını tüketmemelidir. Kan sulandırıcı ve idrar söktürücü etkisi sebebiyle hamileler ve emziren annelerin kullanımına uygun değildir. Kadınlar en erken 15 yaşından sonra kiraz sapı çayı kürünü kullanmalıdır.
Sabah uyandığınızda ve yemek yemeden önce tüketmeniz gereken kiraz sapı çayı, kilo vermenizi kolaylaştırarak 3 hafta boyunca düzenli uygulanmalıdır. 3 haftanın sonunda vücudunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
İdrar söktürücü ve sakinleştirici özelliği bulunan kiraz sapı çayının faydasını daha iyi görebilmek için sabah kahvaltıdan akşam da yemekten önce 1'er bardak olacak şekilde toplamda günde 2 kere içilebilir. Fazla tüketildiğinde vücutta su kaybına neden olabileceğinden tüketimine dikkat etmek önemlidir.
Bu çaylar sayesinde hem daha tok hissetmenize hem de kolay zayıflamanıza fayda sağlayacaktır. Bitkisel zayıflama içeceklerinin birçok çeşidi vardır. En etkili zayıflama çayı zencefil, yeşil çay ve beyaz çaydır.
Kiraz Sapı Çayı Zararları
Ancak çok fazla zararı bulunmamaktadır. Aşırı tüketimi konusunda dikkat edilmelidir. Çok fazla tüketildiği durumlarda taşıdığı kan sulandırıcı özelliği ile herhangi bir kanama durumunda kanın kesilmesi zorlaşabilir. Tansiyonu düşük olan kişilerin çok fazla tüketmesi zarar verebilir.
Kiraz sapı insan sağlığına oldukça yararlı olan çaylardan başında gelir. Kiraz sapı çayı yararları arasında sakinleştirici etkiye sahip olması da sayılabilir. Kiraz sapı kasları gevşeterek uykuya dalmanızı kolaylaştırır.
Kiraz sapı çayı kaynayan suda demlenir ve ılık bir şekilde içilir regl döneminde söktürücü olarak kullanılabilir. Ayrıca romatizma ağrıların veya adet ağrılarını giderici bir özelliği de bulunmaktadır. İdrar yollarında oluşan iltihabı hafifletmek içinde yardımcı olarak kullanılabilir.
Kiraz sapının kaynatılarak içilen çayı, hem ödem atıcı olarak hem de zayıflamak amacıyla kullanılır. Kiraz sapı böbreklerin ve kanın temizlenmesine yardımcı olur. Karaciğerleri gençleştirmeye yardımcıdır.
Gece uyumadan önce bir fincan kiraz sapı çayı içmek sakinleşmenizi, stresten uzak bir uyku çekmenizi sağlar. Ödem attırıcı özelliği sayesinde kilo vermeye büyük destek sağlar. Özellikle Ramazan aylarında susuzluğu gidermesinden ötürü tercih edilir. Sahurdan sonra içildiğinde gün içerisinde susuzluğa iyi gelir.
Kiraz Sapı Çayı Günde Kaç Kere İçilir? İdrar söktüren ve ödem atmayı sağlayan kiraz sapı çayı, günde en fazla 1 bardak aç karnına tüketilmelidir. Özellikle akşam yemeklerinden önce tüketilmesi önerilir.
Kiraz ve kiraz sapı suyu bağırsak hareketlerini artırıcı ve vücuttan su atımını uyarıcı etki gösterebilmektedir.
Kiraz saplarını kaynatmayın, sapları bardağa koyduktan sonra kaynar suyu döküp demleyin. 5 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı acılaşabilir. Ekstra C vitamini için çayı taze sıkılmış limonla tatlandırabilirsiniz.
1 bardak içinde 1 kadar kalori mevcut.
Sağlıklı bir erkeğin vücut ağırlığının yüzde 60'ı, sağlıklı bir kadının ise vücut ağırlığının yüzde 50'si sudan oluşur. Hepimiz suyun sağlığımız için ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz fakat yeteri kadar su içiyor muyuz? Yetişkin bir insanın günde en az 8 bardak su içmesi gerekir.
Yaz aylarının sevilen meyvelerinden kirazın kendi gibi sapının da sağlığa faydaları vardır. Demlenerek tüketilen kiraz sapı doğal ödem attırıcıdır ve şişkinliği azaltmada yardımcı olur.
Kiraz sapı çayının vücuda olan faydaları arasında bağırsak florasını düzenlemesi de yer alır. Sindirimi kolaylaştıran kiraz sapı çayı hem ishale hem de kabıza iyi gelir. Bu nedenle kiraz sapı çayının ishal yaptığı yanlış bir bilgidir.
Kiraz sapının taze ya da kuruyken çayı yapılabilir.
Kiraz sapı vücutta iltihap oluşumunu engelleyerek böbrek ve idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur. İdrar yollarında oluşabilecek enfeksiyonların azalmasını sağlar. Vücutta oluşan ödemi azaltır. Toksinlerin dışarı atılmasını sağlayarak detoks görevi görür.
- Cilt sağlığına yardımcı olan kiraz sapı çayı, selülit oluşumunu önlemektedir. Bulunan selülitlerin ise görünümünü daha iyi hale getiriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri