Kiraz sapının kan sulandırıcı etkisi olduğu için fazla tüketimde insan vücuduna zarar verebilmektedir. Olası bir kanama ve yaralanma olduğu zaman kanı durdurmak zor olabilmektedir. Kiraz sapı çayının ödem atıcı etkisi bulunmaktadır. Ödem attırıcı etkisi sayesinde fazla tüketimi zarar verebilmektedir.
Bu şekilde tüketilen kiraz sapı çayı, romatizmal hastalıklardan idrar yolu rahatsızlıklarına, kabızlıktan obezliğe kadar birçok rahatsızlığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra, kiraz sapının âdet göremeyen kadınlarda âdet söktürücü olarak işe yaradığı da söylenmektedir.
Kiraz sapı adet söktürücü özelliği henüz tıp alanında bir kanıtı yoktur.
Kiraz sapı aynı zamanda kan sulandırıcı etkiye sahiptir. Bu durum bazı hastalıklarla mücadelede olumlu etki sağlayabilirken kanama riski bulunan bazı hastalarda ise riskleri artırabilir. Bu nedenle kronik hastalıkları bulunan kişilerin kiraz sapı çayı tüketimi konusunda öncelikle hekimlerine danışmaları gerekir.
Aşırı tüketilen kiraz sapı çayı vücuttan su atımını hızlandırarak dehidratasyona neden olabilir. Vücudun sıvı ve elektrolit dengesinin bozulması başta böbrekler olmak üzere sindirim sitemi ve dolaşım sisteminde hasarlara yol açabilir. Özellikle kan sulandırıcı etkisi nedeniyle uzun süre tüketimi kanamayı artırabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Kiraz meyvesinin saplarının mevsiminde toplanıp kurutulması ile elde edilen kiraz sapı çayı metabolizmayı çalıştırarak hızla kilo vermeye yardımcı olur. Hem kilo verdirirken içeriğindeki A,C ve E vitaminleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri de büyük ölçüde karşılar.
Sabah uyandığınızda ve yemek yemeden önce tüketmeniz gereken kiraz sapı çayı, kilo vermenizi kolaylaştırarak 3 hafta boyunca düzenli uygulanmalıdır. 3 haftanın sonunda vücudunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Günde 1 veya 2 kere tüketebilir. KİRAZ SAPI ÇAYI GÜNDE NE KADAR İÇİLİR? İdrar söktürücü ve sakinleştirici özelliği bulunan kiraz sapı çayının faydasını daha iyi görebilmek için sabah kahvaltıdan akşam da yemekten önce 1'er bardak olacak şekilde toplamda günde 2 kere içilebilir.
Kirazın kanı sulandırdığını ve temizlediğini kaydeden Karadeniz, "Karaciğer ve safrayı temizler. Böbreklerde biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur, kabızlığı giderir, hazmı kolaylaştırır.
Antioksidan özelliği sayesinde hücre yenilenmesine katkıda bulunur. Kanı temizler, kansızlığa iyi gelir.
Adet döneminden 10 gün önce yemeniz gereken en önemli meyve kirazdır. Adet dönemine kadar her gün 15 adet kiraz yemek, göbek ve göğüs şişkinliğini azaltır ve ruh hali değişikliklerinin de önüne geçmiş olur. Yulaf ezmesinin en önemli faydası, adet dönemindeki tatlı isteğini kesmektir.
Yiyecekler arasında soğan suya konulup haşlandığı takdirde adet söktürücü bir etkisi bulunmaktadır. Ananas, incir, havuç ve papaya besinleri adet söktürücü bir etkiye sahiptir. Çaylar arasından adaçayı, kekik çayı, kantaron çayı adet söktürebilir.
1) Adaçayı
Adaçayı tüketmek, adet başlatıcı etkisinin yanı sıra vücut direncini yükseltir ve bedenin daha güçlü olmasına katkı sağlar. Adet döneminin başlamasından bir hafta önce içmeye başlayabilirsiniz. Gün içerisinde 1-2 bardak adaçayı tüketmeniz halinde adet döneminizin daha erken başlamasını sağlayabilirsiniz.
Kiraz Sapı Çayı Zararları
Ancak çok fazla zararı bulunmamaktadır. Aşırı tüketimi konusunda dikkat edilmelidir. Çok fazla tüketildiği durumlarda taşıdığı kan sulandırıcı özelliği ile herhangi bir kanama durumunda kanın kesilmesi zorlaşabilir. Tansiyonu düşük olan kişilerin çok fazla tüketmesi zarar verebilir.
Kiraz sapı vücutta iltihap oluşumunu engelleyerek böbrek ve idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur. İdrar yollarında oluşabilecek enfeksiyonların azalmasını sağlar.
Koronavirüsün kanı koyulaştırıcı etkisi nedeniyle bu dönemde başta aspirin olmak üzere kan sulandırıcıların hekimler tarafından önerildiğini hatırlatan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu, bu ilaçları kullanırken aşırı kiraz tüketiminin beklenmedik kanamalara neden olabileceği konusunda uyardı.
Kan sulandırıcı ilaçların yan etkileri nelerdir? En önemli yan etkisi tahmin edileceği üzere kanamadır. Bazı hastalara doz yüksek geldiğinden, bazılarında damar çatlağı gibi kanamaya eğilim yaratan başka bir sorun olduğundan, bazılarında da başka nedenlerden dolayı kanama gelişebilir.
Gece uyumadan önce bir fincan kiraz sapı çayı içmek sakinleşmenizi, stresten uzak bir uyku çekmenizi sağlar. Kiraz sapları, fitoterapide etkili ve güvenli bir idrar söktürücü olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır.
Çayı sabah aç karına ve akşam yatmadan içiyoruz. İsterseniz iştah kesmek için yemeklerden önce bir su bardağı tüketebilirsiniz. Ödem atar kilo vermenize yardımcı olur.
- Cilt sağlığına yardımcı olan kiraz sapı çayı, selülit oluşumunu önlemektedir. Bulunan selülitlerin ise görünümünü daha iyi hale getiriyor.
Bu çaylar sayesinde hem daha tok hissetmenize hem de kolay zayıflamanıza fayda sağlayacaktır. Bitkisel zayıflama içeceklerinin birçok çeşidi vardır. En etkili zayıflama çayı zencefil, yeşil çay ve beyaz çaydır.
Her gün bir bardak sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Kiraz sapı çayı ne zaman içilir sorusu için her zaman cevabı verilebilir. Sağladığı faydaları arasında ödem atmak ve idrar söktürmek olan bu çayı, özellikle sabahları açken tüketerek günü daha enerjik geçirebilirsiniz.
Aktarlarda bulunabilen kiraz sapını kendiniz de aldığınız kirazın saplarını iyice yıkayıp kuruttuktan sonra elde edebilirsiniz. Kiraz sapı çayı tarifi şöyledir: Suyu kaynatın. 1 yemek kaşığı kiraz sapını kaynatılan suyun içine ekleyerek 5-10 dakika demlemeye bırakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri