Demlenen kiraz sapı suyunu bir büyük bardak içine süzgeç yardımıyla süzüyoruz içine zencefil ve karanfili ekliyoruz bir 5 dakikada böyle bekletip süzmeden içiyoruz. Çayınızı içtikten sonra zencefil ve karanfili atmayın bardağın içinde kalsın yine süzülen sapları bir kez daha kaynatıp süzerek ikinci kez içebilirsiniz.
Kiraz saplarını kaynatmayın, sapları bardağa koyduktan sonra kaynar suyu döküp demleyin. 5 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı acılaşabilir. Ekstra C vitamini için çayı taze sıkılmış limonla tatlandırabilirsiniz.
Demlenen çayı süzüp içerisine tarçın ve bal ekleyerek içebilirsiniz. Ayrıca kiraz saplarını farklı bitki çaylarının içerisine aroma katması için ekleyebilirsiniz.
Ödem attırıcı kiraz sapı çayı. kiraz sapı tarçın limon çayı ile ödem atın.
İlgili 21 soru bulundu
Kuşburnu, adaçayı, karanfil, tarçın, zencefil, papatya gibi karışımlar tüketime uygundur. Ancak mümkün oldukça her çayı tek başına tüketerek bağışıklık sisteminizi daha güçlü hale getirebilirsiniz.
Müshil etkisiyle kabızlık ve obezite tedavisinde de kullanılmaktadır. Maydanoz: Ödem, şişkinlik ve gaz giderici etkisi vardır. Sindirim sistemini düzenler, hazımsızlık problemini çözer.
Aç karnına yemeklerden önce tüketilmesi sindirimi kolaylaştırdığı için daha uygundur. Kiraz sapı çayı sabah 10, öğlen 15 ve akşam 21'de düzenli olarak birer bardak tüketildiğinde maksimum fayda sağlar.
Aktarlarda bulunabilen kiraz sapını kendiniz de aldığınız kirazın saplarını iyice yıkayıp kuruttuktan sonra elde edebilirsiniz. Kiraz sapı çayı tarifi şöyledir: Suyu kaynatın. 1 yemek kaşığı kiraz sapını kaynatılan suyun içine ekleyerek 5-10 dakika demlemeye bırakın.
Kan basıncını düşürebileceğinden dolayı tansiyon hastaları kiraz sapını tüketmemelidir. Kan sulandırıcı ve idrar söktürücü etkisi sebebiyle hamileler ve emziren annelerin kullanımına uygun değildir. Kadınlar en erken 15 yaşından sonra kiraz sapı çayı kürünü kullanmalıdır.
Sabah uyandığınızda ve yemek yemeden önce tüketmeniz gereken kiraz sapı çayı, kilo vermenizi kolaylaştırarak 3 hafta boyunca düzenli uygulanmalıdır. 3 haftanın sonunda vücudunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Kiraz sapı çayının doğrudan kilo verme üzerine bir etkisi yoktur. Ancak kilo verimine yardımcı olur. Kiraz sapı çayını zayıflamak için kullanıyorsanız sabah kahvaltıdan yarım saat önce 1 fincan, akşam yemeğinden yarım saat önce 1 fincan olmak üzere günde 2 fincan kadar tüketebilirsiniz.
Kiraz meyvesinin saplarının mevsiminde toplanıp kurutulması ile elde edilen kiraz sapı çayı metabolizmayı çalıştırarak hızla kilo vermeye yardımcı olur. Hem kilo verdirirken içeriğindeki A,C ve E vitaminleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri de büyük ölçüde karşılar.
Kiraz Sapı Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli? İdrar söktürücü ve kan sulandırıcı etkilerinden dolayı kiraz sapı çayı günde en fazla bir bardak ile sınırlandırılmalıdır. Bundan daha fazla kiraz sapı çayı tüketimi zararlı olabileceğinden önerilmemektedir.
İdrar söktüren ve ödem atmayı sağlayan kiraz sapı çayı, günde en fazla 1 bardak aç karnına tüketilmelidir. Özellikle akşam yemeklerinden önce tüketilmesi önerilir.
Kiraz Sapı Çayı Zararları
Ancak çok fazla zararı bulunmamaktadır. Aşırı tüketimi konusunda dikkat edilmelidir. Çok fazla tüketildiği durumlarda taşıdığı kan sulandırıcı özelliği ile herhangi bir kanama durumunda kanın kesilmesi zorlaşabilir. Tansiyonu düşük olan kişilerin çok fazla tüketmesi zarar verebilir.
Gece uyumadan önce bir fincan kiraz sapı çayı içmek sakinleşmenizi, stresten uzak bir uyku çekmenizi sağlar. Ödem attırıcı özelliği sayesinde kilo vermeye büyük destek sağlar. Özellikle Ramazan aylarında susuzluğu gidermesinden ötürü tercih edilir. Sahurdan sonra içildiğinde gün içerisinde susuzluğa iyi gelir.
Âdet döneminde kiraz sapı çayı içilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Bu dönemde yeşil çay ya da kiraz sapı çayı gibi çeşitli çayların içilmesi, şişkinliği atmak ve ağrıları azaltarak rahatlamak için yararlı bir psikolojik ve fiziksel etki yapabilir.
İdrar söktürücü ve sakinleştirici özelliği bulunan kiraz sapı çayının faydasını daha iyi görebilmek için sabah kahvaltıdan akşam da yemekten önce 1'er bardak olacak şekilde toplamda günde 2 kere içilebilir. Fazla tüketildiğinde vücutta su kaybına neden olabileceğinden tüketimine dikkat etmek önemlidir.
Kiraz sapı insan sağlığına oldukça yararlı olan çaylardan başında gelir. Kiraz sapı çayı yararları arasında sakinleştirici etkiye sahip olması da sayılabilir. Kiraz sapı kasları gevşeterek uykuya dalmanızı kolaylaştırır.
Kiraz sapı çayı içerisindeki besin değerleri ve bileşenler sayesinde metabolizma hızlandıran etkilerde bulunabilir. Ödem atılmasını da desteklediğinden kilo vermek isteyenler için tercih edilir.
Ödem atıcı bitikler şu şekilde sıralanmaktadır: yeşil çay, adaçayı, ıhlamur, anason, rezene çayı ve nane limon. Bu çaylar aynı zamanda idrar sökücü özellikleriyle ödem atılmasında etkilidir.
Sinir sıkışması şikayetlerinde; kaynayan suya birer tutam kiraz sapı ve ısırgan bitkileri konur, iki bitki birlikte sekiz dakika kaynatılır. Hazırlanan su ikiye bölünerek, yarısı sabah kahvaltısından bir saat önce ,diğer yarısı 30 dakika sonra içilmelidir.
Mısır püskülü kiraz sapı idrar yolu temizliği için birlikte demlenebilir. Ödemin atılmasını sağlarken hem vücudun su tutmasını önler hem de bir miktar yağ atılmasını sağlar ancak bundan zayıflatıcı olduğu anlamı çıkarılmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri