Çamur Yağı: Kireçlenmeye karşı doğal bir yöntem olan çamur yağı evde kolay bir şekilde yapılacak tarifler arasında yer alır. Maden suyu içerisine deniz tuzu, kil, biberiye yağı, menekşe yağı, irmik ve kil eklenir. Hepsi karıştırılır ve oda sıcaklığı kadar ısıtılır. Bölgeye uygulandıktan sonra streç filmle sarılır.
Şişkinlikler ve eklem için kullanılan yeşil çay, kireçlenmeye bağlı eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Zencefil tüketimi, kireçlenme şişkinliklerinin dinmesini sağlamaktadır. Hem soğuk hem sıcak kompres yapmak, kireçlenmenin neden olduğu eklem ağrılarını kontrol altında tutmaktadır.
Kireçlenmenin tam iyileşme sağlayan kesin bir tedavisi yoktur ancak belirtileri yönetmek için farklı seçenekler mevcuttur. Doktorlar, eklemlerdeki ağrı ve iltihabi durum için ilaç reçete eder. Fizik tedavi ile belirtilerin hafiflemesi sağlanabilir. Bazı hastalarda cerrahi işlem gerekebilir.
Sıcak ve soğuk kompres: Hem sıcak hem de soğuk kompres eklem ağrılarını kontrol altına almaya yardımcı olur. Masaj: Kireçlenme olan bölgeye düzenli olarak masaj yapıldığında, eklem ağrılarından kaynaklanan iltihap ve şişkinliğin azalmasına yardımcı olur.
Örneğin iltihabı azaltıcı özelliği bulunan omega 3 yağ asitlerinin kireçlenmeye bağlı ağrıları hafifletici özelliği vardır. Okaliptüs yağı: Egzama tedavisinde kullanılan tannik asit bakımından zengin olan okaliptüs yağı kireçlenme ağrısına iyi gelir.
İlgili 29 soru bulundu
Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun kireçlenmeye karşı tavsiye ettiği kür şu şekildedir: Kaynayan 1 su bardağı suya 1,5 tatlı kaşığı çınar yaprağı atıp, kısık ateşte 1 dk demleyiniz. Sıcakken süzünüz, ılıyınca akşam yemeklerinden ve gece yatmadan önce içiniz.
Epsom tuzu, eklem ağrısı çeken ve kireçlenme sorunu yaşayan kişiler için başlıca çözüm önerisidir. Epsom tuzu banyoları, özellikle eklem ağrısı için bütüncül bir rahatlama sağlayabilir.
Kireçlenme Neden Oluşur? Yaşın ilerlemesi, obezite, genetik yatkınlık ve ağır yükler taşımak risk faktörlerinin arasında yer alır. Kireçlenme (osteoartroz) yaşlanmanın doğal sonucudur. Kireçlenmenin yok olması tedavinin amacı değildir.
Bir çay kaşığı organik elma sirkesi ile yine bir çay kaşığı balı ılık suyun içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı yemeklerden önce günde iki defa için. Bir çorba kaşığı organik elma sirkesi ile taze sıkım zeytinyağını karıştırarak bu karışımı kireçlenme ağrılarının olduğu yere masaj yaparak sürün.
MASAJ rutin olmasa da bazı kireçlenme vakalarına yapılabilen bir tedavi yöntemidir. Mutlaka bu kararı hekimin vermesi gerekir. Eğer kendiliğinizden herhangi bir yerde masaj yaptırıyorsanız bunu mutlaka hekiminizle paylaşmalısınız.
Bunlar hepimizin bildiği vermidon, minoset, parol gibi ilaçlar olup günde 2–3 kez alınabilir. Parasetamolun etkili olmadığı veya eklemde şişlik ve ısı artışının olduğu durumlarda ise voltaren, naprosyn, brufen gibi iltihabı baskılayan steroid olmayan ilaçlar kullanılır.
Yaşın artması, obezite probleminin var olması, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlık gibi faktörlerle risk ihtimali oldukça artmaktadır. Hareket halinde kireçlenme ağrıları daha fazla hissedildiği için hastanın dinlenmesi kendini fazla yormaması, ağırlığa maruz kalacağı hareketlerden kaçınması tavsiye edilir.
İleri yaştaki hastalarda görülen kireçlenmenin ağrıları ise kalıcı olabilir veya daha çok şiddetlenebilir. Eklemlerde görülen şekil bozuklukları, şişlikler ve kemik çıkıntıları olabilir. Hastalığın ileri evlerinde hareket etmek zorlaşır ve işlev kayıpları yaşanabilir.
D vitamini eksikliği, kireçlenme ve ayrıca romatoid artrit gibi otoimmün artrit gelişimi ile ilişkili olabilmektedir. Bu nedenle eklem ağrılarınız varsa ve kan testi sonucunda D vitamini eksikliği tespit edilirse doktorunuz vitamin takviyesi önerebilir.
Eklem, kireçlenme ve romatizmal hastalıklarda yararlanılan kaplıcalara birkaç örnek vermek gerekirse;Kütahya kaplıcaları Sodyum bikarbonatlı sudan romatizmal hastalıklar, kireçlenmeler ve kas zayıflığı için yararlanılıyor.Afyon kaplıcaları70 derece su sıcaklığına sahip Afyon Sandıklı kaplıcaları kükürt, karbondioksit, ...
İşte faydaları:
Kireçlenmeyi engelleyerek eklem yüzeylerinin yenilenmesini sağlar. Kolesterolü düşürür.
Hacamat Hangi Bölgelere Yapılır. Omuzlar ve göğüs:Bu bölgeye yapılan hacamat yüksek tansiyon, başağrısı baş dönmesi, akciğer hastalıkları, saç dökülmesi ve kepeğe, kireçlenmeye, boyun fıtığı, hormon dengesizliği, kol ve omuz ağrılarına iyi gelir.
Bu, tamamen yanlıştır. Çünkü, Aspirin harici kullanımda hiçbir şekilde fayda sağlamayan bir ağrı kesicidir. Ek olarak asidik yapısı nedeniyle cildin tahriş olmasına neden olabilir. Ağız yoluyla alınarak kullanılması da, kireçlenme problemi için yeterince faydalı değildir.
Özellikle Çınar yaprağı, kireçlenme probleminin açığa çıkardığı şikayetlerin giderilmesinde ve hafifletilmesinde etkilidir. Çınar yaprağının yanı sıra eklem içi kıkırdak sıvısının arttırılması amacı ile birtakım kürlere de hazırlanabilmektedir.
Kıkırdakta oluşan bozuklukları gidermek için bir takım tedaviler mevcut. Ancak kireçlenen eklemi tamamen iyileştirmek için bir tedavi yöntemi henüz yok.
Peki bu sebze ve meyveler nelerdir? Bu besinlere elma, muz, şeftali, armut, kavun, üzüm ve kuru meyveleri örnek verilebilir. Sebzelere bakıldığında ise soğan, sarımsak ve pırasa kireçlenme riskini azaltan besinlerdendir.
Kireçlenme, eklem iltihabıdır
Halk arasında kireçlenme olarak bilinen osteoartrit, yaygın bir eklem iltihabıdır.
Eğer kireçlenme ya da benzer kronik iltihaplanma rahatsızlıklarından şikayetiniz varsa, o zaman beslenme programınıza zeytinyağını mutlaka ilave etmeniz gerekir. Zeytinyağında bulunan mono doymamış yağlar, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklara neden olan C-reaktif protein seviyesinin düşürmektedir.
Kuyruk yağı romatizma ve eklem ağrılarını dindirecek kadar etkili bir yağdır. Kan dolaşımına katkısı sayesinde vücudun herhangi bir noktasında oluşan ağrıyı dindirir.
Eklem kireçlenmesi için bitkisel tedaviler aloe vera, boswellia (ak günlük), kedi pençesi, okaliptüs, zencefil, yeşil çay, thunder god vine, zerdeçal, söğüt kabuğu gibi bitkileri içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri