Temiz saç boyanabilir fakat iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız, boyama işlemi öncesinde saçınızı yıkamayın. Nedeni ise; boyadan hemen önce saçı yıkamak saç derinizi koruyan doğal yağların kaybolmasına neden olması.
Saçlar yeni yıkanmış temizken saça boya yapılmasındansa , bir iki günlük yağlı bir saça yapılmasını daha çok öneriyorum. Sebebi ise saçtaki yağın doğal koruyucu görevi üstlenmesidir. Saçta ki yağ , saç ile saç dipleri arasında bir bariyer görevini üstlenir.
Saçınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk ya da ılık su kullanarak saç boyasının renginin saçınıza daha iyi bir şekilde kilitlenmesini sağlayabilirsiniz. Sülfatsız şampuanlar, boyanın canlı renginin uzun süre saçınızda sabit kalmasına yardımcı olur.
Kalıcı olmayan bir ürünle boyamadan 12-24 saat önce, kalıcı boya (saçınız uzayana veya yeniden boyanana kadar kalır) kullanmadan 24 saat önce şampuanlamak en iyisidir.
1.Öncesinde Saça Yağ Tedavisi Uygulamak
Ayrıca saç tellerinizin gözenekli yapılarında da bir etki oluşturacaktır. Bu nedenle saçınızın, boyanın zararlı etkilerine karşı biraz daha korunaklı olması adına, saçınıza boya işlemi yapmadan birkaç gün öncesinde Saç Bakım Yağları ile yağ bakımı yapmaya başlayabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Kesim veya perma işlemini boyamadan önce yapın
Perma işleminin yeni uygulanan boyayı etkilemesini önlemek için önce perma yaptırmak en iyisidir. Kalıcı saç boyası (saçınız uzayana veya yeniden boyanana kadar kalır) kullanıyorsanız boyamadan önce 7-10 gün bekleyin ve en az bir kez şampuanlayın.
Saç cilasına oksidanın yerine ılık su katılır, yani boya sulandırılır ve saçın açık renk tonuna sahip olan bölgelerine uygulanır. Bu şekilde boya saçın tamamı değil, sadece açık tonlardaki kısımlara etki eder.
5) Boyadan sonra hemen yıkamayın
Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur.
Eğer saçınızda boya yoksa ve sadece bir iki ton kadar saçınızın rengini açmak istiyorsanız açıcı kullanmadan boya ile bu işlemi yapabilirsiniz. Fakat saçınızda boya varsa mutlaka oryal gibi bir kimyasal açıcı kullanmak gerekir.
Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir. Saç boyarken yirmibeşinci dakikadan itibaren boyanın saç üzerindeki etkilerinin kontrol edilmesi gerekir çünkü bazı saç türleri boyaya daha hızlı cevap verir.
Temiz saç boyanabilir fakat iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız, boyama işlemi öncesinde saçınızı yıkamayın. Nedeni ise; boyadan hemen önce saçı yıkamak saç derinizi koruyan doğal yağların kaybolmasına neden olması.
Tuz içeren şampuanlar, boyalı saçları da olumsuz etkiler çünkü tuz, saç boyasının saçtan daha hızlı akmasını ve renginin çabuk solmasına sebep olur. Tuzsuz şampuanın faydası ise saç boyasına zarar vermez sadece saçtaki kir ve pisliğin temizlenmesini sağlar.
Renk Tutturma Adımı
Açma işlemini saçlarınıza bir boyama fırçası yardımıyla uygulayabilir, işlemin daha hızlı olması için başınıza plastik bir bone geçirebilirsiniz. Eğer boneniz yoksa plastik bir poşeti de bağlayabilirsiniz.
19. Saç boyasını saç kremi ile seyreltmek, daha pastel ve daha açık bir ton elde etmenize yardımcı olacaktır.
Bunun için yıkarken hiçbir temizleyici kullanılmamalı ve ılık su tercih edilmelidir. Çünkü aşırı sıcak su, saçı matlaştırır ve boyanın sabitlenmesini önler. Saç boyandıktan sonra en az 48 saat boyunca kesinlikle şampuan veya sabun kullanılmamalıdır.
Zeytinyağı da kesinlikle çok ise yarar çünkü hem nemlendirici özelliği vardır hem de hafiftir. Saçlarını yağ ile ıslat ve durulanmcaya kadar şampuanla. İşlem bittikten sonra daha açık bir renk elde ettiğini göreceksin. Boyamaya başlayın!
Kuaförünüz kesimin ilk aşamasını saç kuruyken yapıp ardından saçı boyayabilir ve kesimi boyadan sonra bitirebilir. Fakat genel kural önce saçı kesmek, sonra boyamaktır.
Saçlarınızı kirliyken boyamalısınız. Temiz saç diplerinde gözenekler açık olur. Saç boyama saçı kurutan bir işlem olduğu için yağlı saç üzerine uygulayarak saçınızın nemini koruyabilirsiniz.
Saç boyası her bir saç telinizi kaplar (yarı kalıcı boya) ya da saç korteksine girip saça yapışarak her bir saç kütikülünüze nüfuz eder (kalıcı Boya). Ancak, yarı kalıcı boya yıkandığında zamanla akar ve kaybolur. Kalıcı boya, isminden de anlayabileceğiniz gibi, saçınızı kalıcı olarak boyar.
Boyama sonrasında kullanılan mor şampuanın ise saçı boya kadar yıpratması söz konusu değildir. Ayrıca saça kaybettiği nemi kazandırmak için gerekli bakımı yapmak ve uygun mor şampuanı almak da ekstra hassasiyeti önleyecektir.
Saçınızı boyattıktan sonra saçlarınızın yapısına göre en az 3 günlük bir süre boyunca beklemeniz gerekebilir. Yeterli zaman kuaförünüzün yapacağı inceleme sonrasında daha sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılacaktır. Aynı zamanda taze saç rengini olabildiğince uzun süre bozmamak için yıkama döngünüzü de uzatmalısınız.
Beyaz rengi kapatan farklı renk tonları da vardır. Bunlar; koyu kestane, koyu buğday, kızıl, çikolata kahve, patlıcan moru olarak sıralanabilir. Bu renkleri tercih etmeniz durumunda sıklıkla dip boyası yapmanız gerekir.
Mor Şampuan Boyaya Katılır mı? Mor şampuanı, boya uygulaması esnasında boyanın içine karıştırarak da kullanabilirsiniz ancak direkt kullanımı çok daha etkili bir yöntemdir.
Sarı saçtaki turunculuk için mor şampuan kullanımı son derece faydalı. Mavi boya ve cila: Saçtaki turunculuk için mavi boya kullanımı ve cila da bir hayli yaygın. Doğal yöntemlerin yanı sıra bu boyanın düzenli uygulanması da saçtaki turunculuğun önüne geçmekte etkili oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri