Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kirli suyla gusül abdesti alınır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kirli suyla gusül abdesti alınır mı?

Abdest almış olduğunuz su, akıcı olup, çamura veya toprağa göre daha galip ise bu suyla abdest alınabilir. Buna göre, toprak karışmış akıcı su ile abdest ve gusül alınabilir. Bazen musluklardan renkli suyun akması da abdest ve gusle engel olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kirli suyla gusül alınır mı?

Görünen veya görünmeyen necaset, Hanefi mezhebinde akar suya ve büyük havuza, Şafii mezhebinde kulleteyn miktarı olan suya, Maliki mezhebinde ise herhangi miktardaki suya düşerse, pisliğin üç eserinden biri, yani rengi, kokusu veya tadı belli olmayan her tarafından abdest ve gusül caiz olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

El değmiş su ile gusül abdesti alınır mı?

el Cevab: Gusül abdesti alacağınız kaba başka bir şey bulamazsanız elinizi su kabı gibi kullansanız bu caiz olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

Kirli su ile abdest almak ne anlama gelir?

Rüyasında bir kişi eğer kirli su ile abdest alacağını görüyorsa bu durumda evli ise eşiyle uyuşmazlık yaşayacağına, büyük acıların yaşanmasının ardından düzlüğe çıkacağına, iş hayatında bir takım sorunların olacağına ancak büyük sorunlar yaşanmadan sorunların çözüleceğine işaret etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Temizlik yapmadan gusül abdesti alınır mı?

Sünnet üzere gusül abdesti almak için, önce, temiz olsa bile, iki eli ve avret yerini yıkamalıdır. Sonra bedeninde necaset varsa yıkamalı, sonra, gusle niyet ederek tam bir abdest almalı. Sonra bütün bedene üç defa su dökmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Deprem Bölgesinde Çamurlu Suyla Abdest Almak - Fatih Kalender Hoca Efendi @ismailaganet

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Sadece yıkanmak gusül abdesti yerine geçer mi?

Şayet yapılan banyo, temizlik ve serinlemek amacıyla yapılırsa bu gusül abdest yerine geçmez. Çünkü bu ibadet sayılmaz. Ve normal davranış sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Banyoda normal abdest gusül yerine geçer mi?

Zaten gusül Arapça ve Türkçesi yıkanmak.. Yani banyoda veya hamamda yıkanmak gusül oluyor.. O banyo esnasın da niyet etmek ve her yeri yıkamak gusül abdesti olur.. Üç defa ağız, üç defa burun yıkanır ve kullaklar göbek deliği cinsel organ ve makat yıkanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Su değmemesi gereken abdest nasıl alınır?

Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkânı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır. Teyemmümün su bulunmadığında yapılabileceği âyet-i kerimelerde açıkça belirtilmiştir (Nisâ, 4/43; Mâide, 5/6).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Banyodan sonra gelen sıvı abdesti bozar mı?

Banyodan sonra gelen meni ise daha önce şehvetle gelen meninin kalıntılarıdır. Bununla sadece abdest bozulur. Ancak yıkandıktan sonra çeşitli sebeplerden dolayı ikinci bir defa şehvetle meni gelirse islam âlimlerinin ittifakıyla tekrardan gusül gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogruhaber.com.tr

Az su ile abdest alınır mı?

Şevkânî ise konumuzu teşkil eden bu hadisin şerhinde: "Abdest veya gusül için yeterli olan su miktarında ölçü, organların şüphe kalmayacak şekilde iyice yıkanmasıdır. Suyun bir sa'dan çok veya az olması önemli değildir." diyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Gusül abdesti ne zaman kabul olmaz?

Bu itibarla, abdest veya gusül alacak kimsenin, yıkanması gereken organlarında, suyun altına ulaşmasına engel olacak bir tabaka bulunmamalıdır. Oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Hangi su ile gusül alınmaz?

Yağmur, dere, nehir, kaynak, kuyu, deniz ve kar suları, mutlak sudur. Müstamel su ve pis su ve çiçek suyu, üzüm suyu gibi, cinsi, sıfatı da söylenen sular mutlak su değildir. Bunlar ile abdest ve gusül alınmaz. Bunlara (Mukayyed su) denir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyegazetesi.com.tr

Zevk suyu gelirse gusül abdesti alınır mı?

Binâenaleyh söz konusu “vedi” ve “mezi”den dolayı gusül gerekmez. Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur, ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez. Kişiden gelen sıvı meni ise gusül abdesti alması gerekir; mezi veya vedi ise abdest bozulsa da gusül gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Susuz gusül abdesti olur mu?

Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkânı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır. Teyemmümün su bulunmadığında yapılabileceği âyet-i kerîmelerde açıkça belirtilmiştir (en-Nisâ, 4/43; el-Mâide, 5/6).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Gusül alınamayan durumlarda ne yapılır?

Cünüp olan kimse yıkanmak için su ve uygun bir yer bulamazsa ne yapar? Yıkanmak için su bulamayan veya soğukta gusül abdesti aldığı takdirde hastalanacağı kanaatinde olan ya da gusül abdesti alabileceği uygun bir yer bulamayan cünüp kimse, teyemmüm ederek namazını kılar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Sade gusül abdesti nasıl alınır?

Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Vajinaya parmak sokmak gusül abdesti bozar mi?

Parmağın erkek parmağı ile kadın parmağı olması arasında bir fark yoktur. Cinsel doyuma ulaşmadıkça gusül gerekmez. Şöyle ki: Kadının fercine plastik aletin sokulması halinde asla gusül gerekmez. Zira cinsel doyuma ulaşmadıkça bundan dolayı gusül gerekmez, fakat cinsel doyuma ulaşırsa o zaman gusül gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Akla gelen cinsel düşünceler abdesti bozar mı?

Gusül veya abdest alan kişinin vesvese sebebi ile gusül ve abdestini tekrarlaması gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Kanalda kalan sperm gusül gerektirir mi?

Değerli kardeşimiz, Şehvetsiz olarak gelen meniden dolayı gusül abdesti almaya gerek yoktur. Ancak, ihtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya çokça yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Regl bittikten sonra gusül abdesti alınmazsa ne olur?

Hata vakit girdikten sonra abdest ya gusül alarak veya teyemmümle bir namaz kılabilme imkanı olmasına rağmen kılmazsa, diğer şartlar için vakit yeterli olmasa da, farz ihtiyat gereği o namazı kaza etmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sistani.org

Gusül abdesti alırken yarıda bırakılır mı?

Soru: Abdest alırken yarıda su kesildi. Su tekrar geldiğinde kaldığımız yerden mi, yoksa yeni baştan mı abdest almalıyız? Cevap: Abdestte muvâlât, abdest uzuvlarını biri kurumadan diğerini hemen yani ardı ardına yıkamak demektir. Kaldığımız yerden devam ederek abdestimizi tamamlayacağız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadinveaile.com

Açık yara varsa gusül abdesti nasıl alınır?

Cevap: Cünüp kimsenin vücut yüzeyinin yarıdan fazlası yara veya çiçek, kızıl gibi ise, teyemmüm eder. Derisinin çoğu sağlam ise ve yaralı kısımları ıslatmadan yıkanması mümkün ise, su ile gusül edip, yaraların üzerini mesh eder. Mesh zarar verirse, üzerine bir veya birkaç bez koyup, bunu mesh eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Gusül abdesti yanlış alınırsa kabul olur mu?

Gusül, abdesti de içerdiğinden abdesti bozacak bir durum meydana gelmedikçe daha sonra ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira Hz. Âişe, Resûl Ekrem'in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivâyet etmiştir (Ebû Dâvûd, 96 [250]; Tirmizî, Tahâret, 79 [107]).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Boşaldıktan sonra gusül abdesti ne zaman alınmalı?

Cinsel İlişki Sonrası Hemen Gusül Alınmasının Hükmü

Kadın ilişki sonrası namazı kaçırmamak için hemen gusül alsa ama kasılma olmaksızın sıvı gelse bu durumda abdest yeniler gusül gerekmez. Not: (İlişki esnasında veya sonrasında kasılma olmaması ve dışarı meni ya da sıvı çıkmaması durumunda da gusül gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

Boşaldıktan sonra aynı kıyafet giyilir mi?

Cünüpken giydigimiz bir giysiyi bir daha giyersek, yine cünüp olur muyuz? Değerli kardeşimiz, İhtilam olan kişinin elbiseleri temiz olduğu için onları tekrar giymesinde bir sakınca yoktur. Ayrıca meni elbiseye bulaşsa da giyilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT