İster inanın ister inanmayın ama taramak saçı da kirpiği de uzatıyor. Kan dolaşımının artmasına bağlı bir durum, her gün düzenli tarayacağınız kirpiklerinizin kıl köklerinin uyarılmasıyla kısa sürede çok daha gür göründüğünü fark edeceksiniz.
Özellikle, kıl köklerini besleyen yağ asitleri ve vitaminler içeren yağlar kirpiklerin sağlıklı büyümesini destekler. Jojoba yağı kirpiklerin uzaması için gerekli bileşenleri sağlar ve kirpikleri güçlendirir. Tatlı badem yağı yüksek miktarda vitamin ile kirpikleri besler ve hızlı uzamasını destekler.
Taramak, kirpik köklerinizi uyararak daha hızlı uzamasını sağlar. - Bakım konusunda gücüne her zaman güvendiğimiz vazelin, kirpiklerde de etkisini gösteriyor. Vazelini, kulak çubuğu ile üst kirpiklerinize sürün. Zamanla kirpiklerinizin beslenip nemini kazanarak uzadığını fark edeceksiniz.
Kirpik kıvırıcılar, plastik bantları arasında kirpiklere baskı uygulayarak kıvırmaya, kaldırmaya ve uzatmaya yarıyor. Böylece kısa ve inatçı bir şekilde düz olan kirpikler çok daha kıvrık ve uzun görünüyor.
İlgili 23 soru bulundu
Ancak gözün iç kısmındaki üst ve alt kirpikler daha az yoğun ve daha ince iken gözün dışında yer alanlar daha fazla yoğun ve kalındır. Kirpiklerin günlük uzama hızı 0.12 ± 0.05 mm dir. Bir kirpik koparıldığında tekrar uzama süresi ortalama 7-8 haftadır.
Kirpik çekme: Triotilomani, saç/kıl çekme dürtüsü ile karakterize olan psikolojik bir durumdur. Bu dürtü vücudun herhangi bir yerindeki kılı etkileyebilir, yani kirpikler de bu durumdan etkilenebilir. Çekilerek koparılan kirpiklerin tekrar uzaması birkaç ayı alabilir.
Vazelin, kuru ve çatlamış dudaklarınıza sağladığı etkiyi kirpiklerinize de sağlar ve onları nemlendirir. Bu özelliği ile dolaylı yoldan gürleşmelerine fayda sağlayabilir. Kirpik dipleriniz kuruyor, kirpikleriniz bu kuruluktan dolayı dökülüyürsa vazelinden yardım alabilirsiniz.
Vücudumuzdaki diğer tüyler gibi kirpiklerin de bir yaşam döngüsü vardır. 3 evreden oluşan bu döngü uzama, değişime uğrama ve düşmeden önce duraklama dönemlerini kapsar. Kirpiklerin kökleri hasar görmedikçe yeniden uzama mümkündür.
Yeterli miktarda B vitamini, A ve E vitaminleri günlük beslenmeye eklenmelidir. Bu vitaminler saçlarınızın daha canlı görünmesini ve kirpiklerinizin daha hızlı uzamasını sağlayacaktır. Havuç, muz gibi B ve E vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler hem kirpikleriniz hem de cildiniz için oldukça faydalıdır.
Hacimli ve Dolgun Kirpikler: Kirpik laminasyonu, kirpiklere hacim, dolgunluk ve güçlü bir görünüm kazandırır. Uzun Süreli Etki: Yaklaşık 8-10 hafta boyunca etkisini korur. Bu süre boyunca kirpikleriniz daha dolgun ve güzel görünür. Maskara veya kirpik kıvırıcı kullanma ihtiyacınız azalır.
Kirpik ayırıcısını kirpik dibine doğruca yerleştir. Kirpik tarağının bombeli kısmı dışarı doğru bakmalı. Kirpik ayırıcı tarağını her zaman ileri doğru hareket ettirmelisin. İleri-geri hareketlerle kirpiğini taramak kirpiklerine zarar verebilir.
Kirpiklere rimel uygulanır. Gözlerin çok daha belirgin olması ve kirpikteki kıvrık görüntünün daha uzun zaman kalmasını sağlamak mümkündür. Kirpiklere rimel uygulanmasından sonra kirpikler henüz ıslakken kirpik tarağı aracılığı ile kirpikler taranır. Ancak çok fazla taranmamalıdır yoksa kıvrımı kaybedilebilir.
Vazelin Kullanın
Doğal vazelin yağı ile kirpiklerinize yatmadan önce dip kısımlarına üstlerine friksiyon yapın. Gece uyumadan önce uygulamanız daha iyi olacaktır. Vazelin kirpik diplerinin beslenmesine ve korunmasına yardımcı olacak; kirpiklerin tekrar çıkarak gürleşmesini sağlayacaktır.
Hatta çok döküldüğünü hissediyorsanız endişelenip dökülen kirpikler yeniden çıkar mı diye soruyor olabilirsiniz. Kirpikler bazen doğal sebeplerle bazen rahatsızlıklar yüzünden dökülebilir. Doğal sürecinde kirpikler tıpkı saçlarımız gibi uzar, dökülür ve tekrar çıkarlar.
Kirpiklerinizi kaş fırçasına benzer küçük bir fırça yardımıyla dipten uca doğru nazikçe fırçalayın. Kirpiklerinizi fırçaladığınız zaman ne kadar dolu ve hacimli olduklarını fark edeceksiniz. Ardından maskara sürerek harika kirpiklere sahip olabilirsiniz.
Kirpik uzatmada Etkili Çözüm: Bademyağı
- Birkaç damla badem yağını pamuk yardımı ile kirpiklerinize uygulayın. Gözünüze temas ettirmeye özen gösterin. Her akşam kirpiklerinize badem yağı uygulayarak kısa zamanda kirpiklerinizin uzadığını fark edebilirsiniz.
Temel malzemelerimiz şunlar: Zeytinyağı, Hint Yağı, Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı, lavanta yağı, aloe vera jeli, E vitamini yağı veya ampulleri, yeşil çay. Bu malzemelerin her birini tek başına uygulamanız da kirpik ve kaşlarınızı güçlendirmeye yardımcı olur.
Düzenli bir şekilde kirpiklerinize bir rimel gibi vazelin sürmeniz halinde çok daha güçlü ve belirgin bir görünüm kazanacağını görebilirsiniz. Ayrıca kirpiklerin daha uzun görünmesine de yardımcı olur.
Bahsetmiş olduğumuz vazelin kirpik uygulamasını haftada en az 4 defa kirpik diplerinize uygulayın. Bu yöntemi gece yatmadan önce uygulamak daha faydalı olacaktır.
Göz kapaklarınıza ve kirpik hattına günlük olarak masaj yapmak kan dolaşımını artırabilir ve kirpiklerin uzamasını hızlandırabilir. Kirpiklere bir pamuk topu ile yeşil çayı uygulamak da kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olabilir. Suya dayanıklı maskaralar kirpiklerinizi kuruttuğundan uzamasına engel olacaktır.
Birçok sağlık probleminin olduğu gibi kirpik kısalığının ve dökülmelerinin de nedeni sağlıksız besleme şeklidir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri, proteini aldığınız dengeli ve sağlıklı bir beslenme programında kirpiklerinin istediğiniz ölçülerine kavuşacaktır.
Kirpiklerin içeri dönmesinin tedavisi cerrahidir. Bu kirpiklerin cımbız ile çekilmesi şikayetleri o an için rahatlatırken, kirpiklerin tekrar ve daha sert ve kuvvetli bir şekilde çıkmasına ve enfeksiyona sebep olduğundan kesinlikle önerilmemektedir.
Badem yağı kirpik dökmez. İçeriğinde yer alan vitaminler ve mineraller sayesinde kirpik bakımı için rahatlıkla kullanılabilir. Düzenli bir şekilde kullanılan badem yağı kirpiklerin sadece uzamasını sağlamaz aynı zamanda kıl köklerini güçlendirir. Bu da kirpiklerin dökülmesini engellemeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri