Kirpiklerin uzamasını sağlayan en temel maddelerden biri E vitamini. Bu sebeple içeriğinde E vitamini bulunan badem yağı gibi bitkisel yağlardan destek alarak kirpiklerinizin sağlıkla uzamasını ve gürleşmesini sağlayabilirsiniz.
Vazelin Kullanın
Doğal vazelin yağı ile kirpiklerinize yatmadan önce dip kısımlarına üstlerine friksiyon yapın. Gece uyumadan önce uygulamanız daha iyi olacaktır. Vazelin kirpik diplerinin beslenmesine ve korunmasına yardımcı olacak; kirpiklerin tekrar çıkarak gürleşmesini sağlayacaktır.
Kirpikler kaç günde uzar diye merak ediyorsanız, bu sürecin yaklaşık 1 ay olduğunu belirtebilirsiniz.
Günde 2 defa kirpiklerinizi kirpik tarağı ya da fırçası ile tarayın. Eğer kirpik fırçası yoksa temiz bir maskara fırçası da kullanabilirsiniz. Fırçaya birkaç damla E Vitamini yağı ekleyin ya da bu yağı direkt kirpiklerinize sürün. E Vitamini yağı kirpiklerinizin dökülmesine engel olacaktır.
Temel malzemelerimiz şunlar: Zeytinyağı, Hint Yağı, Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı, lavanta yağı, aloe vera jeli, E vitamini yağı veya ampulleri, yeşil çay. Bu malzemelerin her birini tek başına uygulamanız da kirpik ve kaşlarınızı güçlendirmeye yardımcı olur.
İlgili 24 soru bulundu
Kirpiklerinizi bir kaş fırçası ile fırçalamak da kaşlarınızın büyümesini hızlandırabilir. Göz kapaklarınıza ve kirpik hattına günlük olarak masaj yapmak kan dolaşımını artırabilir ve kirpiklerin uzamasını hızlandırabilir. Kirpiklere bir pamuk topu ile yeşil çayı uygulamak da kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olabilir.
Vazelinin kirpikleri gürleştirdiği ve uzattığına dair bir bilgi söz konusu. Bu bilgi gerçekten doğru mu? Açıkça söylemek gerekirse cevap; hayır! Vazelinin kirpiklerin uzamasına ve gürleşmesine doğrudan katkı sağladığını ortaya koyun somut bir veri bulunmuyor.
Yaklaşık 4-6 hafta arasında değişen bir sürede değişimi fark edeceksiniz. Badem yağını serin yerde saklamaya özen gösterin. Işık ve sıcak kolayca bozulmasına neden olacaktır. İlk kez açıldığında şişesinde 1 yıl boyunca bozulmadan kalabilir ancak iyi muhafaza edilmelidir.
Hatta çok döküldüğünü hissediyorsanız endişelenip dökülen kirpikler yeniden çıkar mı diye soruyor olabilirsiniz. Kirpikler bazen doğal sebeplerle bazen rahatsızlıklar yüzünden dökülebilir. Doğal sürecinde kirpikler tıpkı saçlarımız gibi uzar, dökülür ve tekrar çıkarlar.
İpek kirpiğin kalıcılığı yaklaşık olarak 3 aydır. Ancak bu sürenin daha kısa ya da daha uzun olması büyük ölçüde kullanıma bağlıdır. İpek kirpikler uygun şekilde korunursa kirpiklerin ömrünü uzatmak mümkün.
Ancak gözün iç kısmındaki üst ve alt kirpikler daha az yoğun ve daha ince iken gözün dışında yer alanlar daha fazla yoğun ve kalındır. Kirpiklerin günlük uzama hızı 0.12 ± 0.05 mm dir. Bir kirpik koparıldığında tekrar uzama süresi ortalama 7-8 haftadır.
Kirpik lifting işlemi uygulandıktan sonra elde edilen uzun ve kıvrık kirpik görünümünü çok daha uzun süre kullanabilmek için yağ bazlı makyaj malzemelerini olabildiğince az kullanmak gerekir. Özellikle vazelin gibi ürünler kirpik lifting işlemini en çok etkileyen ürünlerdir. Bu gibi ürünlerden de uzak durmak gerekir.
Kirpik kıvırıcılar, plastik bantları arasında kirpiklere baskı uygulayarak kıvırmaya, kaldırmaya ve uzatmaya yarıyor. Böylece kısa ve inatçı bir şekilde düz olan kirpikler çok daha kıvrık ve uzun görünüyor.
Kirpik serumu, içerisinde bulunan özel formülasyonlar sayesinde kirpikleri kısa sürede uzatır ve hacimli görünmesine yardımcı olur. İpek kirpik veya kirpik lifting gibi popüler kimyasal uygulamalar yerine kirpik serumlarını kullanarak da kirpiklerinizi olduğundan daha uzun ve kıvrık gösterebilirsiniz.
Badem yağı kirpik dökmez. İçeriğinde yer alan vitaminler ve mineraller sayesinde kirpik bakımı için rahatlıkla kullanılabilir. Düzenli bir şekilde kullanılan badem yağı kirpiklerin sadece uzamasını sağlamaz aynı zamanda kıl köklerini güçlendirir. Bu da kirpiklerin dökülmesini engellemeye yardımcı olur.
Antioksidanlar, E ve K vitaminlerinden zengin olan zeytinyağı kirpiklerinizi uzatıcı etkiye sahiptir. * Kullanmadığınız temiz bir maskara fırçasını zeytinyağına batırın ve kirpiklerinize sürün. * Her akşam düzenli olarak bu uygulamaya devam edin. * 30 gün sonra kirpiklerinizdeki değişimi fark edeceksiniz.
A, D, E ve K vitamini gibi içeriğinde bu yüksek derecede değerler ile birlikte kalsiyum ve magnezyum mineralleri de barındıran tatlı badem yağı kirpiklerin daha fazla uzamalarına ve aynı zamanda sağlıklı bir yapıda kalmalarını sağlamaktadır.
Vazelini kirpik fırçanıza sürüp ve kirpiklerinizi fırçalayın. B, D ve E gibi vitaminlerin kirpik büyümesini arttıran bir maddeye sahip olduklarından emin olun. Bu vitaminler, kirpiklere uygulanan maskaranın veya kirpik kıvırıcının verdiği zararı korumak için kullanılır.
Çekilerek koparılan kirpiklerin tekrar uzaması birkaç ayı alabilir.
Kaş ve kirpik bakımı için saçlara dolgunlaştırıcı ve besleyici özellik veren A, B ve E vitaminlerinden faydalanabilirsiniz. Muz, badem, havuç ve ıspanak gibi besinlerde bulunan vitaminler, kirpik ve saçların daha sağlıklı görünmesini sağlarken aynı zamanda canlandırır ve uzatır.
Bahsetmiş olduğumuz vazelin kirpik uygulamasını haftada en az 4 defa kirpik diplerinize uygulayın. Bu yöntemi gece yatmadan önce uygulamak daha faydalı olacaktır.
Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, Hint yağı, Badem yağı, Kuşburnu yağı, Jojoba yağını öneriyoruz. Zeytinyağı ve diğer doğal yağlar kirpiğe nasıl uygulanır? Bizim önerimiz pamuklu bir kulak çubuğunu zeytinyağına veya diğer yağlara daldırıp kirpik diplerinize sürebilirsiniz.
İpek kirpiklerini zararsız çıkarmak için yağ bazlı makyaj çıkartıcı kullanmalısın. Makyaj çıkarma suyunu önce çalkala, daha sonra yoğun bir şekilde pamuğa dök. Makyaj temizleme pamuğunu gözünün üzerinde 30 saniye kadar tut ve hafifçe elini yana kaydırarak pamuğu gözünden kaldır.
Kirpik ve saçların daha sağlıklı görünmesi için ilk adım sağlıklı beslenmektir. Yeterli miktarda B vitamini, A ve Evitaminleri günlük beslenmeye mutlaka eklenmelidir. Havuç, muz gibi B ve E vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler hem kirpikleriniz hem de cildiniz için oldukça faydalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri