Kişiselleştirilmiş pazarlama, şirketlerin veri toplama, analiz etme ve otomasyon teknolojisinin kullanımı yoluyla, bireyselleştirilmiş içerik sağlama stratejisidir. Hedeflediğiniz müşteri sayısı ne olursa olsun, Kişiselleştirilmiş Pazarlama, doğru içeriklerin, doğru müşterilere ulaşmasını sağlar.
Bir diğer adı birebir pazarlama olan kişiselleştirilmiş pazarlama son yılların gözdesi olan dijital pazarlama stratejilerinden biridir. Bireysel pazarlama müşterilerin tercihlerinden ve seçimlerinden öğrenir, bu tercihler ise ilgili müşterilere ulaşmak için pazarlama faaliyetlerini şekillendirir.
Pazarlama, iş ürünlerinin veya hizmetlerinin hedef kitleye tanıtımıdır. İşyerindeki pazarlamanın yaygın örnekleri arasında televizyon reklamları, reklam panoları ve dergi reklamları sayılabilir.
Pazarlama portföyünüzde içerik pazarlaması, reklamcılık, dijital pazarlama, e-posta pazarlaması, müşteri sadakati programları ve sosyal pazarlamayı tahil edebilirsiniz. Pazarlama koşullarına bağlı olarak, müşteri kazanmak ile müşteriyi elde tutma kampanyaları ve stratejileri arasında denge kurmayı deneyebilirsiniz.
Bu tanıma göre pazarlama; “kişisel örgütsel amaçlara ulaşmayı sağlayabilecek mübadeleleri gerçekleştirmek üzere malların, hizmetlerin ve fikirlerin geliştirilmesi, fiyatlandırılması, tutundurulması ve dağıtılmasına ilişkin planlama ve uygulama süreci” olarak tanımlanmaktadır (AMA, 1985: 1).
İlgili 20 soru bulundu
Kendini pazarlama basit bir şekilde kişinin bir özelliğini, yeteneğini ya da yaptığı işi karşı tarafa olduğundan daha alımlı bir şekilde sunmak şeklinde tanımlayabiliriz.
Bir ara-yüzey fonksiyonu olarak pazarlama faaliyetlerinin amacı tüketici ihtiyaç ve isteklerine uygun mal ve hizmetlerin, arzu edilen zaman ve mekanda uygun bir fiyatla tüketiciye ulaştırılmasıdır.
Pazarlamanın en önemli amaçlarından biri de fayda sağlamaktır. Sağlanan faydanın 4 temel çeşidi şunlardır: Şekil, yer, zaman ve sahiplenmedir.
Pazarlama Departmanı, bir işletmenin ürettiği ve kitlesiyle buluşturduğu ürünlerin (hizmet, ürün vb.) tanıtımının sağlanması, satışının artırılması, sektörde rakiplerle rekabet edebilmesi gibi konularla ilgilenir.
Pazarlama; bir malın, ürünün, hizmetin satışını arttırmak amacıyla piyasa durumunu ve gereksinimini saptama, tanıtma, paketleme vb. etkinliklerin tümüdür. Aynı zamanda pazarlama, tüketicilere neden sizin ürün veya hizmetinizi rakipleriniz arasından seçmeleri gerektiğini öğretme sürecidir.
Pazarlama pazarda ve tüketicide başlar; tüketicide son bulur. Tüketici neden o markayı/işletmeyi tercih etsin? İşletme değer yarattıkça, müşteri de daha fazla tatmin yarattıkça kar elde edebilirler.
Pazarlamacı ürün üretim sürecinden başlayarak, ar-ge, pazar analizi, müşteri portföyü, reklam, fiyatlandırma vb. tüm süreci ele alıp yönetirken, satıcı bu süreçler sonunda ürünü tüketiciye sunmak ve ikna etmek için hedef koyduğu satışı gerçekleştirip ücretini alma çabası içine girer.
Bireysel Pazarlama Temsilcisi, ürün ve hizmetleri satmak için müşterilerle iletişim kurmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için sorumludur. Müşterilerin taleplerini dinlemek, ürünleri tanıtmak ve satışları arttırmak için çalışır. eleman.net'te her gün güncel Bireysel Pazarlama Temsilcisi ilanları yayınlanıyor.
Kişiye özel pazarlama, bireysel pazarlama ya da kişiselleştirilmiş pazarlama, şirketlerin mevcut veya potansiyel müşterilere kişiselleştirilmiş mesajlar, ürün teklifleri, fırsatlar sundukları bir pazarlama stratejisidir. Kişiye özel pazarlama rekabet ortamında öne çıkmak için ideal bir pazarlama türüdür.
Jerome McCarthy, "pazarlama karmasını" pazarlamanın 4P'sinde şekillendirdi ve "pazarlama karmasının, 4P adı verilen dört bileşenden ürün (product), kanallar ve kurumlar olarak yer (place), promosyon (promotion) ve fiyattan (price) oluştuğunu," belirtti.
“7P” 1- Product – Ürün 2- Price – Fiyat 3- Place – Dağıtım 4- Promotion – Tutundurma 5- People – İnsan 6- Physical Evidance – Fiziksel olanaklar 7- Process – Süreç Klasik olarak, Pazarlamanın 4p si karmasına ek olarak 3 yeni kavram eklenilm…
Pazarlama hedefleri, bir işletmenin pazarlama faaliyetleri sonucunda ulaşmayı amaçladığı, belirli ve ölçülebilir sonuçlardır. Bu hedefler, genellikle, satışları artırmak, müşteri sayısını artırmak, pazar payını büyütmek veya karlılığı iyileştirmek gibi somut ve ölçülebilir hedeflerle tanımlanabilir.
Pazarlamanın temel amacı, müşteri ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlayarak, ürün ve hizmetlerin hedef kitleye en uygun şekilde sunulması ve değer yaratılmasıdır. Pazarlama, şirketlerin ürün ve hizmetlerini tanıtmalarına, satmalarına ve müşteri memnuniyetini sağlamalarına yardımcı olur.
Pazarlamanın 4 p'si olarak ifade edilen hususlar pazarlamanın ilkeleri olarak bilinmektedir. İngilizcede bulunan karşılıklarının baş harfleri bu 4 p'yi oluşturmaktadır. Bunlar: Product (ürün), Price(fiyat), Place( dağıtım) ve Promotion(tutundurma ) şeklinde olmaktadır.
'Modern Pazarlama Yaklaşımı', işletme amaçlarına ulaşmak için hedef pazardaki müşteri istek ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ve tatminin sağlanması amacıyla işletmenin bütün birimlerinin koordineli olarak çalışmasını içeren bir işletme yönetim felsefesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri