TANITMA: Bir kişi, grup veya kurum (örgüt) tarafından rekabet ortamında uygun yön tem, teknik ve iletişim araçla rından yararlanarak, hedef gruplarını veya kitlelerini bir durum veya olay konusunda aydınlatmak veya bir tutum ve davranış sahibi kılmak amacına yönelik faaliyetler bütünüdür.
Bir insanın kendini tanıması için en az dört konuda tam ve doğru bilgi sahibi olması gerekir. Bunlar; bilgileri, becerileri, istekleri ve inançları ile ilgili bilgilerdir.
Kendini tanıma psikolojide kullanılan bir terimdir ve bireyin “Ben neye benziyorum?” sorusuna cevap verirken kullandığı bilgiyi tanımlar. Bu sorunun cevabına yönelik kendini tanıma süreci, öz farkındalık ve öz bilinç gerektirir (bilinç ile karıştırılmaması gerekir).
İlgili 26 soru bulundu
Otobiyografi ya da öz yaşam öyküsü, yazarın kendi yaşam öyküsünü anlattığı edebiyat türüdür.
Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz.
Kendini tanıyan, güçlü ve gelişime açık yönlerini farkına varan kendiyle barışık kişiler hayatta daha başarılı bir şekilde ilerlerler. Kendini tanımak doğru hedefler koymaya yardımcıdır: Anlamlı ve realistik hedeflerle ilerlemek hem zaman yönetimi hem de iç motivasyon gelişimi için çok önemlidir.
Konuşurken sınıfın tümüne gülümseyerek hitap et. Kendini tanıtırken sınıftakilere bak, samimi ve sıcak ol. Heyecanlıysan öğrencilerle göz teması kurmak yerine öğrencilerin kafalarının üst kısmına bakmayı dene. Hareketli ol ve kendini iyi hissedersen sınıfın içinde yürü.
Geçmiş Zaman: Mülakatı yapan kişiye kariyerinizdeki noktaya nasıl geldiğinizi anlatabilir ve/veya başvurduğunuz iş ve şirketle ilgili önceki deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz. Gelecek Zaman: Bundan sonra ne yapmak istediğinizi ve bu iş ile neden ilgilendiğinizi özetleyebilirsiniz.
Tanıtım yazıları, bir ürün, hizmet veya etkinliğin faydalarını ve özelliklerini tanıtmak için yazılmış metinlerdir. Bu yazıların birçok faydası vardır: Müşteri İlgisini Çeker: İyi bir tanıtım yazısı, ürün veya hizmet hakkında okuyucunun ilgisini çekebilir.
Kendinizi tanıtın: Alıcının sizi tanımaması veya hatırlamaması ihtimali varsa kendinizi tanıtın. Diğer kişiye kendinizden bahsederken adınızı, pozisyonunuzu, nasıl tanıştığınızı, sizi kimin tanıştırdığını ve diğer ilgili ayrıntıları belirtin. Sizi tanıyan kişilere e-posta gönderiyorsanız bu bölümü atlayın.
EVET: Ayaklarınızı yerde sabit tutun.
Ancak bir araştırmaya göre, ayak hareketleri ne kadar çoksa, kişi o kadar çok yalan söyleme potansiyeline sahip. Bu nedenle, yanlış bir izlenim uyandırmamak adına, birkaç dakika bacaklarınızı sallamadan durmayı deneyebilirsiniz.
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin.
* Komisyon üyelerinin söyleyeceği ilk söz muhtemelen “hoş geldiniz” olacaktır. O anki havada sizin vereceğiniz cevap “teşekkür ederim efendim” olmalıdır. Komisyona hitap şekli olarak üstat, efendim gibi kelimeler kullanılmakla beraber çoğunluğun efendim kelimesinde uzlaştığını belirtelim.
Ancak kendinizle ilgili aşağıdaki 4 soruya cevap verebilirseniz Mülakatta kendini tanıtma kısmı daha olumlu geçer. Neyi bildiğiniz ve neyi bilmediğiniz. Eğitim ve iş tecrübelerinizin farkında olup, öğrendiklerinizi ve öğrenmek istediklerinizi ortaya koymalısınız. Yapabildikleriniz ve yapamadıklarınız.
Karşındaki sorusunu sorarken sakince vereceğiniz yanıtı düşün ve ardından derin nefes alarak soruları yanıtla. Bu gerçekten en iyi yol. Görüşme sırasında sakin ve kibar olmaya her zaman özen göstermelisin. Mülakat sırasında kendinden emin ve tutarlı yanıtların sayesinde başarılı mülakatlar yaşarsın.
'5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun' sorusuna verilecek cevaplar, adayların değerlerine göre yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini, kariyer hedeflerini ve nasıl bir çalışma tarzı benimsediğini içerebilir. İşverenlerin isteklerine uyum sağlamak ve yapıcı bir hedef belirtmek önemlidir.
Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikâyesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir.
Biyografisi yazılan kişinin hayatının tamamı veya hayatında yer alan önemli noktaların anlatılması olarak ifade edilebilir. Kişilerin kendi yaşam öykülerini anlattıkları yazı türlerine otobiyografi denmektedir. Başkalarının yaşam öykülerini anlatan yazı türleri ise biyografi olarak bilinmektedir.
Biyografi kişilerin başka birinin hayat hikayesini anlatmasıdır.
Tanıtım yazısı bir şirketin ürün ve hizmetlerini ya da bir kişinin bilinirliğini arttırmaya yönelik belirli bir konu üzerine hazırlanan içeriklerdir. Tanıtım yazıları PR amaçlı, marka bilinirliğini arttırmaya yönelik hem de arama motorlarında üst sıralara çıkma amacı ile hazırlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri