Yayınevi = kitabı yazan gruptur. Nerede = Kitabın arka kapağında aşağıda yazmaktadır.
Kitabın "gerçek" ilk baskısı, kitabın ilk baskısında metnin ilk kez yayınlandığı zamandır. Kitabın telif hakkıyla korunduğu yılı ve yayınlandığı zamanı kontrol edin. Sayfanın üst kısmında "Metin telif hakkı" ifadesini bulun. Telif hakkı yılı ve yayın yılı aynıysa, büyük olasılıkla kitabın ilk baskısına sahipsinizdir.
Sırt genellikle (varsa dekorasyonun yanı sıra) şu dört öğenin tümünü veya bir kısmını sırayla içerir: (1) yazar, editör veya derleyici; (2) kitabın adı; (3) yayıncı; ve (4) yayıncı logosu.
Merhaba, Kitabın arkasında ya da ön kısmına baktığınızda kare etiket gibi bir şey olur. O etikete de dikkatli baktığınızda basım yılı yazar.
İlgili 19 soru bulundu
Kitap basımı için gerçekleştirilen her aşamada yapılan işler titizlikle kontrol edilmektedir. Bir kitabın baskı süreci genellikle matbaaların yoğunluğuna göre değişiklik göstermekle birlikte on iş günü kadar sürmektedir.
Kitap Basımı Ankara: Kitap basımı yapan matbaalar birçok şehirde vardır. Fakat en fazla kitabın basıldığı şehirler Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Bursa, Adana gibi şehirlerde kitap basımı yapılmaktadır. Özellikle büyük şehirler yayınevlerinin yoğun olduğu şehirlerdir.
İnternet sayfasına girip (www.ekygm.gov.tr) ISBN bölümüne giriş yapınız. Sisteme kayıt olmak için “Yeni Yayımcı Başvuru” formunu doldurup yazıcı çıktısını alınız. Çıktısını aldığınız formu imzalayınız. (Firmalar ve Şahıs Şirketlerinin imza ve kaşeli bir şekilde evrak göndermesi gerekir.
Elektronik ortamda yayınlanan kurum yayınları için Uluslararası Standart Kitap Numarası (e-ISBN) alım işlemi Üniversite adına kütüphane tarafından yürütülmektedir. Üniversite yayını pdf formatında kütüphaneye gönderilir ve ilgili personel tarafından kataloglama işlemi yapılır.
Editör, metne yayınlanmadan önceki son halini verir ve metnin yazarın vermek istediği mesajı okuyuculara kusursuz bir şekilde taşıdığından emin olur. İçeriğin yazılmasından okuyucu ile buluşmasına kadar geçen bütün süreç, editörün bilgi ve sorumluluğundadır.
DÜNYANIN EN ÜRETKEN YAZARI
Daha çok Scientology'nin kurucusu olarak bilinen L. Ron Hubbard, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre 1084 ile eserleri en fazla yayınlanmış olan yazar. Sesli kitap rekorunu da elinde bulunduruyor.
Yayımcılık ya da yayıncılık, basılı medya yoluyla bilgi ve edebiyat yayma işi. Yayımlanan bilgi umuma açık olmalıdır. Bazen yazarlar yayımcılığı da üslenir.
ISSN (Uluslar arası Standart Süreli Yayın Numarası), belirli bir süreli yayın (devamlı kaynak-devam eden süreli yayın) için oluşturulan ve süreli yayının adına bağlı 2 küme ve 8 haneden oluşan uluslararası bir numaralama sistemidir.
Kitap künyesini hazırlarken ilk olarak yazarın soyadı, yazarın adı, kitabın adı, yayınevinin adı ve yayın tarihi şeklinde sırası ile yazılır.
Arka kapak yazısının okuyucuyu kitabın içeriği ve değeri, önemi hakkında doğru bilgilendirmesi beklenir öncelikle. Öte yandan kitabın okuyucunun dikkatine sunulması, okuyucunun satın almaya teşvik edilmesi de bir diğer amaç olduğu için kitabın cazip hâle getirilmesine, metnin albenili olmasına çalışılır.
Materyal, birden çok yayımcı tarafından ortak yayın olarak işlem görecekse, her yayımcının kendi yayımcı ön sayısı üzerinden ISBN alması gerekir. Yılda bir kere yayınlanacak materyale ISBN ile birlikte ISSN (Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası) de verilir.
Bir yayıncı veya kitapçı olarak kitap satmak amacında olduğunuza göre, bu sizin tercihinize bağlı olacaktır. Kitaplarınız ISBN'le sipariş edilemiyor veya dağıtılamıyorsa ve bibliyografik bilgi girişleri yapılmamışsa kitaplarınızın satışı yapılamayabilir.
Amaç, kitap numaralarının uluslararası bir yöntemle düzenlenerek standardize edilip, Uluslararası Standart Kitap Numarası (ISBN) verilerek belirli bir yayımcının yayınladığı bir materyalin kimliğini tanımlamaktır. ISBN 13 haneli bir numaralama sistemidir.
Kitabevleri belirli periyotlarla sattıkları kitaba dair dağıtımcıya bir telif öderler, dağıtımcılar da kendi paylarını düştükten sonra yayınevinin telifini aktarırlar. Türkiye şartlarında, bir kitabın telif hakkının %40'ını yazar ve yayıncı, %60'ını dağıtımcı ve kitabevi paylaşmaktadır.
Wattpad yazarı bir Büşra olsanız, 400 küsur sayfalık romanınız basılıp 40 liradan satışa sunulsa ve % 15 telif alsanız, kitabınız da 200 bin satsa, 1 milyon liranın üzerinde bir telif kazanmanız mümkün. Bir yıllık emek için oldukça iyi bir gelir.
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Yayınları
Örneğin telif anlaşmanız % 10 ise 40 Kuruş % 50 ise 2 TL olur. Kısaca 1000 adet kitabınız satılırsa toplamda 400-2000 TL para kazanmış olursunuz ki bu miktarda telif ücreti veren yayınevi bulmanız da oldukça zordur. Bu nedenle yayınevleri genellikle telif ücreti olarak size 25-100 arasında kitap verirler.
Kişisel kitap basımı için hiç bir resmi makamdan izin alınmıyor (bazıları emniyetten falan izin alma teşebbüsünde bulunuyorsa da yersiz). Ancak telif hakları yönünden resmi bir güvence istiyorsanız kültür bakanlığına yazılı başvurun.
Aralarındaki Fark; Basım evi basar yayın evi yazar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri