Kivi derin dondurucuda nasıl saklanır? Kivileri yıkayın, soyun ve dilimleyin. Koroplast Pişirme Kağıdı serili bir tepsiye yerleştirin. Donana kadar derin dondurucuda bekletin.
Daha önce çilek, portakal, ahududu, elma, armut, kayısı, üzüm, kavun, kivi, kiraz gibi bir çok meyveyi dondurdum ve kullanırken de çok memnun kaldık.
Kivi yumuşak bir his verdiğinde ve hoş kokulu olduğunda, olgunlaşma sürecini yavaşlatmak için buzdolabına koyabilirsiniz. Yarıya bölünmüş olgun bir kiviniz varsa, plastiğe veya folyoya sarın ve buzdolabına koyun. Kesilmiş kiviyi hava almayan plastik bir kapta buzdolabında da saklayabilirsiniz.
Nasıl saklanır? Kiviniz olgun, tamam. Ama hemen tüketmeyecekseniz, kesmeden buzdolabında bekletebilirsiniz. Yeterince olgunlaşmadığını düşünüyorsanız, oda sıcaklığında 3-4 gün bekletmenizi öneririz.
İlgili 34 soru bulundu
En uygun toprak pH'sı 6.0-6.5 olmasına rağmen 5.5-7.6 pH aralığında da yetişmektedir. Bitki Özellikleri:Kivi asmaları üçüncü yaştan itibaren meyve vermeye başlarlar. Ekonomik ömrü 20-25 yıldır.
Kış mevsiminde artan soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak için, C vitamini yönünden zengin olan kivinin günde 2 adet tüketilmesi öneriliyor. Özellikle kış mevsiminde artan soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak için C vitamini yönünden zengin olan kivinin bolca tüketilmesi öneriliyor.
Kivileri tencereye alın, üstüne şekeri ve limon suyunu ilave ederek orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Kıvam için soğuk bir cam tabağa reçelden damlatın, su gibi hemen akmayıp top gibi kalıyor ve yavaş akıyorsa tamamdır.
Derin dondurucuda ambalaj malzemesi olarak plastik kaplar, buzdolabı poşetleri ve plastik torbalar kullanılır. Sebzeler temizlenip doğrandıktan sonra ihtiyaç ölçüsünde ambalajlanarak derin dondurulabilir.
Yeni toplanmış kivi meyvesi, ham bir yapıda ve sert olmaktadır. Olgunlaşması için poşetlerde bir süre yanına elma konarak bekletilmelidir. Bu şekilde olgunlaşan ve yumuşayan kiviler keyifle tüketilebilir.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Derin dondurucuda en uzun süre saklanabilenlerden olan şeftali ve elma gibi meyveler 5 ay korunurken, üzüm ve limonun derin dorucuda taze kalma süresi ise en fazla 3 aydır. Narenciye, kiraz, çilek, dut, armut, erik gibi meyveler derin dondurucuda 12 ay saklanabilir.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
Tansiyon ve kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.
Muz, süt veya yoğurt, bütün kiviyi karıştırarak kendinize bir ara öğün oluşturabilirsiniz.
C vitamini deposu olan kivi, bu sayede cinsel gücü de artırıyor. Sabah bir kase yenmesini tavsiye eden uzmanlar, ara öğün olarak da tüketilebileceğini söylüyor. Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Çiçeklenme sırasında kendi meyvesini açmayıp tohumlarını döken erkek kivi diğeri de dişi kivi olmaktadır.
Kivi Ağacı Kaç Kilo Meyve Verir? Ülkemizde son yıllarda yetiştiriciliği oldukça fazla olan ve uyum sağlayan kividen bakım koşullarına ve çeşit özelliğine bağlı olarak ortalama 70kg verim ürün alınır.
Olgunlaştırmak istediğiniz kivileri oda sıcaklığında dizin. Bunları tezgahınızın üzerindeki bir kaseye koyun ve birkaç gün bekleyin. Oda sıcaklığında saklandığında meyve 3 ila 5 gün içinde olgunlaşır. Kivileri doğrudan güneş ışığına koymayın.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz.
Kabukları soyulmuş patatesleri, yağ ve tuz ile kaplayın. Ardından buzdolabı poşetine koyarak ağzını bağlayın. Soyulmuş patatesleri bu şekilde, buzdolabında 3-4 gün, buzlukta ise uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri