Kivileri tencereye alın, üstüne şekeri ve limon suyunu ilave ederek orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Kıvam için soğuk bir cam tabağa reçelden damlatın, su gibi hemen akmayıp top gibi kalıyor ve yavaş akıyorsa tamamdır.
2 su bardağı içme suyunu bir tencerenin içerisine koyun ve ocakta kaynatın. Su kaynamaya başladığında şekeri yarım su bardağı olacak şekilde ekleyin ve karıştırın. Şeker suda çözündüğünde tekrar yarım su bardağı ekleyin ve karıştırın. Bu işlemi tüm şekeri ekleyene kadar devam ettirin.
Hemen tarifimize geçiyorum; Şeker ve su güzelce bir tencereye alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu da ilave edilip, aşağı yukarı 10/15 dakika kaynatılır. Soğuk suya biraz karışımdan dökülür, eğer şeker dibe şekille çöküyorsa bu tam kıvam bulduğunu göstermektedir.
Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca bu şekilde 13 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra harlı ateşe alarak 1 dakika daha kaynatın. Ardından bir çorba kaşığı karışımdan alarak buz gibi suyun içine koyun. 10 saniye sonra donan şekeri alın ve eliniz ile bastırın. Eğer çıtır çıtır ses geliyorsa hazırdır.
Kimyasal olarak sakkarozdan oluşur. Oysa MEYVEDEN ŞEKER, taze ve sağlıklı elmalardan preslenen meyve suyunun koyulaştırılması ve saflaştırılması (deiyonizasyon) ile elde edilir. Kristalize edilmediği için sıvı formdadır ve yüzde 70 şeker içerir.
İlgili 44 soru bulundu
Örneği şeker oranı en yüksek meyve üzüm olarak bilinir. Bunun yanında en şekerli meyve hangisidir sorusunun cevabı üzümle birlikte karpuz da olabilmektedir. Şeker hastalarının özellikle bu meyvelere ayrıca dikkat etmeleri gerekir.
Geçenlerde kurabiye yapmaya niyetlendim fakat evde pudra şekerim olmadığını fark edince iş başa düştü :) Önce şekeri rondaya koyup 5 dk toz haline gelinceye kadar karıştırdım. Daha sonra nişastayı koyup 1 dk daha karıştırdım ve pudra şekerimiz hazır. Afiyet olsun.
Meyveler sakaroz, fruktoz ve glikoz karışımı olan doğal şekerler içerir. Pek çok insan şekerin kötü olduğunu duyduğu için bunun meyveler için de geçerli olduğunu düşünür. Ancak fruktoz belli miktarın üzerinde zararlıdır ve meyveden geldiğinde zararsızdır .
Örneğin tuz-şeker karışımını ayırmak için önce suya atılarak çözünmeleri sağlanır. Sıcakta daha iyi çözündükleri için karışım iyice ısıtılır. Daha sonra soğutmaya başladığımızda, sıcaklık düştükçe çözünürlükleri azalacak ve kristal olarak çökmeye başlayacaklar. Önce şeker, daha sonra da tuz kristal olarak çöker.
Basit şekerler(karbonhidratlar):
Tek şeker molekülü içeren karbonhidratlara monosakkaritler denir. Glukoz(üzüm şekeri), fruktoz(meyvelerde bulunur) ve galaktoz(süt ürünlerindebulunur) monosakkarittir. Disakkaritler iki şeker molekülünün birleşiminden oluşurlar.
Özel olarak kullanılan kazanlara, su ve toz şekeri eklenir. Su oranı ve şeker oranı tam kıvamında olmalıdır. Şekerin üzerini bir miktar geçen su eklenir ve kaynama işlemi başlar. Kazan içindeki sıcaklık 100 santigrat olduğunda malzemelerin içine limon tuzu eklenmektedir.
toz şeker, kakao tozu, süt tozu ve sitrik asitten mamul şekerleme türüdür. taşrada imalatı kısmen devam etmektedir.
Şekerleme isimleri genel olarak sert, yumuşak, jöle, draje, tablet, meyve şekerlemeleri olarak sınıflandırılır. Badem ezmesi, helva, nuga, krokan ve dolgulu ürünler de aynı kategoriye girer. Taneli ürünler arasında krem dolgulu fondanlar, nane şekerleri, marşmelovlar ve kaplamalı ürünler yer alır.
Bir yemek kaşığı toz şekeri ocakta eritebileceğimiz bir kaba boşaltıp sürekli karıştırarak eritiyoruz. Şeker tamamen eridikten sonra içine bir çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. şekerimiz kabarıp daha koyu bir kıvam aldığında ocaktan alıp karıştırıyoruz.
Şekeri, özellikle ocak ve doğalgazdan uzak, kiler gibi bir ortamda saklamak gerekir. Şekeri kuru ve serin bir ortamda muhafaza etmek gerekir. Özellikle küp şeker, nemden etkilendiğinde üzerinde bir takım değişmeler meydana gelebilir. Şekeri saklamak için buzdolabı ve derin dondurucular uygun değildir.
"Acai meyvesi, beslenme ve sağlık alanında büyük sansasyon yarattı ve dünyada "bir numaralı süper meyve" olarak adından söz ettiriyor..."
pancar şekeri, akçaağaç şurubu, agave şurubu, pekmez, bal, hurma şekeri, mısır şurubu ve esmer şeker kıyaslanmış, hangisi daha faydalı diye araştırılmış. Bu kıyaslanan doğal şeker gruplarında en faydalı ve en yüksek antioksidana sahip şeker türünün hurma şekeri olduğu anlaşılmış.
6 ay şeker tüketmemek sizi hem daha fit ve sağlıklı hale getirir hem de tip 3 diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve erken yaşlanma risklerinden uzaklaştırır. Daha da önemlisi, 6 ay şeker tüketmezseniz artık canınızın hiç şeker istemediğini hatta tüketmeniz durumunda ağız tadını bozduğunu da göreceksiniz.
Orta boy bir tepsi baklava için en uygun şerbet 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı sudan hazırlanan bir şerbet oluyor. Daha büyük bir tepside şerbetinizi hazırlıyorsanız 1 bardak daha arttırarak 4 su bardağı toz şekere 4 su bardağı su şeklinde de yapabilirsiniz.
Pratik bir kıvam testi yapmak isterseniz şerbetten bir kaşık alıp başparmağınızın tırnağına damlatabilirsiniz. Eğer şerbet tırnağınızdan akmıyor, damla halinde yerinde duruyorsa şerbetin kıvamı doğru demektir. Gevrek tatlıların şerbeti ılık, kalın ve sert tatlıların şerbeti ise sıcak sıcak dökülmelidir.
Hem hamurun sıcak olması hem de şerbetin sıcak olması çıtırlığı artıracaktır. Sıcak dökülen şerbet düzgün kesilen hamurun tüm hücrelerine kadar işleyecektir. Şerbeti dökerken mutlaka yavaş yavaş tüm yüzeye işleyecek şekilde dökülmesi gerekmektedir.
İşte evde pudra şekeri yapımı... PUDRA ŞEKERİ NASIL YAPILIR? Toz şeker ve nişastayı mutfak robotunda 1-1,5 dakika çekin. İyice toz haline geldiğinde pudra şekeriniz hazır!
anadoluda bazı yörelerde pudra şekeri yerine kullanılan sözcük.
Katkısız, doğal pudra şekeriniz hazır. Pudra şekeri için buğday nişastası da mısır nişastası da kullanılabilir. Mısır nişastası kullandığında biraz daha tatlı bir pudra şekeri elde edersiniz. Ev yapımı pudra şekerinizi marketten aldığınız pudra şekeri gibi kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri