Lise veya dengi okul mezunu olmak, Müezzin-kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak, Hafız olmak (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz).
İmam hatip lisesi mezunları ya da İlahiyat alanında lisans veya ön lisans mezunu olan kişiler, Kuran kursu hocası yani öğreticisi olarak çalışabilir. Söz konusu okullardan mezun olup hafızlık yapan kişiler de Kuran kursu hocası olarak görev yapabilir.
Kuran kursu öğreticisi olmak isteyen kişilerin en az imam hatip lisesi mezunu olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra ilahiyat fakültesi lisans ve ön lisans mezunları da Kuran kursu öğreticisi olabilir. İlahiyat lisans mezunları, Kuran kursu öğreticisi atamalarında genellikle ilk tercih edilen adaylardır.
a) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak, b) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak, c) KPSS'den Başkanlıkça belirlenen puanı almış olmak, şartları aranır.
2 Yıllık İlahiyat bölümünden mezun olan kişilerin imam, müezzin ya da Kur'an kurslarında öğretici olma imkanları bulunmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Özellikle ilahiyat mezunları öğretmen olup olamayacağına dair bilgi almaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda formasyon almak suretiyle ilahiyat fakültesi mezunları, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapma şansı elde etmek mümkün. Aynı zamanda İmam Hatip Lisesinde meslek derslerine girme şansı bulunuyor.
Kurs Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.800 TL civarındadır.
Vakfa bağlı camilerde görev yapan veya yapmak isteyen gönüllü öğreticilere Kur'an-ı Kerim'i okuma, dini bilgi ve uygulama becerilerini geliştirme ve aynı zamanda bu bilgilerin öğretilmesi konusunda pedagojik rehberlik sağlamaktır.
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'ne (DHBT) şu kişiler girebilir: İmam hatip liselerinden mezun olan kişiler. İmam hatip liselerinde son sınıfta okuyan öğrenciler. Açık öğretim imam hatip lisesi mezunu olan kişiler.
Diyanetin açmış olduğu alıma başvuru için yeterlidir. Fakat İl Müftülüklerini yapmış olduğu vekil imam hatip, müezzin kayyımlık yada fahri kuran kursu öğreticiliği için minimum 60 puan almak gerekmektedir.
633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da değişiklik öngören Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girdi ve Kuran kurslarına katılımdaki yaş sınırı kaldırıldı
-Yükseköğretim Kurumlarının Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu veya Spor Bilimleri Fakültesi lisans bölümlerinden mezun olmak. -En az İkinci Kademe Vücut Geliştirme ve Fitness Antrenörlüğü Belgesine sahip olmak. -2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
2022 KPSS'den lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan alma şartı aranacak adayların, 26 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.
Hafızlık şart değil ama hafızlık muhteşem bir nimet. Peşinden koşmak lazım, kaybolunca İslam kaybolmuş değildir şüphesiz. Ama peşinden koştuğumuz sürece Allah'ın izniyle hafızlarla beraber haşrolmak mümkündür.
Kuran-ı Kerim'in tamamının ezberlenmesi ve hafız unvanının alınması ortalama 2 ile 2, buçuk yıl arasıdır. Bazı ilim talebeleri daha kısa sürede hafız olur bazıları da biraz daha uzun sürede hafız olmanın faziletine nail olabilirler.
Üniversitelerin İlahiyat Bölümünden mezun olanlar veya imam hatip lisesi mezunu olanlar imam olur. Ayrıca ilgili bölümlerden mezun olan kişilerin KPSS'ye ve DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgi Testi) Sınavı'na girmesi gerekir. İmam cemaate namaz kıldırma, ezan okuma gibi din hizmetlerinde görev alır.
Sınavın geniş konu dağılımı ve derinlemesine bilgi sorgulayan soru tarzı, pek çok aday için DHBT'yi zor bir sınav haline getiriyor.
Baraj puanı, DHBT sınavında adayların geçmesi gereken minimum puandır ve bu puan 50 olarak belirlenmiştir.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen DHBT (Diyanet Hizmetleri Başarılılık Testi) baraj puanı 50 olarak açıklandı. Diyanetin direkt alımları için bu puanın üzerinde olan adayların başvuru yapabileceği belirtildi.
Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin atanmalarına dair Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ise, 1 yıl (365 gün) çalışmış olma şartının bir eğitim dönemi (8 ay) a indirilmesi konusunda girişimlerde bulunduk. Bu çabalarımız sonucu bir yıl çalışma şartı 8 aya indirildi.
100 Saat x 8,03= 803,00 TL eder. Gelir Vergisi iadesi tam olarak verildiği takdirde 90,11 TL. Asgari Geçim indirimi olur. Fahri Öğretici tüm haklar verildiği takdirde alacağı toplam ücret azami 893,11 TL`dir.
ÖSYM'nin 2023 takvimi incelendiğinde, DHBT sınavına yer verilmediği görülüyor. Bu durum, sınavın bu yıl gerçekleştirilmeyeceğine işaret ediyor.
(2) Yönetici ve öğreticiler, haftada 40 saat olmak üzere Kur'an kurslarında ve/veya diğer görevlendirildiği kurs dışı etkinliklerde bulunmak zorundadır. (3) Kurslarda eğitim-öğretim programları; çevre şartları da dikkate alınarak, öğrencilerin istek ve ihtiyaçlarına göre 07.00 ile 23.00 saatleri arasında uygulanabilir.
Din Personelleri
Başvuru formunu dolduran adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde başvuru tarihleri arasında şahsen müracaat edeceklerdir.
2023 EK DERS ÜCRETİ NE KADAR? Ek ders ücreti 2023 yılının Ocak-Haziran döneminden geçerli olmak üzere %30 zamla brüt 60,72 liraya yükseldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri