Kıbrıs'a gidenler genellikle bazı ürünleri almadan dönmezler. Kıbrıs'tan neler alınır sıralamasının en üstünde içki ve tütün mamulleri gelir. Çünkü bu ürünler Kıbrıs'ta daha ucuzdur. Şarap, peynir, kozmetik ve bitkisel yağ gibi ürünler Kıbrıs'a gidenlerin en çok satın aldığı ürünlerdir.
Kıbrıs'ın en meşhur ürünleri şüphesiz hellim ve kahve. Onlar olmadan bir Kıbrıs tatili düşünülemez.
Pasaport gerekli değildir. Ancak pandemi dolayısı ile Kıbrıs'a dijital seyahat belgesi alarak giriş yapmak mümkün olmaktadır. Seyahatten 72 saat öncesinde dijital seyahat belgesi oluşturmak zorunludur. Dijital seyahat belgesi almadan ülkeye giriş yapmak ne yazık ki mümkün olmaz.
Kuzey Kıbrıs'ta yaşam masrafları Türkiye'ye göre %5 ile %10 arasında pahalılık göstermektedir. Bu oran birçok Avrupa ve Akdeniz ülkesine göre oldukça düşüktür. Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret 9.985₺'dir. Markalaşmış fastfood ve tekstil firmaların ürün fiyatları Türkiye'deki fiyatlarla aynıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Kuzey Kıbrıs marketler açısından Türkiye'den biraz farklıdır. Burada popüler olan A101 veya BİM gibi marketler Kıbrıs'ta yoktur.
Lefkoşa Şehiriçi: 65 TL. Güzelyurt Şehiriçi: 50 TL. Lefke Şehiriçi: 50 TL.
Kuzey Kıbrıs Türk Lirası'nı (TL) kullanmaktadır ancak her yerde Dolar, Euro, Pound vb para birimleri de kullanılmaktadır. Kuzey Kıbrıs'ta fiyatlar Avrupa ülkelerinden ve Güney Kıbrıs'tan yaklaşık %30 daha ucuzdur.
Kuzey Kıbrıs! ta geçerli kredi kartları, Eurocard, Visa, Mastercard, Visa International, Acces, Prestice ve Diners Club ile diğer kartlardır. Kredi kartının kullanıldığı şirket veya bankalardan nakit para çekilebilir. Kredi Kartları otellerde, büyük alışveriş mağazalarında ve bazı restorantlarda geçerlidir.
Tekstil, Ayakkabı ve Çanta
Bazı dünyaca ünlü markaların ürünlerini rahatlıkla bulabilirsiniz, hem de Türkiye'den daha düşük fiyatlara. Girne'de yat limanı çevresinde bulunan giyim mağazaları ya da Lefkoşa'nın Dereboyu Caddesi'nde bulunan mağazalardan dostlarınıza hediyeler alabilirsiniz.
Elektronik ve teknolojik cihazlar Kıbrıs'ta daha ucuzdur. Bilgisayar, tablet ya da telefon gibi cihazları daha ucuza almak mümkündür. Alkol ve sigara da Türkiye'ye göre çok daha ucuza alınabilir.
Elbette Kıbrıs denince akla ilk gelenler güneş, plaj ve deniz oluyor. Ama Akdeniz'deki bu ada aynı zamanda Trodos dağlarında bir de kayak merkezine sahip. Burası ocaktan mart sonuna kadar karla kaplı ve pistlere "Zeus ya da "Hera" gibi egzotik adları olan teleferiklerle ulaşabiliyorsunuz.
Kıbrıs'ta mutlaka yenmesi önerilen lezzetlerden biri olan gullurikya diğer yandan da yağımında kullanılan keçiboynuzu pekmezi sayesinde oldukça şifalıdır. Özellikle bayramlarda yapılan Kıbrıs tatlısı gullurikya, keçiboynuzu pekmezi olarak da bildiğimiz harnup pekmezi ile yapılıyor.
Türkiye'de 50 cl bira fiyatı ortalama 40-50 TL seviyesinde iken Kıbrıs'ta bu fiyat 15-20 TL arasında değişiklik gösterir.
Zivaniya adı Kıbrıs'ın Rumca lehçesinde cibre anlamına gelen zivana (Yunanca: ζίβανα) kelimesinden türemiştir. Zivaniya, renksiz ve alkoliktir ve hafif bir kuru üzüm aromasına sahiptir. Alkol içeriği değişiklik gösterse de, sıklıkla hacme oranla %45'tir.
Eğer elinizde 1000 TL para varsa bu iki para biriminde bu miktar size 63,15 Euro / 35,39 Kıbrıs lirasıdır. Bu tarz işlemlerde günlük kura göre dönüştürücü araçlarından faydalanarak hesaplama yapabilirsiniz.
Gerçekten sıcak havalardan hoşlanıyor ve tam anlamıyla bir yaz tatili yapmak istiyorsanız Kuzey Kıbrıs seyahatinizi yaz aylarında planlayabilirsiniz. Ancak bunaltıcı sıcaklardan uzak durmayı hedefliyorsanız mayıs, haziran veya eylül, ekim gibi dönemleri tercih edebilirsiniz.
Kuzey Kıbrıs'ta cep telefonunuzu kullanabilmeniz için, telefonunuzu roaming'e (uluslararası dolaşıma) açtırmanız gerekiyor. KKTC'de Turkcell şirketinin Kuzey Kıbrıs ayağı olan KKtcell ve Telsim (Vodafone) hatlarınızı kullanabilirsiniz. Telsim ve Turkcell uluslararası dolaşıma açıldıktan sonra kullanılabilir.
Birçok lüks tüketim malları gibi parfüm de Kıbrıs'ta Türkiye'ye göre ucuzdur. Özellikle duty free shoplarda çok uygun fiyatlı parfüm çeşitleri bulunur.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Kentte yaşayan herkesin sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyuna erişmesi bizim için çok önemlidir” dedi. Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ekiplerinin şebeke sularında gerçekleştirdiği kontroller sonucunda kent genelinde şebekeden akan suyun temiz ve içilebilir olduğu belirtildi.
KKTC Devlet Laboratuarı'nda yaptırılan tüm tahlillerde Gönyeli Belediyesi tarafından dağıtımı yapılan suyun “içme ve kullanım suyu olarak kullanılmasında mikrobiyolojik açıdan hiçbir sakınca olmadığı” şüpheye yer bırakmayacak şekilde belirtilmiştir.
Genelde ağırlıklı olarak merak edilen soru ''Kıbrıs'ta tatil pahalı mıdır?'' yönündedir. Kıbrıs'ta fiyatlar genellikle yerel halk için pahalıdır. Siz uygun fiyatlara efsane tatil yapmak isteyenler için ucuz bir tatil rotası olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri