Daimi İkamet İzni harcı 2000.-TL (İki Bin Türk Lirası)'dır.
Yıllık Muhaceret Bedeli; Bölgenizdeki Gelir Ve Vergi Dairesi'ne, yıllık Muhaceret Bedeli olan 116 Tl ücretini yatırabilirsiniz. Dekont yada makbuzu almayı unutmayın. Muhaceret pulu; Herhangi bir PTT'den 12.5 Tl değerinde pul alabilirsiniz.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde izinsiz olarak bulunmaları sebebiyle cezaya düşmüş yabancılara af öngören ve halk arasında Muhaceret Affı olarak bilinen “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası, 6 Kasım 2022 – 3 Şubat 2023 tarihleri arasında (Her iki tarih dahil) 90 gün süre ile geçerli olacaktır.
Kuzey Kıbrıs'ta Oturum İzni Türleri
Kısa dönem ikamet izni her seferinde en fazla bir yıl süreyle verilmektedir. Aile ikamet izni en fazla iki yıl; öğrenci ikamet izni her defasında ve eğitim süresine göre iki yıl; 60 yaş üstü yabancılar için oturum izni ise her seferinde en fazla üç yıl süreyle verilmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, 3 Mart 2023 tarihi itibari ile Öğrenci Muhaceret İzni ücretini yıllık 2 bin 170 TL olarak güncelledi.
İkamet izni başvuruları için Göç İdaresi Müdürlüğü, 125 TL tutarındaki harç bedelinin ödenmesini talep etmektedir.
KKTC'ne girişte Polis (Muhaceret Memuru) tarafından verilen ziyaretçi izni süresi kadar kalabilirsiniz. Ziyaretci iznini uzatmadan bu süreden fazla kalanlar, fazladan kaldıkları her gün için, çıkışta günlük asgari ücret kadar para cezası ödemek zorundadır.
Öğrenci muhaceret izni için ilk kez başvuracak olan öğrenciler için KKTC öğrenci izinleri sistemi olan 'https: //permissions.gov.ct.tr/login' adresinde bulunan 'şimdi kayıt ol' ibaresine tıklayarak açılan sayfadaki bilgileri doldurup kayıt işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
KKTC'de kayıt dışı durumda bulunup vize cezası oluşan ve yurtdışına vize cezalı çıkış yapanlar, KKTC'ne (herhangi bir deniz veya hava limanından) giriş yaparak, Polis Muhacerete 1 asgari ücret ( 1834 TL) tutarında ceza ödeyecekler ve kendilerine KKTC'ne girişte 45 günlük giriş vizesi verilecektir.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
Yatırım Yoluyla Kıbrıs Vatandaşlığı programına başvuran kişinin en az 2 milyon avroluk bir gayrimenkul yatırımı yapması ve Araştırma ve Geliştirme Fonu (ya da başka bir onaylı yenileşim kurumu) ile Arazi Islahı Kurumu arasında eşit olarak paylaştırılan 150.000 avroluk bir bağışta bulunması gerekir.
Kıbrıs'ta ev alana vatandaşlık imkânı tanınmamaktadır. Ancak burada ev alanlar için oturma izni hakkı tanınması gibi bir uygulama söz konusudur. Bu çerçevede vatandaşlar için Kıbrıs'ın gayrimenkul fırsatlarını değerlendirerek yeni bir yaşam alanına sahip olmak mümkün.
Kişiler veya vekili tarafından ıslak imzalı doldurulacak başvuru formu (Vat-4), Dosyada başvurusu bulunan her bir birey için kişi başı 15,00 TL Defterdarlıklar içindeki Muhasebe Müdürlüğüne veya Kaymakamlık içindeki Mal müdürlüğüne yatırılacak vatandaşlık başvurusu hizmet bedeli.
Yapılmış olan başvurular, öncelikle İlçe Polis Müdürlüğünün Muhaceret Amirliği tarafından değerlendirilerek, ikamet izni verilmesinin uygun olup olmadığına ilişkin gerekçeli görüşü de içerecek şekilde, Muhaceret Dairesine en geç on gün içerisinde ulaştırılır.
Sağlık Raporu Akciğer Grafisi, HIV, Hepatit B ve Hepatit C, RPR, PCR ( 72 saat süreli) ve tüm kan tetkiklerini içeren sağlık raporu olacaktır. (Sağlık Raporunun, TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.)
Önemli Uyarı : Ön izin alınabilmesi için işçinin KKTC dışında olması zorunludur. Yasal izinler Bakanlık tarafından onaylanmaktadır. Başvurunun yapılmış olması, başvurunun onaylanacağı anlamına gelmemektedir. Yasal bir engel olmaması halinde, genelde 3 veya 4 iş günü içerisinde başvurular neticelenmektedir.
Kuzey Kıbrıs'ta Daimi Oturma İzni Başvurusu
Yıl boyunca Kuzey Kıbrıs'ta sürekli bulunmuş olmak (ülke dışında 40 günden fazla kalmamak şartıyla) Altmış yaşından büyük olanlara 3 yıllık daimi oturma izni yeterli olacak, altmış yaşından büyüklerde 6 yıllık daimi oturma izni gerekli olacaktır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yasalarına göre 15 Kasım 1983 yılından bu yana Kıbrıs'ta yerleşik olarak yaşamış olan herkesin vatandaşlık alma hakkı mevcuttur.
KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen ön izin olmadan ülkeye giriş yapan yabancı uyruklu kişiler hiç bir işyerinde istihdam edilemez. Bu kişiler için Çalışma İzni Başvurusunda bulunulamaz.
İkamet İzni harç ödemelerinin maliye veznelerine gidilmeksizin internet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) aracılığı ile ödenebilmesi mümkün hale gelmiştir.
Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri