Kıl folikülü, deri hücreleri tarafından engellendiğinde tüyler yüzeye ulaşamaz ve deri altında, yanlara doğru uzamaya başlarlar. Bu da kılların deri altında kalarak büyümesine neden olur.
Haftada bir defa eksfoliasyon yapmak, batık kılları önlemenin harika bir yoludur – ölü deri hücreleri ciltten temizlenince yeni kıllar uzamaları gereken şekilde uzayabilecekleri alana sahip olur.
Kıl batmasını önlemek için neler yapılır? Ağda ya da tıraş sonrasında zeytinyağı sürülerek cilt rahatlatılabilir. Böylece kıllar çıkacakları kökleri rahatlıkla bulabilir. Duş alınırken kişilerin kese yapması da kıl batmasını önlemek konusunda yardımcı oluyor.
Zeytinyağı: Pek çok derde deva olan zeytinyağı, kıl batıklarında da etkili olduğu iddia edilen ürünlerden. Zeytinyağı cildi nemlendirir ve batık kılların yumuşamasına yardımcı olur. Bir pamuklu çubuğa birkaç damla zeytinyağı damla ve batık kılın olduğu bölgeye masaj yaparak uygula.
Jilet, batığa iyi gelmez. Aslında, yanlış tıraş teknikleri ve jilet kullanımı batık oluşumuna neden olabilir. Tıraş olurken kılların büyüme yönünde hareket etmek ve tıraş sonrası cildi nemlendirmek önemlidir.
İlgili 17 soru bulundu
Merhabalar, batık kıl sorunundan kurtulmak için en ideal yöntem lazer epilasyondur. Batık kıl, kılın derinin dışına çıkamayıp derinin içerisinde uzaması durumudur. Lazer epilasyonda hedef kıl köküdür.
Vücutta oluşan batıkların çoğu bir süre sonra kendi kendine yok olabilir ancak genital bölge nemli ve sürekli kapalı bir organ olduğundan, batıkların iyileşmesi diğer bölgelere göre çok daha uzun sürer. Genital bölgede oluşan batık kılların tedavisi için lazer epilasyon yöntemi, etkili bir yöntem olarak sayılabilir.
Ağda, traş ve epilasyon sonrası ferahlatıcı losyon ya da bebek yağı kullanmak da batıkları ortadan kaldırır.
O nedenle ilk seansta etkili sonuç bekleme. Batık problemi son çare olarak lazerle ortadan kalkmaktadır. Ortalama 5 seans sonrasında batıkların renginin açıldığını görebilirsin. Ayrıca tüy yapına ve cilt durumuna göre seansların uzayabileceğini de unutma.
Ağdadan sonra tüy azaltıcı krem ya da losyon kullanılmalı. Bu uygulama zamanla tüylerin yoğunluğunun azalmasını sağlar ve batık riskini azaltır. Bacaklara haftada 2-3 kez peeling yapmak hem ölü derinin atılmasını sağlar hem de batık oluşumunu önler. Banyo esnasında orta sertlikte bir kese ile kese yapmak faydalı olur.
Kalçadaki tüylerden Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. Her seans sonrasında tüylerde azalma, incelme ve seyrelme fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte kıl kökleri bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip edilir.
Oldukça doğal olan ve zamanla gelişim ile beraber daha da güçlenen kıl köklerini zaman içerisinde vücuttan geçici veya kalıcı olarak vücuttan uzaklaştırma işlemleri uygulanmaktadır. Bu işlemler arasında geçici olarak sağlanan çözümler arasında ağda, tıraş makinesi, jilet veya bu ve benzeri makineler bulunmaktadır.
Eğer kıl dönmesi sorunundan kalıcı olarak kurtulmak isterseniz bunun tek yolu lazer epilasyondur. Lazer epilasyon uygulamaları sırasında lazer ışınları kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilir ve kıl kökünde kalıcı hasara neden olur. Böylece işlem yapılan bölgelerde bir daha kıl uzamaz.
Kıl dönmesi ve batıklara iyi gelir. Selülit görünümünü azaltır, vücut çatlaklarını hafifletir.
Batık kıl, kılın cilt üstüne çıkamayıp, cilt altında uzamasıdır. Bunun en önemli nedeni genetik oluşudur. Genetik olarak yatkın insanlarda, kıllar cilde dik değil eğimli çıkar bu da kılların cilt yüzeyine çıkması yerine cilt altında kalmasına denen olur.
Batık kıl oluşumu için en etkili tedavi seçeneği lazer uygulamasıdır. Batık kıl kremleri sorunu hafifletebilir fakat kökten bir çözüm sunmazlar. Tüm bu yöntemler uygulanabilir ancak kökten çözüm kıl oluşumunu engellemektir. Batık tedavisinde lazer epilasyon yöntemi uzun yıllardır güvenle kullanılır.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Batık Tüyler: Bacaklarda tıraş veya ağda sonucunda tüylerin yeniden çıkması yanlış şekilde olabilir. Kılların derinin altına hapis olarak batık oluşturması sonucunda iltihaplanma ve küçük şişlikler oluşabilir. Bunun sonucunda bacaklarda çilek bacak görüntüsü oluşabilir.
Lazer epilasyonun getirdiği kıl köklerinin hasar görmesi veya bozulması sonucunda kıl dönmesi riski artmaktadır. Batık kıllar alevlenip kızarıklığa neden olarak sivilceye benzeyen şişliklere neden olabilir.
Sonuç olarak, pürüzsüz bacaklara sahip olmak için düzenli cilt bakımı yapmak, epilasyon yöntemleri denemek, peeling yapmak, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, anti-selülit ürünleri kullanmak ve güneş koruyucu kullanmak oldukça etkili yöntemlerdir.
4 çorba kaşığı şekeri yarım çay bardağı limonla karıştırın ve bacaklarınıza masaj yaparak sürün. Bu işlem peeling etkisi yaratarak bacaklarınızdaki ölü deriyi atmanıza yardımcı olur. Duştan sonra vücudunuzu nemlendirmek, gözeneklerin rahatlamasına yardımcı olur.
Özellikle jilet kullananlar için cildin rahatlamasına ve nemlendirmede oldukça etkili olan aloe vera cildi yumuşatmaya ve jiletin oluşturduğu tahrişi geçirmeye yardımcı oluyor. Doğal peeling etkisi yaratan karbonat özellikle batık oluşumlarını engellemeye yardımcı olan etkili yöntemlerden biridir.
Sık sık değiştirin. Genital bölgede yer alan kıl ve tüyler jilet yardımıyla dikkatlice kesilmelidir. Eğer alerjik reaksiyonunuz yoksa jilet yerine tüy dökücü kremler ya da elektrikli traş makineleri tercih edilebilir.
Yanlış kullanım, cildinizde batık oluşumuna, kesiklere neden olabilir ve cildinizi kurutabilir. Daha sağlıklı bir tüy alma uygulaması için Veet depilasyon çözümlerinden birini seçebilir ve bikini bölgenizi korurken ideal pürüzsüzlüğü yaşayabilirsiniz.
Tıraş makinesi batıkları: gerçekleri anlatalım!
Tıraş makinesine bağlı batık ve kıl dönmesi, genetik eğilimle ortaya çıkar. Kıvırcık kıl gövdelerinin düzensiz şekli ve kıvrımların kendileri, kılların kesildikten sonra yeniden çıkarken cildin yüzeyine geri itilme eğiliminde olmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri