Kılıç çiçeği saksı konusunda seçici değildir. Ancak saksınızda drenaj deliği mutlaka bulunmalıdır. Aynı zamanda fazla suyu emen terracota saksılar da bu bitki için son derece uygundur. Fidanburada.com olarak paşa kılıcına en uygun terracota saksı çeşitlerine de uygun fiyata ulaşabilirsiniz.
Ponza taşı koymadan hazırladığınız topraklarda kökler havasız kalacağı için kök çürümesi ile başlayıp yaprak formunda yumuşamalara ve sonuna çürümelere neden olacaktır. Kök gelişimi Paşakılıcı bitkisi için son derece önemlidir. Bu yüzden kök gelişimine elverişli ve altı delik saksıları tercih etmelisiniz.
Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır. Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir.
Doğal humuslu toprak paşa kılıcı için en faydalı topraktır. Bu toprağa 6 da 1 oranında kuvars kumu ve 1 ölçüde ince taneli ponza taşı karıştırırsanız kılıç çiçeği için en verimli toprağı elde etmiş olacaksınız. Perlit kılıç çiçeği bitkisi için kesinlikle önerilmez. Toprak karışımında perlit kullanmayınız.
İlgili 28 soru bulundu
Çelik yönteminde büyük yapraklardan biri özenle alınır ve ortalama 10 cm uzunluğunda parçalara bölünür. Bu parçalardan biri ya da birkaçı torflu bir toprağa dikilir. Ortalama 20 derece üzerindeki bir ortamda 4- 5 hafta boyunca sulandığında yeni bir paşa kılıcı büyümeye başlar.
Yazın haftada 2 kez, kışın ise haftada bir veya 2 haftada bir olacak şekilde sulama yapılmalıdır. Sulama zamanını ayarlamak için, toprağın nemini kontrol edebilirsiniz. Kılıç çiçeği, çok sulandığında kökleri çürüyebilir. Bu sebeple tablada fazla su birikirse, bu su hemen dökülmelidir.
Benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla ve çok sayıda yetiştirebilirsiniz.
Paşa kılıcı bitkisinin gövdesinin devrilecek kadar ağır hale gelmesi veya saksının altındaki hava deliklerinden bitkinin köklerinin çıkması, mevcut saksısının ona küçük geldiğini gösterir. Paşa kılıcı bitkisi genellikle her üç ila altı yıl arasında daha büyük bir saksıya ihtiyaç duyacak kadar büyür.
Paşa kılıcı nadiren saksı değişimine ihtiyaç duyan ve yavaş büyüyen bir bitki. Ancak bol miktarda güneş ışığı alırsa hızla büyüyebilir ve saksı değişimi gerektirebilir. Bu bitkileri dikmek için en iyi dönem ilkbahardır.
Kılıç çiçeğini pek çok kişinin evinde yetiştirmesinin temel sebeplerinden biri az bakım gerektiren bir çiçek olmasıdır. Bu dayanıklı çiçeği hem evde hem de bahçenizde yetiştirebilirsiniz. Nispeten kuru ortamlarda yaşayabilen bu bitkinin ne kadar dayanıklı olduğunu görünce ondan vazgeçemeyeceksiniz.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Kılıç Çiçeği'nin güçlü yaprakları, toprağın besin açısından fakir ve yağmurun düzensiz olduğu Batı Afrika'nın zorlu koşullarında hayatta kalmaya adapte olmuştur. Bakımı kolay olan Kılıç Çiçeği, yatak odası için ideal bir seçimdir çünkü NASA'nın en iyi 10 hava temizleyen bitki listesinde yer almaktadır.
Alternatif olarak bitkiyi çoğaltmak için yaprak kesme yöntemi de tercih edilebilir. Bu yöntem dahilinde önce kılıç çiçeğinin sağlıklı yapraklarından birkaç tanesi kesilir.
Kılıç çiçeği herhangi bir nedenden dolayı kökünden çürümüşse yaprakları devrilebilir. Kökünden çürüyen kılıç çiçeğini kurtarmanın tek yolu yaprakları tekrar doğru bir şekilde ekip köklenmesini beklemektir.
bir rivayete göre de kılıç çiçeği çiçek açtığı vakit o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar,evde huzurlu bir ortam oluşur demektir.
Peygamber çiçeği bitkisi doğal olarak yetişen daha sonra bahçe ve dış mekanlarda süslemek için ekilerek çoğaltılan bir çiçek türüdür. Peygamber Çiçeği Nedir? Doğal ortamında rastlanılan bitki diğer adı mavi kantaron olarak adlandırılmaktadır.
Saksı toprakları içerisinde %50 torf, %30 kompost veya bunun yerine sıra organik malzeme karışımı, %10 temiz kum, %10 perlit ve vermiküt karışımı olmalıdır. Saksı altlarında delik olsa bile fazla su bitkileriniz için zararlı olabilir.
Genel olarak, bitkilerinizin saksı değişimi için en iyi zaman, bitkinin aktif büyümede olduğu ilkbahar ve yaz aylarıdır. Sonbahar da ekim için iyi bir zamandır, ancak bitkiyi kışa getirmeden en az üç ila dört hafta önce saksı değişimi yapmaya çalışın.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
Çok soğuk ve havasız ortamları sevmeyen kılıç çiçeği, kışın iki haftada bir kez, yazın ise haftada bir kez sulanıyor. Güneşi seven bir bitki. İnanca göre, bu çiçeğin tohumunu ektikten sonra boyunun 1 metreyi geçmesi bekleniyor. Eğer geçerse çiçeğin sahibi ev alıyor.
Kılıç çiçeğinin yapraklarına sık sık su püskürterek yaz sıcaklarından zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Yaz ayları boyunca; 2 gram karışık gübreyi 1 litre suda eriterek, haftada bir kere olmak üzere kılıç çiçeğinizi bu karışım ile sulayabilirsiniz.
KILIÇ ÇİÇEĞİ.PEYGAMBER ÇİÇEĞİ . PAŞA KILICI ÇİÇEĞİ . NASIL ÇOĞALTILIR İKİ ÇEŞİT ÇOĞALTILIR 1. KÖK AYRIMI YAPARAK 2. BİR TANE YAPRAK KESEREK O YAPRAĞI 15.CM KESEREK TOPRAĞA DİKİP ÇOĞALTIMINI YAPARIZ BENDE YAPRAKTAN KILIÇ ÇİÇEĞİ ÇOĞALTIMINI YAPTIM.
Paşa kılıcının eğer ki solan yaprakları varsa mutlaka solan kısımları budamanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri