Ponza taşı koymadan hazırladığınız topraklarda kökler havasız kalacağı için kök çürümesi ile başlayıp yaprak formunda yumuşamalara ve sonuna çürümelere neden olacaktır. Kök gelişimi Paşakılıcı bitkisi için son derece önemlidir. Bu yüzden kök gelişimine elverişli ve altı delik saksıları tercih etmelisiniz.
Saksı değişimi için en uygun zaman ilkbahardır.
En doğru dönem bitkinin uykudan uyanıp aktif hale gelmeye başladığı dönemdir diyebiliriz. Eğer bitkinizi yeni aldıysanız bitkinin yeni ortamına alışması için 2 hafta kadar süre vermeli daha sonra saksı değişimi yapmalısınız.
Doğal humuslu toprak paşa kılıcı için en faydalı topraktır. Bu toprağa 6 da 1 oranında kuvars kumu ve 1 ölçüde ince taneli ponza taşı karıştırırsanız kılıç çiçeği için en verimli toprağı elde etmiş olacaksınız. Perlit kılıç çiçeği bitkisi için kesinlikle önerilmez. Toprak karışımında perlit kullanmayınız.
Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır. Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir.
Kılıç çiçeği açması çok kolay olmamaktadır. Bitki ancak iyi bir bakım sonucunda çiçek açmaktadır. Bitki 50-60 cm boyunu geçtikten sonra yani gençlik dönemini geçirdikten sonra ancak çiçek açabilmektedir. Çiçek oluşumu içim ortam nemi ve ışık miktarı oldukça önemlidir.
Kılıç çiçeği herhangi bir nedenden dolayı kökünden çürümüşse yaprakları devrilebilir. Kökünden çürüyen kılıç çiçeğini kurtarmanın tek yolu yaprakları tekrar doğru bir şekilde ekip köklenmesini beklemektir.
Çoğaltılması en kolay olan çiçeklerden biridir. Çiçek saksıdaki ilk yılını doldurup ikinci yılına girdiğinde, bahar ayında yeni çıkan filizler kökleriyle birlikte alınarak başka bir saksıya ayrılabilir. Paşa Kılıcı Çiçeğinin Faydaları Nelerdir? Paşa Kılıcı çiçeğinin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
bir rivayete göre de kılıç çiçeği çiçek açtığı vakit o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar,evde huzurlu bir ortam oluşur demektir.
Saksının alt tabanında eğer dere kumu yoksa çakıl taşı koyulmalıdır. Çakıl taşlarının ortaya çıkardığı atmosfer boşlukları drene olmasındaki en önemli faktörlerden biri.
Genel olarak, bitkilerinizin saksı değişimi için en iyi zaman, bitkinin aktif büyümede olduğu ilkbahar ve yaz aylarıdır. Sonbahar da ekim için iyi bir zamandır, ancak bitkiyi kışa getirmeden en az üç ila dört hafta önce saksı değişimi yapmaya çalışın.
Eski saksılar yeniden kullanılabilir. Ancak unutulmaması gereken nokta, eski saksının çok iyi yıkanması ve dezenfekte edilmesidir. Önceki bitkiden kaynaklanan bir hastalık varsa, yeni bitkiye geçmemesi için bu çok önemli bir noktadır, dezenfeksiyon için çamaşır suyu da kullanılabilir.
Paşa kılıcı nadiren saksı değişimine ihtiyaç duyan ve yavaş büyüyen bir bitki. Ancak bol miktarda güneş ışığı alırsa hızla büyüyebilir ve saksı değişimi gerektirebilir. Bu bitkileri dikmek için en iyi dönem ilkbahardır.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Toprak ve Saksı Seçimi: Paşa Kılıcı (Sansevieria), toprak konusunda fazla seçiçi değildir. Bitki-Yapı marketlerinden aldığınız kaliteli torf-toprak karışımı yeterli gelecektir ya da bahçe toprağı biraz da gübre karışımı ideal olacaktır.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır.
Kılıç Çiçeği Faydaları
En iyi biçimde hava temizleyici ev çiçeklerinden birisi olmasının dışında, çok güzel ve benzersiz bir görüntüye sahiptir. Karbondioksit seviyesini düşüren bu çiçek; ksilen, benzen, formaldehit, toluen gibi zararlı bileşenleri yükseltir. Kılıç çiçeği; evdeki kötü kokuları alır.
Yaygın olarak yılbaşında çiçek açar. Her yıl farklı dönemlerde açarak uzun süre çiçeklerini koruyabilir. Paşa kılıcı çiçeği güzel bir koku yayarak hoş bir atmosfer sağlar.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
Kılıç çiçeğinin yapraklarına sık sık su püskürterek yaz sıcaklarından zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Yaz ayları boyunca; 2 gram karışık gübreyi 1 litre suda eriterek, haftada bir kere olmak üzere kılıç çiçeğinizi bu karışım ile sulayabilirsiniz.
Birkaç parçaya bölünen yaprakları şeffaf bir kavanoz. içinde, aydınlık bir konumda, güneşe dik açıyla maruz. kalmayacağı bir noktada köklenmeye bırakabilirsiniz.
Paşa kılıcı çiçeğinin anlamı; aşk, sevgi ve sadakat şeklindedir. Bu çiçeğin eşsiz renkleri, insanların dikkatini çeker. Bu nedenle de çok sevilen çiçek çeşitleri arasında yer alırlar.
Hava temizleme konusunda tam bir usta olan paşa kılıçları alerji giderici olarak da harikalar yaratıyor. Oksijen seviyesini artıran, CO2'yi azaltan ve zararlı uçucu organik bileşikleri emen paşa kılıcı, havadan kaynaklı alerjileri de engeller. Bununla birlikte, paşa kılıcının gece bile CO2'yi azalttığı bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri