Kılıç çiçeği herhangi bir nedenden dolayı kökünden çürümüşse yaprakları devrilebilir. Kökünden çürüyen kılıç çiçeğini kurtarmanın tek yolu yaprakları tekrar doğru bir şekilde ekip köklenmesini beklemektir.
Toprağı nemli tutmak önemlidir ancak köklerin sürekli su altında kalmadığından emin olunuz. Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar.
Sık sık su püskürterek yaz sıcaklarından zarar görmesini engelleyebileceğiniz kılıç çiçeği yaz boyunca, 2 gram karışık gübreyi 1 litre suda eriterek, haftada bir kere olmak üzere kılıç çiçeğinizi bu karışım ile sulayabilirsiniz. Kış aylarında ise, kılıç çiçeğinizin bulunduğu ortamın ısısını 10 C civarında tutmalısınız.
Alev kılıcı çiçeği çiçeği, çiçeklenme dönemi sona erdikten sonra yeniden canlanması için budanmalıdır. Çiçekler solup döküldükten sonra, çiçeğin yeniden çiçek açabilmesi için solmuş yapraklar ve çiçek sapları dikkatli bir şekilde kesilmelidir.
Kılıç çiçeği, çiçeğin köklerinde oluşan sürgünler alınarak dikilir. Zamanla tekrar köklerde yeni sürgünler oluşmaktadır. Bu sürgünler alınarak ayrı saksılara konularak çoğaltılmaktadır. Başka bir çoğaltma yöntemi ise bir yaprak koparılarak bu yaprağın suda çimlendirilmesidir.
İlgili 34 soru bulundu
Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
Salon bitkisi toprağına mutlaka humus ilave edilmeli ve ponza taşı karıştırılarak havadar ve suyu geçirgen bir ortam sağlanmalıdır. Ponza taşı koymadan hazırladığınız topraklarda kökler havasız kalacağı için kök çürümesi ile başlayıp yaprak formunda yumuşamalara ve sonuna çürümelere neden olacaktır.
Yaprak uçlarının kurumaya başlaması ise bitkinin yeteri kadar su alamadığı anlamına gelir. Ayrıca klorlu su, toprakta perlit olması ve bitkinin besinsiz kalması da uçlarda kurumaya yol açar.
Birkaç parçaya bölünen yaprakları şeffaf bir kavanoz. içinde, aydınlık bir konumda, güneşe dik açıyla maruz. kalmayacağı bir noktada köklenmeye bırakabilirsiniz.
Kılıç çiçeği 2 yöntem ile çoğaltılabilmektedir: İlk yöntemden yan sürgünlerden temiz bir bıçakla alınacak yaprak çelikleme denilen uygulamayla büyütülür. İkinci yöntemde ise olgun yapraklardan biri alınarak dikilir.
Paşa kılıcı nadiren saksı değişimine ihtiyaç duyan ve yavaş büyüyen bir bitki. Ancak bol miktarda güneş ışığı alırsa hızla büyüyebilir ve saksı değişimi gerektirebilir. Bu bitkileri dikmek için en iyi dönem ilkbahardır.
Kılıç çiçeğinin yapraklarına sık sık su püskürterek yaz sıcaklarından zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Yaz ayları boyunca; 2 gram karışık gübreyi 1 litre suda eriterek, haftada bir kere olmak üzere kılıç çiçeğinizi bu karışım ile sulayabilirsiniz.
Alternatif olarak bitkiyi çoğaltmak için yaprak kesme yöntemi de tercih edilebilir. Bu yöntem dahilinde önce kılıç çiçeğinin sağlıklı yapraklarından birkaç tanesi kesilir.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
Her koşulda yaşayabilir. Az ışık alan alanlarda da aydınlık ortamlarda da yaşayabilir. Direkt yoğun güneş ışığına maruz kalmamalıdır. BÜYÜME: Köklerinden daha çok yavru vermesi için küçük bir saksıda bakılması önerilmektedir.
· Kılıç bitkisi daha çok sıcak ortamları sever. Paşa kılıcı bakımı oldukça kolaydır ancak doğru bakım koşulları oluşturulması halinde hızlı gelişir. Kılıç çiçeği, güneş ışığını sever ancak doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Güneş ışığını dolaylı olarak alabileceği bir yere yerleştirmek gerekir.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Çoğaltılması en kolay olan çiçeklerden biridir. Çiçek saksıdaki ilk yılını doldurup ikinci yılına girdiğinde, bahar ayında yeni çıkan filizler kökleriyle birlikte alınarak başka bir saksıya ayrılabilir. Paşa Kılıcı Çiçeğinin Faydaları Nelerdir? Paşa Kılıcı çiçeğinin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Toprak seçimi: Humuslu ve geçirgen toprakları seven Paşa kılıcı, havadar topraklarda verimli bir şekilde yetişir. Toprağa ince taneli ponza taşı karıştırmak, drenaj açısından faydalıdır. Ortam: Susuzluğa karşı dayanıklı olan bu bitki, çok soğuk havaları sevmez.
Massengena yapraklarında kahverengi lekeler oldu.
Eğer yaprakların sadece uçlarında kahverengi kurumalar ve sararmalar var ise yalnızca yaprak uölarını makas ile kesebilirsiniz.
Bitkinizin yapraklarında sararma görüyorsanız, bu yaprakları dikkatli bir şekilde budamanız gerekir. Çünkü orta noktadan başlayan sararmalar, kısa süre içinde diğer yapraklara da yayılacaktır. Yaprağı budamak ise, hastalıkların bitkinin tamamına geçmesini engeller.
Toprakta yeteri kadar vitamin ve mineral olmaması çiçeklerin yapraklarında sararmaya neden olur. Topraktan yeteri kadar beslenemeyen kökler gövdeye de besin ulaştıramaz. Bu durumda besin takviyeleri veya toprak değişimi yapılması gerekir. Her çiçeğin hava, ışık ve su ihtiyacı diğerlerine göre farklıdır.
Çiçeklere verilen su yetersiz kaldığında bu durumu anında belli ederler. Yaprak kısımları eğilmeye ve boynu bükülmeye başlar.
Az ışık alan kılıç çiçeği..
Karanlıkta kalan bitkiler yapraklarını döker, sararmalar ve solmalar oluşur. Daha az ışık alan bitkilere, daha az su verilmelidir.
Sansevieria / Paşa Kılıcı
Paşa kılıcı, aloe vera ve barış çiçeği gibi NASA'nın havayı temizlediğini onayladığı çiçekler arasında. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürerek daha kaliteli bir uyku için yardımcı olacak paşa kılıcı, yatak odanızda baş köşeyi hak ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri