Öncelikle gidere yaklaşık bir bardak (200 ml) karbonat dökülür ve arkasından 1 bardak tercihen beyaz sirke dökülür. Bu karışım saç topaklarını çözmede işe yarayacaktır. 10 dakika sonra giderden aşağıya sıcak su dökerek giderin açılmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak suyu giderden dökerken dikkatli olmayı unutmayın.
Bazı durumlarda tıkanıklık tamamen vakuma girerken, bazen manuel olarak çıkarmanız gerekir. 1 bardak sıcak suyu gidere dökerek pistonu gidere bırakınız ve yaklaşık 30 saniye boyunca kuvvetli bir şekilde yukarı ve aşağı doğru çekiniz. Sıcak su tıkanıklığın çözülmesine yardımcı olmalı ve piston onu hareket ettirmelidir.
Banyo su giderinin tıkanmasında banyoda bulunan kılların, banyo su giderinde birikmesinden dolayı banyo gideri tıkanması meydana gelmektedir. Banyo giderine giren kalıp sabun atıkları da banyo giderinde birikerek tıkanmalara sebep olabilmektedir. Banyo giderinin tıkanmasının sebeplerinden biri de klozetin tıkanmasıdır.
Bir buçuk litre suyu iyice kaynatın ve ardından bu suyu gidere dökün. Giderin üzerine birer bardak karbonatı ve sirke dökün ve bekleyin. En az on dakika bu şekilde etki etmesi için bekleyin. Tekrar su kaynatın ve bu kaynar su ile giderinizi yıkayın.
Her markette kolaylıkla bulunan; karbonat, sirke ve tuz ile tıkanmış lavabo kolaylıkla açılır. Bir su bardağı karbonat ve bir bardak sirke karıştırılarak gider alanına dökülür. Ardından eldiven takılmış bir elinizle ya da tıpa ile gider kapatıp 30 dakika kadar bekleyebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Bulaşık tableti ile lavabo açma, basit tıkanıklıkların giderilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Ayrıca bu yöntem ile lavabo borularından kaynaklı kötü kokular da engellenebilmektedir. Bulaşık tableti, her ne kadar lavabo açma konusunda başarılı sonuçlar verse de sadece basit tıkanıklıkları gidermede etkilidir.
Sirke yöntemi: 1/2 su bardağı karbonatı lavabo giderine dökün. Üzerine 1/2 su bardağı damıtılmış beyaz sirke dökün. Gideri hemen gider tıkacıyla kapatın. Bu sayede köpürme tepkimesi, lavabodan dışarı değil tıkanıklığı olduğu boruların içine doğru gerçekleşecektir.
Diğer yazımızda lavabo açıcı kullanımına detaylıca yer verdik, okumak için tıklayın.. Ayrıca lavabo açıcı ürünleri tavsiye etmiyoruz. Çünkü lavabo açıcı ürünler asit bazlı ürünler olduğundan dolayı hem sağlığınıza zarar verebilecek sonuçlar doğurabilir, hem de duş giderinizi eritebilir.
Duşakabin gideri tıkanması çoğunlukla kullanıcıdan kaynaklanan bir sorundur. Duş alınırken, saçların dökülmesi veya vücut kıllarının dökülmesi sonucunda veya sabun atıklarının duşakabin giderine girmesi sonucunda duşakabin gideri tıkanmaktadır. Duşakabin gideri tıkandığı zaman tıkanıklığın açılması gerekir.
Banyo giderinin taşmasının temel sebebi tıkanıklıktır. Tıkanan gider suyu çekemeyecek ve taşıyamadığı suyun taşmasına neden olacaktır.
Eğer duşakabinin alt bölümü silikon ile yapıştırılmışsa, maket bıçağı kullanarak bu silikonu sökebilirsiniz. Bu sayede duşakabin alt kısmı boşa çıkacak ve sökülmüş olacaktır. Ancak oturtma yöntemiyle monte edilen duşakabin alt panellerinde ise çektikleri tutup bastırarak kendinize doğru çekmeniz yeterli olacaktır.
Kılı besleyense alt derideki kılcal damarlardır. Burdan kıl kök hücresi beslenir ve keratinleşmiş kıllar deri yüzeyine çıkar.
Pimaş boru açma ilacı olarak da bilinen gider açıcı kimyasallar tıkalı boru açma yöntemleri arasında en etkili olanıdır. Gider açıcı asit denildiğinde akla ilk gelen kostik denilen asit bazlı kimyasallardır.
Porçöz Jel Lavabo Açıcı, kaynar su gerektirmeden lavaboların açılmasını sağlar. Ekstra güçlü açıcı, lavabo giderine dökülerek kullanılır. Gideri tıkayan birikintiler, kirler, jelle ve tazyikli su ile beraber sürüklenerek açılır. Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve PVC borularda kullanıma uygundur.
Banyo giderinden su geri taşmaya başladığında, su gitmez ve ayağımızın altında sular birikmeye başlar. Bu sorunlar ortaya çıktığında evde yapabileceğimiz ilk yöntem eğer süzgeç kirliyse; süzgeci çıkarıp saç, kıl, tüy ve kirleri temizlemek olmalıdır.
Duşakabin gider borusunun bulunduğu gider boşluğundaki vida, tornavida ile sökülmelidir. Vida söküldükten sonra gider borusu boşa çıkacak ve kolayca yerinden çıkartılabilecektir. Eski gider borusunu yerinden çıkartıp, aynı şekilde yeni boruyu gider deliğinden ittirmeniz ve yerine oturtmanız gerekecektir.
Banyo sırasında dökülen kıllar ve saçlar giderde birikmişse ve duşakabin su sızdırması bundan kaynaklanıyorsa onları tel yardımıyla çıkarıp tıkanıklığı açabilirsiniz. Süzgece yakın tıkanıklığı pompa ile kolayca giderebilirsiniz. Kimyasal açıcı, karbonat veya sirke kullanmak da tıkanıklığa karşı etkili bir çözümdür.
Lavabo açıcı ürünler; sadece mutfak lavabolarında değil ayrıca banyo, tuvalet ve hatta küvet giderlerinde de kullanılabilir.
Her markette kolaylıkla bulunan; karbonat, sirke ve tuz ile tıkanmış lavabo kolaylıkla açılır. Bir su bardağı karbonat ve bir bardak sirke karıştırılarak gider alanına dökülür. Ardından eldiven takılmış bir elinizle ya da tıpa ile gider kapatıp 30 dakika kadar bekleyebilirsiniz.
Zararsız Maddeler İle Gider Temizliği
Diğer bir zararsız madde ise karbonattır. Karbonat ve sirke karışımı ciddi anlamda etkilidir. Bir gün kadar bekletildikten sonra karışım lavaboya dökülebilir. Sonrasında ise üstüne kaynar su döküldüğü takdirde lavabo tıkanıklığı hızlı bir şekilde giderilecektir.
Lavabonun içerisine bir fincan karbonat ve üzerine bir fincan sirke dökmeli ve lavabonun içerisinde bekletmelisiniz. İşlem tamamlanınca lavabonun tıkanık seviyesine bağlı olarak su akmaya başlayacaktır.
Lavabo Tıkanıklığı Açma Temel Yöntemleri
Bu yöntem, yağlanmadan oluşan lavabo tıkanıklığı gibi durumlarda tamamen etkisizdir. Doğal Yöntemler: Sirke karbonat ya da sirke tuz karışımları kullanılarak lavabo açması denenebilmektedir. Çamaşır suyu ve sıcak su: Çamaşır suyunu döküp beklediğiniz yöntemdir.
Toz lavabo açıcıyı kullanmadan önce suyu iyice kaynatın. Nalburdan veya marketten aldığınız lavabo açıcının paketini makas yardımıyla kesin, ardından gider borusuna tozu dökün. Kaynattığınız suyu dikkatli ve yavaş bir şekilde gidere dökün bol su göndererek pompayla takviye edin ve tıkanıklığınız açılmış olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri