Sadece Alanya'nın değil Akdeniz'in de en ünlü plajlarından biri olan Kleopatra Plajı, ince kumlu uzun sahiliyle kamp tatili yapmak için de ilk tercih edilen Alanya kamp alanları arasında yer alıyor.
Berrak ve serin denizinin yanında, beyaz kumuyla oldukça güzel bir kumsal şeridine sahip olan Kleopatra Plajı çadır kampı yapmaya müsait alanlara da sahiptir. Burada kamp yapmak ücretsizdir ancak WC, duş, soyunma kabini, elektrik gibi olanaklar plaj civarındaki özel işletmelerden giderilebilir.
Doğanın derinliklerinde konumlanan Kleopatra koyunda kamp yaparken birçok etkinliği de deneme fırsatı bulabilirsiniz. Çevrede yer alan ağaçlık bölgeler size harika bir trekking imkânı sunar. Bunun yanı sıra berrak bir denizde yüzme ve dalış aktivitesini deneyebilirsiniz.
Belediye yönetmeliğine göre mavi bayraklı plajlarda izinsiz çadır kurulmaması mavi bayrak verilme kriteri olarak sayılıyor. Bu nedenle mavi bayraklı bir plajda çadır kurmanın yasak olduğunu ve izinsiz bir şekilde çadır kurduğunuz takdirde 2022 yılı itibariyle 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 32.
Alanya'nın kamp ve piknik yapmaya en uygun alanlardan biri de İncekum Ormanı. İncekum Ormanı kamp alanına karayolu ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kamp alanının su, tuvalet, duş gibi imkanları da bulunuyor. Güneş, kum ve denize bir de orman eşlik ediyor ve ortalık adeta renk cümbüşüne dönüşüyor.
İlgili 19 soru bulundu
Bunun dışında doğada çoğu yerde yapılmasını izin verilirken istisnai bazı yerlerde çadır kurmak yasaktır. Orman, kumsal ve plajlarda kamp yapmak sadece ruhsatlı kampçılık (camping) işletmelerinde serbesttir.
Türkiye'de belirlenen kurallara göre normal şartlarda Milli Park, turistik bölge, orman, koru ve sahil gibi devlet kurumlarına ait bölgelerde ücretsiz kamp kurmak yasak olarak sayılıyor.
Genelge içerisinde yer alan Madde 2'de yazılı bu karara göre, ormanlık alanlarda “ücretsiz kamp” yani dilediğiniz gibi kamp ve piknik 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı. Ancak, herhangi bir ormanlık saha içerisinde işletme olarak hizmet veren “kamping” tesislerinde kamp yapılablmesi serbest olduğu bildirildi.
Çadır Yeri Seçimi
Çadır alanının sel basması, yıldırım, taş düşmesi ve çığ gibi tehlikelerden uzak bir yer olmasına dikkat et. Kaya düşmelerine karşı kaya altına çadır kurulmamalıdır. Yıldırım tehlikesine karşı da bölgedeki tek ağaç altına ve mağara içinde duvara bitişik çadır kurulmamalıdır.
2021 yılı itibariyle izinsiz kamp kuranlara, belirlenen yerlerin dışında çadır kuranlara 5326 sayılı kanununu 32. Maddesi uyarınca 427 TL idari yaptırım cezası uygulanmaktadır.
Kleopatra Plajı Kleopatra plajı; denizinin ve sahilinin altın renkli kumu olması, geniş bir sahil alanından oluşması ve berrak denizi 8-10 metreye kadar sığ olması başlıca özelliklerindendir. Mavi bayraklıdır.
Turizmin başkenti Antalya'nın Alanya ilçesinin sembol markalarından dünyaca ünlü Kleopatra Plajı, altın renkli kumu, denizinin berraklığı ve manzarasıyla turistleri çekiyor. Uzunluğu 2 kilometreyi bulan Kleopatra Plajı, eşsiz deniz rengi ve kumsalıyla göz kamaştırıyor.
Kleopatra Plajı, bir halk plajı özelliği taşır ve ücretsizdir. Plajda, şemsiye ve şezlong kiralamak için tercih edebileceğiniz işletmeler vardır. Bu işletmelerden istifade ile ücreti karşılığında şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz.
Antalya'nın en önemli plajlarından olan Kleopatra Plajının çok sayıda sosyal donanımı bulunuyor. Kleopatra Plajı Ücretli Mi? Her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Kleopatra Plajına girişler ücretsizdir. Bu plaja gelen kişiler ise şezlong ve plaj şemsiyesi ve benzer eşyaları ücretleri ile birlikte satın alabilirler.
Tabii isteyen kendi şemsiyesini de getirebilir. Beach giriş ücreti diye birşey yok.
Kleopatra Plajı, bir halk plajı özelliği taşır ve ücretsizdir.
Öncelikle düzgün, çok fazla ortalıkta bulunmayan, temiz bir nokta seçilmelidir.Taş düşmesi, toprak kayması ve çığ gibi tehlikelere karşı yamaç diplerine çadır kurulmamalıdır.Yıldırım düşmesi ve fırtınaya karşı tepe ve yamaç üstlerine (zirvelerine) çadır kurmamalıdır. Su kaynaklarının olduğu bölgeye yakın olun.
Ziyaretçi. Nerede kamp yapacağınıza bağlı. Örneği Ağrı Dağı'nda kamp yapmak için doğrudan valilikten veya Aladağlar'da ilçe jandarmasından, çoğu milli parkta ilgili müdürlükten, diğer ormanlık alanda ise yerel orman müdürlükleri ya da jandarma, kaymakamlık, valilik benzeri kamu kurumlardan izin almak zorundasınız.
Kamp Ne Zaman Yapılır? Kampçılık her mevsim yapılabilen bir spordur. Özellikle ekstrem sporlarla birlikte yapılacaksa bu sporlara uygun mevsimler kamp için daha uygundur. Yazın sahil kenarında, kışın ise dağ eteklerinde kamp yapılabilir.
Açıklamada; "İstanbul sınırları dahilinde piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerde bulunmak serbesttir.
Önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle yangınların artabileceği değerlendirilerek mangal, semaver, ateş yakılabilecek mesire ve piknik alanları dışındaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır.
Madde 76 –(Değişik : 4/7/1995 -4114/1 md.) *2023 yılı itibariyle 6831 sayılı Orman Kanunu 76/a maddesine göre tanzim edilecek tutanak üzerine orman işletme şefi tarafından 494 TL idari para cezası uygulanmaktadır.
Kamplarda yaş sınırı var mıdır? Evet. 15-17 ve 18-30 olmak üzere iki farklı yaş grubu vardır.
Çadırlarını kaldırmak istemeyenlere ise Konyaaltı Sahili Alan Yönetimi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'in "Konyaaltı Sahili'nde kamp yapılması ve çadır kurulması yasaktır." maddesi kapsamında cezai işlem uygulanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri