Midea F3 Arıza Kodu : Kompresör çıkış sıcaklık sensörü T5 açık devre veya kısa devre hata kodudur.
Protherm lynx f03 hatası
Kalorifer sensör hatası, kombinin kaloriferleri ısıtamamasına veya kombi çalışırken yüksek ses seviyelerine neden olabilmesine neden olabilir. Eğer kalorifer sensörü arızalıysa, sensörü değiştirmek gerekebilir. Bu işlem için Protherm servis ekibi ile iletişime geçmeniz önerilir.
Klimanızın ekranında F1, F2, F3, F4 ve F5 kodları görünüyorsa. Klimanızın modeli 18321 (Beko ) ya da 31821 (Beko) ise; 2017 Nisan ayında üretilmiş olan modellerde fan hızını değiştirdiğinizde klimanın ekranında hangi fan seviyesinde olduğunuzu göstermek amacıyla F1 den F5'e kadar kademe bilgisi görülür.
Kullanmış olduğunuz ve çok sık bir şekil de rastlayabileceğiniz klima arıza kodlarından biri ise F4 ARIZA KODUDUR. F4 ARIZA KODU dış ünite parçasının kondanser sıcaklık sensörü görevi gören materyalin de bir uyarı niteliği taşımasından kaynaklı olarak klimanızın üst ekranın da belirmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Kumandanızın alt kısmında reset düğmesi bulunuyor. Küçük bir boşluk (içeriye doğru kaçmış) şeklinde olan bu düğmeye ucu sivri bir cisim ile (kalem gibi) basıp çekin. Kumandanız resetlenecektir. Tekrardan açma/kapama düğmesine basarak çalıştırmayı deneyin.
Vestel F1 Arıza Kodu : Klimanın iç ünitesinde meydana gelen buzlanma sonucu bu arıza kodu oluştur.
Klima gazı bitik veya düşük seviyedeyse havalandırma deliklerinden soğuk hava gelmez. Gelen hava normal oda sıcaklığındadır. Düzgün çalışan bir A/C sistemi soğuk hava üflemelidir. Gelen hava oda sıcaklığında ise klima gazı bitiktir ve yeniden doldurulması gerekir.
Klima kompresör arızasında genel olarak, klima çalışmaya başladığında cızırtı veya hafif bir ıslık sesi gelir. Klimadan hava gelmemesine rağmen motor rölantisinin yükselmesi, klima kompresör arızasına işaret olabilir.
Uygun sıcaklık seçilmemiş olabilir, soğutma konumuna alın. Hızlı soğutma özelliğini seçerek kullanmayı deneyin. Çözülmezse filtreleri kirli olabilir temizleyin. Klimanız hâlâ soğutma yapmıyorsa dış ünitesinin (motoru) teras gibi uzun süre güneş gören bir yerde konumlanmış olup olmadığını kontrol edin.
E5 hatası, kirlenmiş filtreler nedeniyle de oluşabilir. Bu nedenle, filtreleri kontrol edin ve gerekiyorsa temizleyin veya değiştirin. E5 hatası, klimanın iç ünite ve dış ünite arasındaki bağlantı noktalarındaki sorunlar nedeniyle de ortaya çıkabilir. Bu nedenle, bağlantı noktalarını kontrol edin ve varsa sıkın.
Bosch arıza kodları arasında sıklıkla karşılaşılabilen arıza kodu olan Bosch kombi c6 arızası, cihazınızın hava akışında yaşanan bir fan problemidir. Yoğuşmalı kombiniz belirli bir sebepten dolayı cihaz içerisinde yeterli hava akışı sağlayamazsa, bu durum 6 arızasına yol açabilir.
Bu en çok rastlanan arızalardan biri ise F6 ARIZA KODUNUN belirmesidir. F6 ARIZA KODU kullanmış olduğunuz marka içerikli klimalarınız da soğutma derecesin de düşük bir frekansta aşırı bir derece de yük binmesi gibi arıza meydana getirmesinden kaynaklı olarak ortaya çıkmakta ve uyarı belirtisi vermektedir.
F3 arıza kodu da bu kodlardan biridir. Baymak kombiniz F3 hatası verdiyse aşırı ısınmadan kaynaklı olarak kombi çalışmayı durdurmuş olabilir. Eğer Baymak kombide F3 arızası alıyorsanız, bu aşırı ısınma durumunu yaşadığınızı gösterir.
F3 Arıza Kodu : Kombinin Tesisata Yolladığı Suyun değerini Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Bağlantı Sorunu Yaşanıyor demektir. Bu Durumda Tüketici Olarak Müdahale Edebileceğiniz Herhangi Bir İşlem Olmamaktadır. Çözümü için lütfen 444 55 47 servis ile irtibata geçiniz.
F3 Arıza Kodu :
Brülörün Çalıştığını Ve Alev Sinyalinin Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Cihazı Tüketici Olarak Birkaç Kez Resetlemeniz Gerekmektedir. Sorunun Hala Devam Ettiği Durumlarda Direk Olarak Servisi İle İrtibata Geçiniz. 444 55 47.
Klima gazı biterse araç kabininin içi soğumaz. Klima içerideki sıcak havayı çekemez. Böylece düzgün çalışmayan klimalar özellikle yaz aylarında araç kabini içerisinde zaman geçirmeyi zorlaştırır. Klima gazı yaz aylarının kavurucu sıcaklarında kabin içerisinde geçen sürenin konforlu olmasını sağlar.
Mevcut evaparatör ve fanı bunu karşılayamayacağından, buzlanma meydana gelerek, fanların sağladığı havanın lamel aralarından geçişi imkânsızlaşır. Böylece buharlaşamayan akışkan kompresöre düşük basınçlı sıvı olarak girer. Kompresörün yağsız kaldığı anda mekanik arızaya uğrayacağı aşikârdır.
En yaygın neden, yeniden doldurulması veya değiştirilmesi gereken soğutucu eksikliğidir. Diğer olası nedenler arasında arızalı bir soğutma fanı, tıkalı bir kabin hava filtresi ile ilgili bir sorun yer alır. Klima konusunda eğitimli bir kişi, genellikle her iki göstergeyi de okuyarak bir sorunu teşhis edebilir.
Genel olarak klima gazı 2 sene kadar gitmektedir.
Klima gazının belirli bir ömrü yoktur. Klima gazının ömrünü kullanım sıklığı ve süresi belirler. Standart bir klima gazının her yıl %10 ila %15 arasında azaldığı söylenebilir. Bir kaçak durumunda bu oran artacaktır.
Bu yüzden kış aylarında araç klimasının ayda en az iki kez çalıştırılması ve klima gazı seviyesinin yılda bir kez düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.
FAN Modu: Sıcaklık ayarı yapılmayan ancak ortamda hava akışı sağlayabildiğiniz bir moddur. Yani klimanızı bir vantilatör gibi kullanmış olursunuz.
Klima sıcak modu kaç derece olmalıdır diye merak edenler için mekan özelliklerine ve hava şartlarına göre değişmekle birlikte 23-24 derece arası olması gerektiğini söyleyelim.
(13) "Anti-F" Butonu Klimanızın özel kurutma ve anti-küf fonksiyonunu aktif ya da pasif hale getirebilirsiniz. Bu fonksiyon klima soğutma, nem alma ve otomatik (soğutma ve nem alma) çalışma modlarında kullanıldıktan sonra aktif hale getirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri