Filtredeki tozu veya birikintiyi gidermek için yumuşak bir fırça veya elektrikli süpürge kullanın, Filtrede çok fazla toz varsa, filtreyi yaklaşık 30 dakika sabunlu suda bırakın ve ardından durulayın, Filtreyi duruladıktan sonra iyi havalandırılmış bir yerde kurutun ve son olarak filtreyi yeniden takın.
Klima temizleyici filtre, sağlıklı bir iç mekan havası için oldukça önemlidir. Ancak filtre toz ve kirle dolarsa iç mekan hava kalitesi kötüleşir. Bu nedenle klima filtresi düzenli olarak temizlenmelidir.
Karbon filtrelerde ise filtrenin yerinden çıkartılarak temiz su ile yıkanması daha sonra doğru şekilde kurtularak yeniden kullanılması mümkün olmaktadır.
Filtreyi temizlemeye başlamadan önce elektriği kestiğinizden emin olun. Klimanın üst kısmındaki filtreyi çıkarın. Yalnızca ılık su veya el süpürgesi ile temizleyin. Filtre tamamen kuruyana kadar bekleyin, daha sonra yerine takabilirsiniz.
Filtrelerde biriken tozları elektrikli süpürge ile çekerek, ya da ılık suyla yıkama yaparak temizleyebilirsiniz. Temizleme yöntemi olarak ılık suda yıkamayı tercih ettiyseniz nem kokusu olmaması için gölgede kurutarak tekrar yerine takın. Uyarı!!! Filtre çıkartma işlemi modele göre değişkenlik gösterebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Soğuk ve bol su ile hava filtresi yıkanıyor. Hava filtresi yıkanır mı sorusunun yanıtı da bu şekilde ortaya çıkıyor. Filtrenin su ile temizlenmesi gerekiyor. Ancak bu işlemde filtrenin ön ve arka yüzüne dikkat edilerek temizlenmesi gerekli.
Hava filtresi değiştirilmek istenmiyorsa temizlenebilir. Ancak bu genellikle önerilmemektedir. Çünkü filtre; toz, toprak ya da farklı maddelerin partikülleri ile dolduktan sonra yıpranır ve temizlense bile yeterince verimli çalışmaz. Ayrıca kağıt olarak tabir edilen filtrelerin temizlenmesi mümkün değildir.
Kirli veya hasarlı bir hava filtresi, aracınızın motoruna akan hava miktarını sınırlayarak daha fazla çalışmasına neden oluyor ve bu da daha fazla yakıt kullanımını beraberinde getiriyor.
Hava filtresi aracınızın motorun çalışması sırasında silindirlere alınan havayı süzen filtredir. Aracınızın motoruna giren havanın içerisindeki toz ve pislikleri filtreleyerek temizler. Aracın önemli parçalarından biri olan hava filtresi çok küçük parçacıkları bile süzerek aracınızın performansını artırır.
Tüm bu sorunların önüne geçmek için klima filtresinin muhakkak yeterli sıklıkta temizlenmesi gerekiyor. Ev tipi klimalarda ayda bir ya da ortamda toz miktarı fazlaysa, 15 günde bir temizlik idealdir.
Polen Filtresi Değişmezse Ne Olur? Eğer polen filtresi düzenli olarak değiştirilmezse, zamanla filtrede biriken partiküller filtrenin gözeneklerini tıkar. Bu durum, araç içindeki hava akışının azalmasına ve hava kalitesinin düşmesine neden olur.
Klimanın hava filtresinin düzenli olarak temizlenmesi ihmal edilirse serpantin ile drenaj tavasında kirlenme nedeni ile bakteri oluşmaktadır. Bu bakteriler istenmeyen kötü kokuların oluşmasına neden olur. Bu da beraberinde çeşitli sağlık problemlerinin yaşanmasına yol açar.
Kullanım şartlarına bağlı olarak, klima iç ünite bakımı ve klima dış ünite bakımını en az yılda 1 kez, yaz ve kış yoğun olarak kullanıyorsanız yılda 2 kez mevsim geçişlerinden önce, periyodik bakımı işlemini yetkili servisler tarafından yaptırmalısınız.
İlk olarak panel nemli bir bez yardımıyla iyice temizlenir. Ardından bir fırça ile fan temizliği yapılır. Daha sonra fan motoru temizliği de bir fırça yardımıyla yapılır. Kart ve kart kutusu da fırça ile güzelce temizlenir.
Filtre, rutin bakım sırasında değiştirilir. Bu görüşmeler markaya göre 10.000 km ile 30.000 km arasında veya 1 yıl arasında değişmektedir. Rutin bakımlar yetkili serviste yapıldıysa bu servisler orijinal yedek parçalar kullanılarak yapılmıştır.
Deterjan kullanımı, filtrenin yapısını bozabilir ve aspiratör filtresi işlevselliğini kaybedebilir. Bu nedenle, bu tür filtreleri elde yıkamak veya bulaşık makinesinde yıkamamak daha iyidir.
Hava Filtresi Araç Performansını Nasıl Etkiler? Tüm araçların motorun etkin bir şekilde çalışması için hava filtresine ihtiyaç duyar. Bu nedenle hava filtresi araç performansını etkiler mi sorusunun cevabı evet etkiler şeklinde olacaktır.
Fakat hava filtresi tıkanmaya başladıysa motora ulaşan hava azalır. Bu yüzden performans düşer ve çiğ yakıt yakılmasından kaynaklı olarak yakıt tüketimi de artar. Ayrıca tek sorun bu değildir, motorda kurum birikmesine de neden olur.
Hava filtresi tam oturmazsa ne olur: Hava filtresinin tam oturmaması durumunda motor performansı düşer, yakıt tüketimi artar ve aracın emisyon seviyeleri artabilir. Hava filtresi olmazsa ne olur: Hava filtresi olmaması durumunda kirli hava doğrudan motora girebilir ve bu da motorda hasara neden olabilir.
Tıkalı Hava Filtresi Belirtileri
Yakıt tüketiminin normalin üstünde olması Motor sesinde oluşan değişiklik. Motor arıza lambasının sürekli yanması Motor performansının fark edilecek boyutta azalması
Egzozda Siyah Duman veya Alev
Hava filtresi muhtemelen kirli ve ciddi şekilde tıkanmış. Derhal ele alınması gereken riskli ve tehlikeli bir durumdur. Yanma döngüsü, yetersiz hava beslemesi nedeniyle tüm yakıtı yakamaz ve yanmamış yakıtın egzozdan çıkmasına neden olur.
Hava filtresi aracın çekişini doğrudan etkilemezken, bakımının ihmal edilmesi genel motor performansını dolaylı olarak etkileyebilir. Tıkalı veya kirli bir hava filtresi motor gücünün ve veriminin düşmesine neden olarak aracın hızlanma ve hızı koruma becerisini etkileyebilir.
İlk olarak aracın yüksek performansla çalışması için bu filtrenin yıllık bakım sırasında değiştirilmesi gerekir. Filtrenin yılda bir kere değiştirilmesi birçok durumda yeterli olmaktadır. Ancak yoğun toz ve polenin olduğu bir ortamda kullanılan araçlarda hava filtresi değiştirme yılda iki kere yapılabilir.
İşte hava filtresinin tıkanması durumunda ortaya çıkabilecek olumsuz etkiler: Motor Performansında Azalma: Tıkanmış bir hava filtresi, motora yeterli miktarda temiz hava sağlayamaz. Bu durumda motor performansı düşer, güç kaybı yaşanabilir ve aracın tepkime süresi uzar. Hızlanma zorlaşabilir.
Kirli bir hava filtresi her zaman değiştirilmeli, temizlenmemelidir. Aracınızı ara sıra kullanıyor olsanız bile, hava filtrenizi iki yılda bir değiştirmelisiniz. Çünkü; hava filtresi yaşla birlikte kırılgan hale gelir ve filtreleme yapamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri