Evlerde kullanılan klimalar için ağırlıklı olarak altı ayda bir bakım yaptırılması öneriliyor. İlkbahar ve sonbahar aylarında yapılması tavsiye edilen genel bakımlar klimaları, yoğun şekilde kullanacağın yaz ve kış aylarına hazırlıyor.
Evlerde kullanılan klimalara yılda 2 defa bakım yapılmalıdır. Ofislerde kullanılan klimalara kullanım sıklığı ve ortamdaki kirlilikle orantılı olarak yılda 2 ya da 4 defa bakım yapılmalıdır. Mağaza, imalathane ve sistem odası gibi sürekli çalışan klimalara yılda en az 4 defa bakım yapılmalıdır.
Eğer klimanızın iç ve dış ünite bakımı düzenli yapılmazsa cihazın ortama saldığı havanın kalitesi düşecek ve klimadan çıkan hava burada bulunanların sağlığını kötü yönde etkileyebilecektir. Kısacası, klimanızın markası, modeli ve çeşidi ne olursa olsun bakımını yılda en az 2 kere yaptırmanızda fayda var.
Ayrıca klima filtresi temizlenmezse ne olur sorusunun cevabı olarak; klima filtresinin temizlenmesi klimanın verimliliğini artırır. Kirli filtreler, klimanın hava akışını engeller ve klimanın daha zor çalışmasına neden olur. Bu durum, klimanın enerji tüketimini artırır ve daha yüksek faturalar ödemenize neden olabilir.
Tüm bu sorunların önüne geçmek için klima filtresinin muhakkak yeterli sıklıkta temizlenmesi gerekiyor. Ev tipi klimalarda ayda bir ya da ortamda toz miktarı fazlaysa, 15 günde bir temizlik idealdir.
İlgili 22 soru bulundu
Evlerde kullanılan klimalar için ağırlıklı olarak altı ayda bir bakım yaptırılması öneriliyor. İlkbahar ve sonbahar aylarında yapılması tavsiye edilen genel bakımlar klimaları, yoğun şekilde kullanacağın yaz ve kış aylarına hazırlıyor.
Polen Filtresi Değişmezse Ne Olur? Eğer polen filtresi düzenli olarak değiştirilmezse, zamanla filtrede biriken partiküller filtrenin gözeneklerini tıkar. Bu durum, araç içindeki hava akışının azalmasına ve hava kalitesinin düşmesine neden olur.
Çoğu otomobil üreticisi, klima filtrelerinin her 10.000 – 15.000 kilometrede veya yılda en az iki kez değiştirilmesini önerir.
Klima vücudun gerçekleştirmekte zorlandığı anlarda, vücut ve bulunulan ortamın ısıları arasındaki dengeyi sağlar, nem oranını düzenler, kirli havayı temizler.
Klimaların ana gövdesin de bulunan turmalin levhaları; sayesinde kötü kokulardan arındırır. böylelikle klimanız kapalıda olsa kendi kendini temizleme işlemi devam etmektedir. Kendi kendini temizlemede diğer önemli araç ise aktif karbon filtredir.
Böylece klimalar klasik işlevlerinin yanı sıra iç hava temizliğine de katkı sağlar. Temel görevi ısıtma ve soğutma olan klimalar artık iç hava kalitesini olumlu etkileyen, zararlı partiküllere karşı savaşan hava temizleme teknolojileri ve filtreleme yöntemleriyle donatılıyor.
İç ortamda toz, polen, kötü koku ve alerjenler varsa klima bunları titanyum apatit filtre sayesinde emerek iç ortama verilmeden süzüyor. Böylece ortam havası daha kaliteli hale gelerek nefes almada kolaylık, dinçlik gibi pozitif sonuçlar sağlıyor.
Klima gazı bitik veya düşük seviyedeyse havalandırma deliklerinden soğuk hava gelmez. Gelen hava normal oda sıcaklığındadır. Düzgün çalışan bir A/C sistemi soğuk hava üflemelidir. Gelen hava oda sıcaklığında ise klima gazı bitiktir ve yeniden doldurulması gerekir.
Bir klimanın ömrü çoğunlukla 10 yıldır.
Arabada Klima Gazı Kaç Senede Biter? Klima gazı genel manada 5 ile 7 yıl arası performans göstermektedir. Ancak bu performansın artırılıp azaltılması araç sahiplerine bağlıdır. Aracı kullanım sıklığı ve kullanım şekli dikkate alınarak bu surelerde uzamalar yaşanmaktadır.
Daikin'in benzersiz tasarıma sahip, kendi kendini temizleyebilen dairesel atışlı kaset iç ünitesinden esinlenerek tasarlanan bu filtre sayesinde kirli tavan ve ızgara sorunu ortadan kalkıyor. Kendi kendini temizleyebilen filtre, tozu çekerek cihazın toz kutusunda toplanmasını sağlıyor.
Klimanız kapalı haldeyken iç ünitesini kuru ve yumuşak bir bezle silerek temizleyebilirsiniz. Klimanızı uzun süre kullanmayacağınız durumlarda "Otomatik Temizleme" fonksiyonunu etkin hale getirebilirsiniz.
Kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığına ayarlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır sorusunun cevabı ise 20-24°C aralığıdır.
Hava Filtresi Nasıl Temizlenir? Yerinden çıkarılan filtreye, özel olarak üretilmiş temizlik spreyleri uygulanır. Bir süre sonra spreyin çözmeye başladığı tortu, su ile temizlenir ve kuruması için bekletilir. Bu noktada dikkatli olunması gerekir.
İlk olarak aracın yüksek performansla çalışması için bu filtrenin yıllık bakım sırasında değiştirilmesi gerekir. Filtrenin yılda bir kere değiştirilmesi birçok durumda yeterli olmaktadır. Ancak yoğun toz ve polenin olduğu bir ortamda kullanılan araçlarda hava filtresi değiştirme yılda iki kere yapılabilir.
Aracınızda kullandığınız yakıtın kalitesi, mazot filtresini ömrünü doğrudan etkileyen bir unsurdur. Mazot Filtrenizi, her 30.000 km. de bir kez yada iki yılda bir kez değiştirin.
Hava filtresinin değişmesi gerektiği nasıl anlaşılır? Hava filtresinin değişmesinin gerektiğini ise filtreye bakarak anlayabiliriz çünkü filtre kirlenmiş ve siyah bir renge bürünmüş olacaktır. Eğer hava filtreniz böyle ise kesinlikle değişmelidir.
Filtredeki tozu veya birikintiyi gidermek için yumuşak bir fırça veya elektrikli süpürge kullanın, Filtrede çok fazla toz varsa, filtreyi yaklaşık 30 dakika sabunlu suda bırakın ve ardından durulayın, Filtreyi duruladıktan sonra iyi havalandırılmış bir yerde kurutun ve son olarak filtreyi yeniden takın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri