Kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığına ayarlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır sorusunun cevabı ise 20-24°C aralığıdır.
Klima Sıcak Ayarı Kaç Derece Olmalı? Klima sıcak ayarı yapılırken ortamdaki ısı ve mekan büyüklüğü çok önemlidir. 24 derecenin üzerinde sıcaklıklar sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmayacağı için klima sıcaklık ayarı 22 – 23 derecelerde olmalıdır.
Klimanızı kullanırken, ihtiyacınızın üzerinde bir sıcaklık değerine ayarlamayın. Klimanız ayarlanan sıcaklık değerine ulaşıncaya kadar çalışır. Klimanın soğutma konumunda 18°C veya ısıtma konumunda 30°C olarak ayarlanması ile daha hızlı iklimlendirme elde etmezsiniz.
Klimalar sayesinde ekonomik ısıtma sağlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık derecesi 23 – 24 dereceyi aşmamalıdır. Klimanın sıcaklığını düşürürken her bir derecenin elektrik tüketimini %10 artırdığını unutmamanız gerekir.
Yaz aylarında klima derecelerinin genellikle dışarıdaki sıcaklık değerinden 7-8 derece daha az olması tavsiye edilir. Örneğin 30 derecelik bir sıcaklıkta uyku halindeyken klimanın derecesinin 23 civarına sabitlenmesi önerilir.
İlgili 40 soru bulundu
En verimli kullanım ise sıcaklığın 24 ile 26 derece arasında tutulmasıyla olur. Sıcaklığı her bir derece düşürmenin ek yüzde 8 maliyet olduğunu unutmayın. En verimli kullanım içerinin sıcaklığını dışarının sıcaklığından 2 ila 3 derece daha düşük seviyeye ayarlamak olacaktır.
Klima soğuk ayarı en makul olarak 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartmanız en iyisi olur.. Doğru kullanıldığında klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klimanızın kışın sıcaklık ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
Kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığına ayarlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır sorusunun cevabı ise 20-24°C aralığıdır.
Bu nedenle klimayı ideal sıcaklıkta çalıştırmaya özen göstermek gerekiyor. 22 santigrat derece yaz aylarında klimalar için ideal sıcaklık derecesi olarak gösteriliyor.
Klimanızı sürekli açıp kapatırsanız cihazlarınız tüm sistemlerini yeniden başlattığı için neredeyse birkaç katı fazla enerji harcıyor. Sonuç olarak, elektrik tüketimi de yaptığınız açma ve kapama sıklığına bağlı olarak sürekli artıyor.
Genellikle uyku için ideal ortam sıcaklığı 16 – 19 dereceleri arasındadır. Bununla beraber yazın uyurken klima kaç derece olmalı merak ediyorsanız; genellikle dışarıdaki sıcaklık değerinden 7-8 derece daha az olması öneriliyor. Örneğin, dışarıda 30 derecelik bir hava varsa uyku için klima 23 dereceye getirilebilir.
Klimanın üzerimizdeki olumsuz etkileri arasında göz ve cilt kuruluğu, dehidrasyon, solunum problemleri, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinde artış ve baş ağrıları sayılabilir. Bunlara ek olarak yaz nezlesi ve klima hastalığı olarak da bilinen lejyoner hastalığı da yaygın olarak görülen diğer sıkıntılardandır.
Klimanızın kumandasının sağ üst köşede bulunan açma kapama düğmesine basın ve kumandanın kapağını açın. Sol tarafta yer alan, üzerinde kar tanesi, siyah üçgen ve güneş şekli olan düğmeye kumanda ekranında "Güneş" görseli gelene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşları ile klima sıcaklık derecesini ayarlayın.
Klimanızın "Isıtma" Modu, ortamı 30 dereceye kadar ısıtmanızı sağlar. "Hızlı Soğutma" Modu, hızlı bir şekilde mekanı ısıtabilir. "Otomatik Çalışma" Modunda, klimanız istediğiniz zaman istediğiniz derecede otomatik olarak çalışır. Fan Tuşu ile fan hız ayarı yapılır.
HEAT (Isıtma) Modu:
Isıtma modunu seçtikten sonra istediğiniz sıcaklık ayarını yaptıktan sonra, fan tuşu ile üfleme hızını ve swing tuşu ile fan üfleme açısını ayarlayabilirsiniz.
Yani sıcak bir günde 4 saat çalışan bir klima 2 liralık elektrik tüketmektedir. Bir evde ortalama olarak 6 ila 8 saat çalışan klimanın günlük maliyeti 3 ila 8 lira arasında olacaktır. Yazın sıcak günlerinde kullanılan klima ortalama 110 ila 140 lira arasında elektrik yakmış olacaktır.
Türkiye'de 18 derece genellikle ılıman bir havayı temsil eder. Bu sıcaklıkta güneşli bir hava keyifli bir dışarı çıkma deneyimi sunar. İlkbaharın veya sonbaharın tadını çıkarabileceğiniz bir hava sıcaklığıdır.
Oturma veya çalışma odaları için ideal sıcaklık, 20°-22°C civarındayken, diğer odalar daha sıcak olmalıdır. Örneğin banyolar ve çocuk odaları için uzmanlar 22°-24°C aralığını tavsiye etmektedir. 16°-19°C arasındaki sıcaklığa sahip yatak odaları iyi bir gece uykusunu destekler.
Klima Güneş İşareti: Klimanızın ısıtma modunda çalıştığını gösterir.
Isıtma konumu için mod tuşuna, kumanda ekranında "Güneş" simgesi görünene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşlarıyla klima sıcaklık derecesini ayarlayın. Klimanızın ön panelinde en sağda bulunan ikinci lamba yanacak. Bu lamba söndükten sonra klima sıcak hava üflemeye başlayacaktır.
Ani ısı ve nem değişiklikleri solunum sistemini etkilemektedir. Cilt ve göz gibi hassas bölgelerin kurumasına neden olur. Gün boyu sürekli çalışan klimalar; gürültü kirliliğine, alerjik reaksiyonlara, kronik rinit, farenjit, boğaz ağrısı ve ses kısıklıklarının ortaya çıkmasına da sebep olmaktadır.
Yaz Klima Ayarları
O da klimanızı “COOL” moduna almak. Klimalarda “COOL” soğutma modu olarak biliniyor. Bu sayede yaz mevsiminde ya da sıcak hava şartlarında serinleyebilmek için bu moddan yardım alınabiliyor. Klimanızı COOL moduna almak içinse önce klima kumandası üzerindeki “MODE” düğmesine basın.
18'lik klimalar, genel itibari ile büyük işyerleri veya büyük odalı evler için kullanılır. Soğutma gücü yüksek olduğundan, mekanın büyüklüğü önemlidir. Bu tür klimalar, A sınıfı klimalar olarak geçmektedir. En hızlı kullanım şekli düşünüldüğünde 18'lik klimalar, saatte 1.75 kw elektrik tüketimi yapmaktadır.
COOL: Klimanın soğutma modudur. HEAT: Klimanın ısıtma modudur. DRY: Nem alma modudur. Çok nemli bölgelerde soğutma işlemi başlamadan önce çalıştırılmalıdır.
Klimanın soğutma derecesi yükseldikçe harcanan enerji sarfiyatı da artıyor. Klimayı sabit derecelerde tutmak, artacak enerji tüketimini engelleyeceği için tasarruf sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri