Ekrandaki "E2" veya "ES" kodunun görülmesi, evaporatör sıcaklık sensörünün arızalandığını gösterir.
Termosifonunuzda E-2 veya E2 hatası var ise; Düşük voltaj uyarısıdır. 165 V ve aşağısında gelen voltaj nedeniyle, bir arıza meydana gelmemesi için ürün kendini korumaya alır.
E2 arıza kodu dış ünite sensöründe arıza olduğunu gösterir.
E5 hatasıyla karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken şey klimayı kapatmaktır. Klimanın ana güç düğmesini kapatarak klimanın tamamen kapandığından emin olun. E5 hatası genellikle kablo bağlantılarındaki sorunlar nedeniyle oluşur. Bu nedenle, iç ünite ve dış ünite arasındaki kablolara bakmak önemlidir.
Uzun elektrik kesintisi olması, soğutucu bölüme sıcak besin konulması,sıcaklık dercesini dış ortam sıcaklığına göre uygun ayarlanmaması durumunda.
İlgili 45 soru bulundu
Kumandanızın alt kısmında reset düğmesi bulunuyor. Küçük bir boşluk (içeriye doğru kaçmış) şeklinde olan bu düğmeye ucu sivri bir cisim ile (kalem gibi) basıp çekin. Kumandanız resetlenecektir. Tekrardan açma/kapama düğmesine basarak çalıştırmayı deneyin.
çözüm: 1. Ekrandaki "E3" kodunun gösterilmesi, kondenser sıcaklık sensöründe bir hata olduğunu gösterir. Cihazın arka kondanser filtresi temiz olmalıdır.
Klima E İşareti: ECO modu sembolize eder. Konfordan ödün vermeden standart ayarlarla kıyaslandığında yüzde 25'e varan enerji tasarrufu sağlayan moddur.
Midea F5 Arıza Kodu : Dış ünitenin fan devri kontrol dışı olduğunu gösteren midea klima arıza kodu. Midea P0 Arıza Kodu : IPM arızası veya IGBT aşırı akım koruması olduğunu gösteren midea klima arıza kodu.
Klimada E1 hata kodu ne anlama gelir? E1 arıza kodu iç unite veya dış ünite sinyal alamama arızasıdır, bu arıza mekanik değil elektronik kartınızda oluşan bir arızadır, firmamız her marka klima kartını en uygun fiyatkara tamir etmektedir.
Arıza Tanımı:
Gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı.
Arızanın Çözümü: Baymak ECO 4 E02 arıza kodu cihazınızda aşırı ısınmadan kaynaklı bir sorun olduğunu gösterir. Aşırı ısınma durumunda kombi içinde bulunan emniyet limit termostatı devreye girer. Cihazın altındaki peteklere gidiş ve dönüş borularına ait vanaların açık olduğu kontrol edilmelidir.
Baymak kombi E5 hatası, kombinin ateşleme sırasında gaz valfinin açılmaması sonucu ortaya çıkan bir hatadır. Bu hata, gaz valfinin arızalı veya tıkalı olması, ateşleme elektrodundaki arızalardan kaynaklanan kirlilik veya elektriksel sorunlar gibi birçok nedenden kaynaklanabilir.
Dış hava sensörü algılanmıyor. Dış hava termostatını ve bağlantı kablosunu kontrol ediniz. Yetkili servise başvurun.
Bu durumda tüketici olarak nasıl bir yol izlemeliyiz aşağıda açıklayıcı bir dille bilginize sunulmuştur. ARÇELİK E02/F02 ARIZA KODU: Tüketici kombi ekranında E02/F02 Arıza kodu ile karşılaştığında öncelikle reset işlemini gerçekleştirmelidir. Düzelme görünmez ise en fazla 3 kez reset işlemini tekrarlayabilir.
Uygun sıcaklık seçilmemiş olabilir, soğutma konumuna alın. Hızlı soğutma özelliğini seçerek kullanmayı deneyin. Çözülmezse filtreleri kirli olabilir temizleyin. Klimanız hâlâ soğutma yapmıyorsa dış ünitesinin (motoru) teras gibi uzun süre güneş gören bir yerde konumlanmış olup olmadığını kontrol edin.
Baymak F1 arızası sonrası araştırma yaptıktan sonra anladım ki bu kronik denebilecek ve yakın zamanda bir çok kişini başına gelmiş bir arıza. F1 arızası dış ünite dijital kartın arızası ve servis kartın 7000 TL civarı olduğunu söyleyerek yeni klima alma önerisinde bulundu.
E5 Arıza Kodu: Isıtma devresinin sensöründe bir arıza meydana geldiğini gösterir. E6 Arıza Kodu: Kullanım sıcak su devresi ntc sensöründe bir arıza olduğunu ifade eder. E10 Arıza Kodu: Düşük su basıncı uyarısını ifade eden arıza kodudur. E25 Arıza Kodu: En fazla sıcaklığa ulaşıldığını gösteren arıza kodudur.
o Voltaj düşük uyarısıdır. 185 V ve aşağısında ürün komponentlerde arıza meydana gelmemesi için kendini korumaya alır. Dairenizde veya apartmanınızda bildiğiniz voltaj düşüklüğü ya da elektrik tesisatı problemi var mı kontrol ediniz.
En yaygın neden, yeniden doldurulması veya değiştirilmesi gereken soğutucu eksikliğidir. Diğer olası nedenler arasında arızalı bir soğutma fanı, tıkalı bir kabin hava filtresi ile ilgili bir sorun yer alır. Klima konusunda eğitimli bir kişi, genellikle her iki göstergeyi de okuyarak bir sorunu teşhis edebilir.
Kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığına ayarlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır sorusunun cevabı ise 20-24°C aralığıdır.
Kullanmış olduğunuz ve çok sık bir şekil de rastlayabileceğiniz klima arıza kodlarından biri ise F4 ARIZA KODUDUR. F4 ARIZA KODU dış ünite parçasının kondanser sıcaklık sensörü görevi gören materyalin de bir uyarı niteliği taşımasından kaynaklı olarak klimanızın üst ekranın da belirmektedir.
En sık görülen klima kart arızası düşük şebeke geriliminden kaynaklanır. Klimalarda genel güç arızaları %87 oranında düşük şebeke gerilimi sebebiyle meydana gelir. Eğer şebeke gerilimi düşerse, klima fazla akıma ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaç ise trafo, kart veya motorun yanması ile sonuçlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri