Klima yoğuşma suyu, klimadan çıkan su saf sudur. İçilmesi uygun değildir. Ütü vb. saf su kullanımına uygun alanlarda kullanılabilir.
İçilmesi uygun değildir. Ütü vb. saf su kullanımına uygun alanlarda kullanılabilir.
Klima suyu saf su mu, su %100 saf su olup içilmez ve zehirleyebilir.
Tamamen saf su kullanmak sızıntı ve damlalara sebebiyet verebilir. Yağmur, kuyu ya da klima gibi kaynaklardan elde edilen sular da ütülerde kullanılmaya uygun değildir. Bu sularda bulunabilecek mineral ya da organik kalıntılar çamaşırlarınızda leke oluşumuna neden olabileceği gibi ütünüzün ömrünü de kısaltabilir.
Klimalar havadaki toz vb zerreleri topladıklarından çıkan suyu saf su olarak değerlendirmemek lazım. Kapta bekleyen su, tuvalet temizliği veya sulama gibi amaçlar ile kullanılabilir. Berrak tozsuz sular kireç oranı düşük olduğundan ütü suyu olarak kullanılabilir.
İlgili 45 soru bulundu
1 litre klima suyu zararlı etki göstermez ama kalifinik asit alkali araç boyası üzerine özellikle açık renkli boyalarda görülebilen morumsu pembe hale oluşumuna neden olur ve hiçbir kimyasal bunu çıkaramaz.
Yazın akan su iç ünite üzerinde oluşan nemin yoğuşup dışarı atılmasından dolayı olmaktadır. İç ünite de temiz olduğu için su berrak akar. Kışın akan su ise dış ünite üzerinde yoğuşan nemden kaynaklanmaktadır. Dış ünitenin kanatçıkları da pek temiz olmadığına göre suyun kirli akması çok doğaldır.
Klimaların soğutma modundaki çalışma prensibini iç ünitedeki nemi dışarıya atması olarak tanımlayabiliriz. Dolayısıyla havadaki nemle orantılı bir şekilde bakır boruların bağlantı elemanlarında yoğuşma meydana gelir. Bu yoğuşmadan kaynaklı su akıntısı oluşur. Yani bu normal bir durum olup, arıza sebebi değildir.
Klimaların iç ünitesinde bulunan nem, gider borusu aracılığıyla dışarıya gönderilir. Dış ünitenin montajı doğru bir şekilde yapıldıysa, dış ünitenin su akıtması normaldir. Ancak eğer klima dış ünite montajında bir sorun varsa ve dış üniteden su gelmiyorsa bu durumda doğru montaj için servis yardımı alınmalıdır.
Kısacası hava ne kadar daha sıcak ve nem oranı ne kadar daha yüksek olursa cihazınız bir o kadar daha fazla su oluşturacaktır. Normal şartlarda yazın soğutmada geleneksel evinizde kullandığınız 12.000 Btu bir klima günlük ortalama 6 litre ile 10 litre arası su üretecektir.
Havadaki suyun (örneğin duş alırken, klimalı odalarda veya jakuzide) fazla miktarda bakterinin solunması hastalığa neden olmaktadır.
Herhangi bir şekilde güvenilir suya erişim olmadığı takdirde çeşme suyunun daha güvenilir bir şekilde tüketilebilmesi için su kaynatılabilir. Ancak kaynatma işleminin sadece suda bulunan virüsler, parazitler ve bakteriler dâhil olmak üzere hastalığa neden olabilecek mikropları öldüreceğini unutmamak gerekir.
Bu suyu ütüde ve araç cam suyu olarak kullanıyorum. Araç yıkamada kullanılması mantıklı olabilir en azından kireç lekesi kalmaz.
Fakat çiçeklerde kesinlikle kullanmayın çiçeğiniz kısa sürede kuruyup ölecektir bu tecrübeyle sabittir .. Klimanın havadaki nemi su halinde ayrıştırdığını düşünürseniz çiçeğe sadece saf su vermiş oluruz! minerallerden yoksun olan çiçekte kısa sürede kurumuş olucaktır..
Klimaların Isıtma Modunda Su Akıtması
Eğer dışarısı sıfırın altında bir sıcaklığa düşerse dış ünitede donma yaşanıyor. Donma sorununu çözebilmek için de klimalar çalışma prensibini değiştiriyor ve dış üniteye sıcak hava göndermeye başlıyor. Sıcak havayla birlikte buzu çözüldükçe dış üniteden su akmaya başlıyor.
Hayır, hayvanlar klima suyunu içmemeli. Klima suyu, bakteri, küf ve diğer mikroorganizmalarla kontamine olabilir. Bu mikroorganizmalar hayvanlarda ishal, kusma ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Ayrıca, klima suyunda soğutucu akışkanlar da olabilir.
Yağmur Suyu Kalitesi:
Hava içinde bulunan su buharını teorik olarak “saf su”, yani saf H₂O olarak kabul edebiliriz. Yağmur damlası da bu saf su buharının yoğunlaşması ile meydana geldiğine göre, yağmur damlasını da teorik olarak “saf su” olarak kabul etmemiz mantıklıdır.
klima suyu minarel yönünden eksik olduğu için bitkiyi hiç beslemez sadece toprağı ıslanır . sadec klima suyuyla sulama yaparsanız hiç sulanmıyormuş gibi bitki ölür.
suyun saf olması bir şeyi dğeiştirmez. önemli olan klima suyunun için de bitkiye zarar verecek kimyasal kirliliklerin olmamasıdır. asit veya metaloksit içeren bir su bitki için zararlı olabilir misal. gemide klima günde 2 ton su yapiyordu.
Klima cihazları sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezidir. Klima neden su akıtır sorusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konu olabilir. Klimalar, soğutma işlemi sırasında nemli havayı çeker ve bu da suyun birikmesine neden olur. Bu biriken su genellikle bir boru veya drenaj yoluyla dışarı atılır.
Dışarıda yer alan klimanızın sağ veya sol yan tarafında bir sıcak bir soğuk gaz borusu bulunur. Yaz aylarında soğuk gaz borusu ile dış ortamdaki sıcak hava karşılaştığında gaz borusu üzerinde terleme şeklinde su damlacıkları oluşur. Bu durum sanki borudan su akıtıyormuş görüntüsü verebilir.
İç ünite ve dış ünite olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Klima temizliğinde iç ve dış üniteler temizlenir.
Klimanın üzerimizdeki olumsuz etkileri arasında göz ve cilt kuruluğu, dehidrasyon, solunum problemleri, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinde artış ve baş ağrıları sayılabilir. Bunlara ek olarak yaz nezlesi ve klima hastalığı olarak da bilinen lejyoner hastalığı da yaygın olarak görülen diğer sıkıntılardandır.
Klimaların en sağlıklı kullanımının gündüz vakitleri olduğunu dile getiren Atamer, “Geceleri yatarken klima açık yatmak uygun değil. Sürekli olarak soğutma nedeni ile sabah uyandığımızda vücudumuzda kas ağrıları, kas krampları, boğazımızda kuruma, bazen öksürük, bulantı ve kusmaya neden olabilir.
Klima yoluyla bulaşan ve klima hastalığı olarak bilinen “lejyoner hastalığı”, zatürre gibi ciddi üst solunum yolu sorunlarına yol açabiliyor. Memorial Antalya Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü uzmanları, klima hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri