Bunlardan bir tanesi, klozete oturan erkeklerin çişlerini yaptıktan sonra birkaç damla idararla tuvalet kapağının ön kısmını kirletmesi. Umumi tuvaletlerde hijyeni sağlamak için tasarlanan U şekilli klozet kapaklarının bu amaca hizmet ettiği de düşünülüyor.
Klozet kapak örtüsü, tuvalet kapağının üzerine yerleştirilen ve klozetin temiz ve hijyenik bir şekilde kullanılmasını sağlayan örtülerdir. Tuvalet kapağının temasını azaltarak mikrop ve bakteri bulaşma riskini minimize eder.
Doğru boyut. Bir klozet kapağının en önemli faktörlerinden biri, üzerine oturmanın ne kadar rahat olduğudur. Kapağın ergonomik şekli ve malzemesinin yanı sıra sağlam bir tutuşa sahip olması da önemlidir. Bu nedenle yeni klozet kapağının klozetinize gerçekten uyması önemlidir.
Yapılan araştırmalar, klozet kapağını açık bırakarak sifonu çektiğinizde sifonunuz, idrar veya dışkınızdaki bol miktardaki bakterinin, sifonunuzun gücüne bağlı olarak tuvaletten 25 santimetre ile 5 metre arasında değişen bir mesafeye fırlamasına neden olduğunu gösteriyor.
Tuvalet yaptıktan sonra; Klozet kapağını kapatmaz ve sifonu çekmezseniz; tuvalet ortamı daima kirli ve hastalık yayıcı mikroplarla dolu olur. independentturkish.com/node/157356/t%…
İlgili 33 soru bulundu
Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Sifon iç takımı; doldurma grubu ve boşaltma grubu diye iki kısımdan oluşmaktadır. Doldurma grubu sorunlarında; genellikle rezervuarın içine suyun akmasını sağlayan musluk, rezervuar dolmasına rağmen kapanmaz. Musluk kapanmadığı için, rezervuar içindeki boşaltma grubundan klozete aralıksız su akmasına neden olur.
Plastik üstten sıkmalı menteşe takımının alttan sıkmalı kapak bağlantı elemanlarına göre montajı daha basittir. Menteşeleri klozet kapağına geçirdikten sonra klozetin kapak deliklerinden oturtturularak üstten sıkılır. Üstten sıkmaya başlandığında conta kısmı şişerek kapağın klozete sıkıca tutunmasını sağlar.
Klozet şamandırası iki sebepten dolayı suyun üstünde durmaz. Birincisi klozet şamandırası patlamış olabilir. Diğer sebep ise, klozet şamandırasının içine su girmiştir ve suyun ağırlığından dolayı suyun üstünde duramıyordur. Klozet şamandırası suyun üstünde kalmazsa, doldurma musluğunun su akıtmasını engelleyemez.
Eğer klozet kapağınız açık halde duşa girmişseniz, sıcak ve nemli hava banyonun her yanına yayıldığı gibi klozetinizin içine ve çevresine de yayılır. Eğer kapağı açıksa oluşan nemli ve sıcak hava bakterilerin hızla çoğalıp nemli hava vasıtasıyla banyonun her yanına yayılmasına neden olur.
Son zamanlarda tercih edilen modeller arasında yer alan ısıtmalı klozet kapağı modeli soğuk etkiyi azaltır. Kapak kısmı ve oturma kenarlığı tek parça halinde satılan modeller yer alır. Bu modeller takım halinde satışa sunulur.
Klozet kapağının amacı, mikrop, bakteri veya virüslerle kontamine olabilecek klozet kapağı ile doğrudan teması önlemektir. Bu, özellikle birçok kişinin gün boyunca aynı tesisleri kullandığı umumi tuvaletlerde önemlidir.
Duroplast klozet kapakları pürüzsüz ve gözeneksiz bir yüzeye sahiptir. Bu, klozeti ve kapağı temizlemeyi çok daha kolaylaştırır. Sonuçta, su tutmazdırlar ve kimyasal temizlik ürünlerine karşı son derece dirençlidirler. Dayanıklı kusursuz bir klozet kapağı istiyorsanız, daha sonra temiz suyla silmenizi öneririz.
Taharet musluğu ülkemizde hemen hemen her tuvalette bulunmaktadır. Bide ile aynı amaçla kullanılmaktadır. Alaturka tuvaletlerde ve klozetlerde bulunan taharet musluğu tuvalet sonrasında su ile temizlenmek için kullanılmaktadır.
Bide, özellikle Batı Avrupa ülkelerinde banyolarda bulunan ve harici üreme organlarını yıkamak amacı ile kullanılan bir alettir.
Arkadan çıkışlı duvara sıfır klozet ise pis su gider bağlantısının duvardan yapılmış olduğu gösterir. Klozete bağlanan boru ve su giderlerinin kaynağı duvarda ise klozet arkadan çıkışlı bir sisteme sahip demektir.
Kireç birikintilerinden dolayı topa ile delik arasında çok küçük boşluklar bile kalsa bu boşluklardan sürekli su akıntısı olur. Boşaltma grubu da tam kapanmadığı için şebekeden gelen suyu tamamen kesmez ve gün boyunca hiç kullanılmadan onlarca litre temiz su hiç kullanılmadan akmış olur.
Klozet içindeki su neden azalır, sorusunun çok kolay bir cevabı vardır. klozet içerisinde suyun birikmesine yardım eden “S” şeklinde bir boru yer almaktadır. Bu boruda herhangi bir çatlak ya da zedelenme söz konusu olabilir. Bundan dolayı da klozet içindeki su azalma gösterecektir.
Klozet dibinden su kaçırıyor olmasının nedeni, klozet taşının yerine tam oturmamasından kaynaklanır. Klozet taşı yerine tam oturmadığı için, klozet taşının altındaki pimaş borusunun bir kısmı boşlukta kalır.
Kale tarafından üretilen Optimum Smart PP klozet kapağı, yavaş kapanır özelliği ile daha kullanışlı, Polipropilen yapısı ile oldukça dayanıklı, sert, opak ve temizlik için kullanılan kimyasal maddelere karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca toza ve kire karşı da hijyeniktir.
Thermoplast sertleşir sertleşmez, malzeme ve dolayısıyla ondan yapılan klozet kapakları son derece sağlam ve dayanıklı olur. Klozet kapağı malzemesi Duroplast malzemesinden daha az sert ve çizilmeye karşı dayanıklı olmasına rağmen, çok sert ve elastiktir ve pratikte neredeyse hiç zarar görmez.
En yaygın olarak kullanılan klozet kapakları Duroplast ( Urea hammadde'den yapılmış ) ya da Thermoplast ( Polypropylene hammadde'den yapılmış) ürünlerin kullanımı çok yaygındır. Duroplast klozet kapakları daha dayanıklı ve uzun süre dayanacak ürünlerdir. Bu ürünler Metal menteşeli ya da Plastik Menteşeli olabilir.
Banyo yerine duşu tercih edebiliriz. Bir duşta ortalama 50 litre su, bir banyoda 150 litre su tüketilir. Tek bir kişi yılda ortalama 49.140 litre suyu tuvaletlerde tüketir. Sifonun bir kez çekilmesi ile 10 lt su harcanır.
Farklı sifon hacimleri olmakla birlikte genel kullanım, 8-10 litre, 6-8 litre, 6-4 litre şeklinde sifonlar su almaktadır. Bir başka deyişle, her bir sifonu çekişinizde 8-10 litre suyu tüketiyoruz. Halbuki 6 litre ile hijyen sağlanabilir. Hatta 4 litre ile hijyen sağlanan klozetler mevcuttur.
Üstten vidalı bir klozet kapağını sökmek de oldukça kolaydır. Klozet kapağının üst kısmındaki vidalar bulunur. Bu vidalar genellikle kapağın üst kısmında görünür olacak şekilde yerleştirilmiştir. Vidaların gevşetilmesi için, uygun bir alet seçilir ve vidalar saat yönünün tersine doğru döndürülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri