Klozetlerin sararması, su kalitesinden temizlik ürünlerine kadar birçok faktöre bağlı olarak meydana gelebilir. Klozetin sararması, zamanla mineral birikintileri, kir, su lekeleri ve hatta bazen küf veya bakteri oluşumu gibi nedenlerle olabilir.
Meyve suyu,çay gibi daha birçok şeker ve renklendirici içeren içeceklerin dökülmesi, Temizlikte kullanılan malzemelerin kalitesizliği, Klozetin veya yer taşının kalitesizliği ve sararmaya müsait olması, Bütün yukarıda saydıklarımız tuvalet taşının sararmasına neden olan etkenlerdir.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
Klozetin genel olarak kir ve pislikten arınması için sifon çekilir. Klozetinin içinde yavaş yavaş kaynar su dökerek sararan yerlerin renginin açılması sağlanabilir. Kaynar su ile kirleri yumuşattıktan sonra çamaşır suyu ile dökülür ve 3-5 dakika beklettikten sonra tuvalet fırçası ile temizlenir.
İlgili 30 soru bulundu
Klozet kenarlarını temizlemek için ise çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanabilirsiniz. Kireç çözücü yerine amonyak kullanmanız da mümkündür. Ancak tuvalet temizleme için maksimum hijyeni sağlamak çamaşır suyu kullanımıyla olmaktadır. Klozet temizleme esnasında kullandığınız ürünlerin tüm yüzeye yayılmasını sağlayın.
KULLANIM ŞEKLİ: Çocuk Kilitli Kapağı şekildeki gibi bastırarak saat yönü tersine çevirerek açınız. Ürünü klozetiniz veya alaturka tuvaletinizin temizlenecek kısmına uygulayınız ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyiniz. Zor ve inatçı kirlerde daha uzun süre bekleyebilirsiniz.
Çünkü tuz ruhu su ile temas edince kimyasal tepkime süresi kısa sürer. Tuvaletin içindeki suyu mümkün olduğu kadar boşaltmalısınız. Tıkalı tuvalette tuz ruhu kullanmak için suyu boşalttıktan sonra tuz ruhunu tuvalete dökünüz. 20 dakika bekledikten sonra tuvalete su dökünüz.
Derz aralarının temizlenmesinde çamaşır suyu etkilidir. Bunun yerine küf önleyici ürünlerde kullanılabilir. Fakat tuz ruhu gibi ağır kimyasallar derzlerin zedelenmesine neden olur ve fayans aralarında boşluklar oluşturur.
Güçlü formülü sayesinde tuvalet taşı gibi çok kirli yüzeyler bile cif markalı temizlik ürünleriyle derinlemesine temizlenebilir. Bu ürünlerin kullanılabileceği bir diğer yer ise banyolardır.
Tuvalet temizliğinizi, kimyasallarla temas etmeden de kolaylıkla yapabilirsiniz. 3 yemek kaşığı karbonat alın, tuvalet gideri ve tuvaletin etrafına dökün. Üzerine 1 su bardağı beyaz sirke gezdirin. Temiz bir süngerle ovalayın, ardından 5 dakika kadar bekleyip sıcak suyla iyice durulayın.
Lavabo ve klozetteki sarı lekelerin başlıca nedeni sert sudur. Peki, sert su nedir? Sert su; yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum mineralleri içeren sudur.
Ürünü klozetinizin veya alaturka tuvaletinizin temizlemek istediğiniz kısmına uygulayın ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyin. Zor ve inatçı kirlerde daha uzun süre bekleyebilirsiniz. Gerektiğinde yüzeyi fırçalayın ve sonrasında sifonu çekin. İhtiyaç duyulması halinde işlemi tekrarlayın.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Klozet kapağınızın ve koltuğunuzun yüzeylerini nemli bir sünger veya bezle temizleyin ve yalnızca nötr sabun veya yumuşak ve doğal standart ev temizlik ürünleri kullanın. Temizlendikten sonra yüzeyleri silmek için temiz su ve yumuşak bir bez kullanın, böylece klozet ve kapağında kalıntı kalmaz.
Bunlarla etkili bir şekilde mücadele etmek için Bref 10x Effect Kireç Çözücüyü öneriyoruz. Bu güçlü kireç çözücü, kireç birikintisi lekelerini hedef alır ve idrar lekelerini etkili bir şekilde çıkarır. Kireç çözücüyü kenar kısmın altına dökün ve lekelere işlemesi için gerektiği kadar bekletin, sonra güzelce ovalayın.
Porçöz tuvalet açar mı sorusuna evet cevabı verilebilir.
"Orkide kokulu ekstra güçlü özel formülü sayesinde tuvaletlerinizdeki her türlü kir, kireç, pas ve sarı lekeleri temizler, hijyen ve ferahlık sağlar. İnce tasarımlı özel ucuyla klozetinizin en zorlu yerlerine bile kolayca ulaşır.
Ben evinizde hangi malzemeler varsa o yöntemi denemenizi tavsiye ederim. Klozet suyunu boşalttıktan sonra içine 2 bardak beyaz sirke koyun. 15 dakika hiç dokunmayın sirke o bölgenin içine iyice işleyecektir. Daha sonra tuvalet fırçasıyla kireçlenmiş bölgeyi fırçalayın ve sifonu çekin.
4- Sarı Akıntı: Genellikle bir enfeksiyon belirtisidir. Sarı renkte vajinal akıntı kötü kokulu ise ve akıntının yanı sıra kaşıntı ve ağrı hissi duyuluyorsa doktora başvurulması ve gerekli tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Sarı renkte vajinal akıntının nedeni cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar da olabilir.
Karbonat ile temizlik: En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Sifon suyunun içerisine dökeceğiniz sirke ile klozetinizi fırçalama derdinden kurtulabilirsiniz. Sifonu birkaç kez çektikten sonra klozetin beyazladığını göreceksiniz. Sürekli sirke dökmek ise sizi fırçalama zahmetinden tamamen kurtarır. Sirkeyi yalnızca sifondaki suya dökmek klozetin içerisini temizler.
KARBONAT KULLANIN
Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri