Huffington Post internet sitesine konuşan Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nden William Schaffner, “Tuvaletler enfeksiyon geçişi için bir araç değildir. Hiçbir hastalığa yakalanmazsınız” diyor. Tuvaletler ile ilgili bir diğer önemli bilgi de sifonu çekerken klozet kapağını kapatmanız gerektiği.
Umumi tuvaletlerde genital siğil bulaşma riski düşüktür çünkü virüs, genellikle cinsel ilişki ile doğrudan temasla bulaşır. Bununla birlikte, virüsün bazı tipleri, cilt temasıyla (örneğin, cinsel organların teması) ve paylaşılan kişisel eşyalar aracılığıyla da bulaşabilir.”
Bakterilerin neden olduğu en yaygın gıda zehirlenmesi türlerinden biri olan salmonella, hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar ve dışkı (dışkı) yoluyla dışarı atılır. İnsanlara en sık kontamine su veya yiyecekler yoluyla bulaşır.
Klozet kapağından bir hastalık kapmak teoridemümkün olsa da olasılığı oldukça düşüktür. Bakterilerin sebep olduğu CYB hastalıklar arasında frengi,belsoğukluğu ve klamidya bulunur. Belsoğukluğu salgınlarında havlulardan,rektal termometrelerden ve ortak banyolardan bulaştığı görülmüştür.
Bu hastalık dizanteri olarak bilinen şiddetli ishal, karın ağrısı ve mide bağırsak sorunları belirtileriyle ortaya çıkan enfeksiyona sebep olur. Hastalık özellikle ishal döneminde çok bulaşıcıdır. Shigella tuvalet sifonu, klozetler, iyi yıkanmamış yiyecekler yoluyla da bulaşabilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Dışkı ile bulaşan hastalık yapıcı mikroorganizmaları el hijyenine uymaz isek etrafa bulaştırabiliriz. Yine etraftan temas ile bu mikrop diğer kişilere bulaşabilir. Ayrıca sinekler etraftan mikropları başka yerlere taşıyabilir.
*İdrar ve dışkı bakteri açısından son derece zengin olan içerikleriyle sağlığı tehdit eder. Bu sebeple bir damlası bile enfeksiyon oluşumuna sebebiyet verebilir. El yıkama disiplini bu enfeksiyon riskini tamamen sıfırlayarak mevcut olan sağlığımızı korumamıza olanak tanır.
“TUVALETLER ENFEKSİYON GEÇİŞİ İÇİN BİR ARAÇ DEĞİLDİR”
Hiçbir hastalığa yakalanmazsınız” diyor. Tuvaletler ile ilgili bir diğer önemli bilgi de sifonu çekerken klozet kapağını kapatmanız gerektiği. Çünkü eğer sifonu çekerken kapağı kapatmazsanız bakteriler sıçrayan su ile birlikte klozetin dışına taşıyor.
Alaturka tuvalette taharetlendikten sonra el yıkanmadan ellenen her materyale E. Coli bulaşabilmektedir. Tuvalette bulundurduğumuz katı sabunların üzerinde de bakteri üremesi oluşabilmektedir.
Tuvalet yaptıktan sonra; Klozet kapağını kapatmaz ve sifonu çekmezseniz; tuvalet ortamı daima kirli ve hastalık yayıcı mikroplarla dolu olur. independentturkish.com/node/157356/t%…
Anüs ile oral temas, her iki partneri de hepatit, herpes, HPV ve diğer Analdan bulaşan hastalıklar veya anal seks yoluyla bulaşan hastalıklar için risk altına sokabilir.
Bunlar çoğunlukla bağırsaklarda bulunur ve bakterilerden, mantarlardan, mayalardan, virüslerden ve bazen de parazitlerden oluşurlar. Araştırmalar, bağırsağınızda bulunan mikropların, dışkı maddesinin yüzde 25-54'üne kadarını meydana getirdiğini göstermiştir.
Çoğunlukla su ve gıdalara bulaşan etkenlerin neden olduğu hastalıklar; ishal, tifo, kolera, bağırsak paraziti, viral hepatit ve brucella olarak sıralanabilir.
Kondomlar koruyucu olsa da bulaşıcılığı mutlaka önlemeyebilir. Oral sex ile cinsel organdaki (genellikle tip 2) veya ağızdaki virüs (genellikle tip 1) partnere bulaşabilir. Özellikle su kesesi şeklinde döküntülerin veya yaraların olduğu dönem bulaşıcılık açısından risklidir.
Stajyer Diş Hekimi. Sorunuzun cevabı evet, bulunabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların birçoğunun tek bulaş yolu cinsel ilişki değildir. Bu hastalıkların birçoğu kan, sperm, vajinal sıvı, tükürük gibi vücut sıvılarıyla bulaşır.
Vajinal mantar, bulaşıcı bir hastalıktır. Özellikle ortak kullanılan tuvalet, sauna, hamam, havuz veya duş gibi yerlerden bulaşabileceği gibi cinsel ilişkiyle de bulaştığı unutulmamalıdır.
Genel olarak ise bulaşıcı olmayan bir rahatsızlık olarak öne çıkar. Yani kişi idrar yolu enfeksiyonu kapmaz ve aynı zamanda herhangi bir kişiye bu hastalığı bulaştırmaz.
61 sağlıklı erkek üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre de; ayakta veya çömelerek idrar yapanların sayısı, oturarak yapanlardan daha fazla. Alaturka tuvaletlerin; hem bağırsaklarımız, hem de hijyen açısından daha sağlıklı olduğu bilinen bir gerçek.
Modern tuvaletler hemoroid oluşumuna sebep olur.
Oturma pozisyonu daha zayıf ve yavaş bir dışkılamaya sebep olur ve kasları daha fazla zorlamayı gerektirir. Öte yandan, bağırsakları çömelmiş pozisyonda boşaltmak daha hızlı ve kolaydır ve neredeyse hiç zorlama gerektirmez.
Yapılan araştırmalar, klozet kapağını açık bırakarak sifonu çektiğinizde sifonunuz, idrar veya dışkınızdaki bol miktardaki bakterinin, sifonunuzun gücüne bağlı olarak tuvaletten 25 santimetre ile 5 metre arasında değişen bir mesafeye fırlamasına neden olduğunu gösteriyor.
Banyo; kişinin temizlenmesine olduğu kadar, gevşemesine ve ferahlamasına da yardımcı olur. Banyo esnasında; organlar gevşer ve kan akışı rahatlar.Bunun üzerine su içilmesi, organlarda şok etkisi yapar ve gerilmelerine sebep olur. Bu sebeple banyodan hemen sonra kesinlikle su tüketilmemelidir.
Abdest ve gusülde kullanılmış sulara 'mâ-i musta'mel' (kullanılmış su) denir. 'Kullanılmış su' hükmî kirliliği (hades) giderme özelliğini yitirmiş olsa bile necis sayılmaz. Bu sebeple bu tür sular değdiği yeri kirletmiş olmaz (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/16).
TUVALETTE 5 DAKİKADAN UZUN KALMAYIN
Dr. Yasir Gözü özellikle basur rahatsızlığına neden olması açısından tuvalette 5 dakikadan fazla kalmanın makat kaslarına zarar verebileceğini vurguladı.
El hijyeninde amaç, zararlı mikropları uzaklaştırmaktır. Sadece su ile yapılan el temizliği etkili bir hijyen sağlamaz ve hatalıdır.
Tuvalet (dışkılama) sonrası makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden kurutulması gerekir. Kurutma için tuvalet kağıdı tahriş etmeden kullanılmalıdır. Makat bölgesi temizliği sonrası bu bölge ıslak bırakılmamalıdır. Nemli ortamlarda mikroplar ve mantar kolay ürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri