Hangi ürünleri kullanacağınızı biliyorsanız kına saçınıza parlaklık ve güçlülük sağlayabilir. Davis kınanın erken yaşta saç beyazlamasına karşı çok etkili olduğunu söylüyor. Aynı zamanda kına en uzun ömürlü renk tonu da sunabilmektedir.
Yaş daha da ilerlediği zaman saçlar tamamen beyazlar. Bu durumda da pek çok kadın saçlarına kimyasal ürün sürmek istemez. Bu durumda, saçta artan beyazlıkların giderilmesi için en çok tercih edilen yollardan bir tanesi ise, kına ile saç boyamaktır.
Birçok toplumda yüzyıllardır doğal güzellik maddesi olarak kullanılan kınanın en çok uygulandığı yer saçlardır. Çeşitli kimyasal maddeler içeren saç boyalarının aksine, kına tamamen doğal olması sebebiyle saça zarar vermez.
Genellikle kına yakıldıktan sonra saçta 2 ila 4 saat arasında bekletilir. Ancak bazı kişiler bu süreyi daha uzun tutabilirler. Kınanın saçta daha koyu bir renk bırakması için bekletme süresi uzatılabilir. Ancak kınanın saçta fazla uzun süre bekletilmesi saç derisinde tahrişe ve kuruluğa neden olabilir.
Kına her bir saç telini adeta bir kalkan gibi sarar ve nemin saçta hapsedilmesine yardımcı olur. Kınayı boya yerine farklı maddelerle karıştırarak kına maskesi elde etmek mümkündür. Saçınız biraz yağlıysa kına yakmak saçtaki yağ dengesini de sağlayacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Hazırlanan kına karışımı on dakika boyunca karıştırılır daha sonra bir miktar su yüzeyine dökülerek 8 ile 10 saat kadar kına karışımı bekletilmelidir. Bu uygulama kına karışımının boya kıvamına gelmesini sağlayacaktır. Kıvamını alan kınanın saça uygulandıktan sonra saç üzerinde 2 ile 4 saat bekletilmelidir.
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Saçınızın görüşünü güzelleştirir.
Davis kınanın erken yaşta saç beyazlamasına karşı çok etkili olduğunu söylüyor. Aynı zamanda kına en uzun ömürlü renk tonu da sunabilmektedir. Sukamaran kınanın saçınıza herhangi bir kimyasal boyadan çok daha uzun süre kalacak bir kumral rengi sağlayabileceğini de söylüyor.
Kına saçın hızlı uzamasını sağlamanın yanı sıra saçı gürleştirir ve saç dokusunun da iyileşmesini sağlar. 9) Mantar ve egzama nedeniyle oluşan sorunları ortadan kaldırır. Bu sorunların neden olduğu kepeklenmeyi azaltır.
Kınanın saca faydaları arasında saç tellerinin kırılmasını önlemek yer alır. Çünkü kına saç tellerini güçlendiriyor ve kırılmaya karşı daha dayanıklı hale getiriyor.
KINA İLE KIZI RENK NASIL ELDE EDİLİR? Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Antibakteriyel özelliği olan, mantar hastalığı ve bakterilere karşı etkili olan kına, kısa süreli ve düşük dozda kullanıldığında herhangi bir sakınca yaratmıyor.
Detoks etkisine sahip olan kına, elma sirkesi ile birleştiğinde toksinleri dışarı atmaya yarıyor. İşte kına ve sirke karışımının faydaları... Kına, hem ruha hem de bedeni şifasıyla bildiğimiz bir boyayıcı maddedir. Kınanın vücutta kısa süre içinde bir detoks etkisi yaptığı ve vücudun zehrini attığı düşünülür.
Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!!
Saçını doğal boyalarla boyamak isteyen kişilerde kınadan yararlanmaktadır. Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir.
Küllü Kumral, Sarı ve Tonları
Sarı ve sarı tonları saç boyaları, saçların daha fazla beyazlamaya başladığı zamanlarda en çok tercih edilen renklerdir. Çünkü özellikle açık sarı ve tonları beyazları kapatma konusunda çok iyi olduğu gibi yeni çıkan beyazları ve dipleri de en az gösterendir.
Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Kınayı karma ve uygulama işlemleri sırasında mutlaka tahta kaşık kullanılmalı. Saç bakımı için, karışımın içerisine bir iki damla saf zeytinyağı eklenebilir. Kınaya limon, sirke ve şarap gibi malzemeler ilave etmek saça nüfuz etmesini kolaylaştıracaktır; ancak asit içeriklerinden dolayı dikkatli kullanmakta fayda var.
Kına kimyasal herhangi bir madde içermiyor. Bu nedenle kına ile boyanan saçlarda yıpranma olmuyor. Kınanın içerisinde yer alan doğal ve şifalı maddeler, saç derisinin iyileşmesine yardımcı oluyor. Saç derisinin pH dengesinin düzenlenmesini sağlıyor.
bu şekilde saklandığı sürece istediğiniz zaman kullanabilirsiniz unutulmamalıdır ki kınada bir bitkidir ve uygun koşullar da saklanmazsa bayatlar buda istenen bir durum değildir.
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Columbia Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, beyazlayan saçların boyamadan doğal rengine dönmesinin mümkün olduğunu ortaya koydu.
Beyaz saç tekrar siyahlaşır mı veya eski rengine döner mi? Eğer saçlarınızdaki beyazların sebebi genetik veya yaşlanma ise hiçbir şey bu süreci engelleyemez veya tersine çeviremez. Bununla birlikte eğer altta yatan şey tıbbi bir durumsa renk pigmentasyonunun geri dönmesi sağlanabilir.
Saç beyazlamasının günümüzde bilinen bir tedavisi söz konusu değildir.
Önce kınayı, üzerine yağı ekleyin bu süreçte karıştırırken kurumaması için azar azar demli çayı da ilave edin. Koyu muhallebi kıvamını tutturduğunuzda kınanız yakılmaya hazır demektir. Kına yakılacak yerin soğuk su ile yıkandıktan sonra 2 saatten fazla olmamak koşuluyla bekletilir.
Soğan kabuğu ilave edilen karışım saçlarınızda bakır renk verecektir.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri