Vücuda detoks etkisi sağlayan kına, özellikle sirke ile karıştırılıp hazırlanırsa doktor yolunu unutturacak faydaları ortaya çıkarıyor. 2 yemek kaşığı kınaya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve bulamaç haline getirin.
Cilt hastalıklarında sıklıkla kullanılan bu ikilinin bir araya gelmesi daha güçlü bir ilaç ortaya çıkarttı. Hem kına hem de elma sirkesi ayrıca bakım ürünleri arasında yer alır. Vücutta birikmiş mikropları çekerek ter gözeneklerinden atar. Bu sayede kireçlenme, ödem birikmesi gibi durumları engeller.
Karışım ne katı ne de çok cıvık olmamalı. Ayak tabanlarınıza parmak aralarına da sürün. Ayak üzerine ve tırnaklara sürmenize gerek yoktur. Bu şekilde 1-2 saat kalsın ayak tabanınızda üzerine örtü örtmeyin iyice kurusun.
Bir gün öncesinden hazırlanarak bekletilen kına daha iyi sonuçlar verir. Kına saç rengini koyulaştırır bu nedenle daha açık tonlar için, kınanın içerisine mutlaka birkaç sirke damla ya da limon suyu damlatın. Kıvamı çok koyu olan kınayı bitki çayı ile açılabilir.
Limon Suyu- Elma Sirkesi- Yoğurt
Bu muhteşem üçlü saçtaki Hint kınasının akmasına yardımcı olacaktır. Limon suyu, elma sirkesi ve yoğurttan birer yemek kaşığı alıp karıştır. Karışımı iyice karıştır.
İlgili 20 soru bulundu
Vücuda detoks etkisi sağlayan kına, özellikle sirke ile karıştırılıp hazırlanırsa doktor yolunu unutturacak faydaları ortaya çıkarıyor. 2 yemek kaşığı kınaya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve bulamaç haline getirin. Ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürüp 2 saat bekletin. Ardından durulayın.
Yüzyıllardır alternatif tıpta güçlü bir ağrı kesici etkisi olduğu düşünülen kına ve tam bir antibakteriyel etkiye sahip elma sirkesinden yapılan karışımın mucizelerini sizler için derledik. Özellikle bu karışım vücuttaki 4 bin sinir hücresinin fonksiyonel işlevselliğini artırır.
Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin.
Kınanın boyasını daha etkin kılmak için uygularken elma sirkesi veya limon suyu eklenmelidir. Kına ile saç boyamada olası beyazlar kapanır ve saç dökülmeleri önlenir ve aynı zamanda saçlarda oluşan bit sorununun giderilmesini sağlar.
KINA İLE KIZI RENK NASIL ELDE EDİLİR? Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Kına saçlara canlılık verir, kökleri ve saçları kuvvetlendirir. Saçta olan bit ve sirkeleri öldürür. İçinde kimyasal olmadığından saçı besler ve korur. Yıpranmış saçlarda genelde Mısır'da yetişen Cassia Obovata diye bilinen kına kullanıldığında çok etkili olmaktadır.
Ayağa kına yakılması ödem ve şişkinlik gibi rahatsızlıkların engellenmesine yardım eder. Tüm dolaşım sistemini çar ve kan akışının da ayaklarda hızlanmasını sağlar. Ayak, eklem ve bacak ağrılarına da iyi gelir. El ve ayaklardaki üşümeyi azaltır.
Kullandığınız kremlerin veya ilaçların yanında ben size kınayı tavsiye ediyorum. Çünkü kına hem cilde faydalıdır hem de yanık, kızarık ve soyulmuş bölgelerde harikadır. Bildiğimiz toz kınayı 1 litre suya 5 tatlı kaşığı ilave edin 20 dakika fokur fokur kaynatın ve ılıyınca mantarlı bölgeyi yıkayın.
Kına mutlaka tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Önce kınayı, üzerine yağı ekleyin bu süreçte karıştırırken kurumaması için azar azar demli çayı da ilave edin. Koyu muhallebi kıvamını tutturduğunuzda kınanız yakılmaya hazır demektir.
Kına, halk hekimliğinde, uyuz, saç kepeği, saç dökülmesi, sarılık, mantar hastalıkları, dalak büyümesi, kanser, amipli dizanteride kullanılmaktadır. Kına yağı, kınadan elde edilen ve tedavi amaçlı olarak kullanılan bir maddedir. Özellikle eklem iltihabı ve romatizma kaynaklı ağrılarda etkilidir.
Uyuz hastalığına karşı kına yararlıdır. Uyuz hastalığından etkilenen bölüme lapa halinde uygulanması ile hastalığın tedavisinde iyileştirici bir etki ortaya koyduğu belirtilmektedir.
Saça kına yakmak, saçların daha sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Kınanın içerisine zeytinyağı katarak daha besleyici hale getirmek mümkün.
Eklem, ayak, bacak ağrılarına iyi geldiği bilinir. El ve ayaklarda üşümeyi keser. Ayak ve tırnak mantarının oluşmasını engeller. Ayak kokularını engeller.
Kına normalde saçınıza daha koyu tonlarda kızıl ve kahvelik verir. Eğer içerisine zerdeçal eklerseniz daha açık renkte tonlar elde edersiniz. 150 gram kadar kına kullandığınız bir tarif için 100 gram zerdeçal kullanabilirsiniz.
Kınanın vücutta kısa süre içinde bir detoks etkisi yaptığı ve vücudun zehrini attığı düşünülür. Elma sirkesi ise kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi faydalar sağlar.
2 yemek kaşığı kına ve 4 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırdıktan sonra ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürebilirsiniz. Ayak üzerinde ve tırnaklarda uygulamaya ihtiyaç duyulmaz. Bu şekilde yaklaşık 2 saat bekledikten sonra ayaklarınızı iyice yıkayın.
Elma sirkesi ile ayaklarınızı her akşam yıkarsanız, elma sirkesinin içindeki mineraller sayesinde bağ dokularının iyileşmesini hızlandırabilirsiniz. Topuk dikenini son günlerde fark ettiyseniz elma sirkesini kullanmaktan kaçınmayınız. Erkenden müdahale edip dikenin daha da yayılmasına engel olabilirsiniz.
Artık kınayı saçınıza uygulayabilirsiniz. Kınayı uyguladıktan sonra saçınızı saç bonesi ile kapatıp 4 saat kadar beklemelisiniz. Bekleme süresinin sonunda saçınızı ılık su ve şampuan ile kınadan arındırın. Hepsi bu kadar!
Yaş daha da ilerlediği zaman saçlar tamamen beyazlar. Bu durumda da pek çok kadın saçlarına kimyasal ürün sürmek istemez. Bu durumda, saçta artan beyazlıkların giderilmesi için en çok tercih edilen yollardan bir tanesi ise, kına ile saç boyamaktır.
Kına sağlık açısından sadece saç için kullanılmaz. Aynı zamanda birçok farklı hastalığa iyi gelmesi için günümüzde yaygın olarak değerlendirilmektedir. - Ayak terlemesine engel olur. - Uyuz ile beraber egzamaya karşı oldukça iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri