Kınalıada Halk Plajı Kınalıada'nın en sevilen plajlarından biri olan hem turistler hem de yerli halk tarafından tercih edilen plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Masmavi ve tertemiz bir denize sahip olan plaj Kınalıada iskelesinin hemen yanında yer alıyor.
O yüzden bölge halkı tarafından en çok tercih edilen plajlar içerisinde yer aldığını dile getirmek mümkün. Ancak şezlong ve şemsiye için 2020 güncel fiyat doğrultusunda 30 TL ücret alınmaktadır. Bunun dışında Kınalıada merkezde olduğu için kolay bir şekilde plaja ulaşmak mümkün.
Kınalıada'ya tatil planı yapan kişiler ise, “Kınalıada'da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Kınalıada plajları isimleri; Kumluk Plajı, Kamo's Beach Club, Ülker Halk Plajı, İskele Halk Plajı, Teos Beach ve Kınalıada Noya Beach'tir.
Denize girmek için en uygun ada Kınalıada. İskelenin iki yanında uygun fiyata şemsiye şezlong kiralanıyor. İsterseniz kiralama yapmadan da ücretsiz girebilirsiniz. Diğer adalarda-özellikle Büyükada- denize girmek için plajlara giriş ücreti ödenmesi gerekiyor.
Hafta içi ve hafta sonu fiyatları değişiklik gösteren plaja girişler ücretli. Bu ücrete şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, soyunma kabini dahil ediliyor.
İlgili 36 soru bulundu
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
0-6 yaş çocuklar için ücretsiz olan plaj, 7 yaşından sonra ise çocuklar için aynı ücret dahilinde hizmet vermektedir. Diğer plajlara göre fiyat açısından daha uygun bir bütçe sağlayan Büyükada Eskibağ Plajı, bölgenin en eski plajları içerisinde yer almaktadır.
Kınalıada Halk Plajı
Kınalıada'nın en sevilen plajlarından biri olan hem turistler hem de yerli halk tarafından tercih edilen plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor.
Kınalıada Camii, Hristos Manastırı (adanın tepesinde Romen Diyojen'in sürgün edildiği ve vefat ettiği yer) Panaya Rum Ortodoks Kilisesi, Sirakyan Evleri, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, ve Alsancak sahili bulunmaktadır. Çınaraltı'nda çay içeceğiz ve bu eşsiz ortamın huzurunu soluyacağız.
Papazyan Yalısı, Kınalıada'nın en önemli simgelerinden biridir. Papazyan Yalısı önünde fotoğraf çektirmek ise bir Kınalıada klasiğidir. Dönüşüm Manastırı ve Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ise Kınalıada'nın en meşhur tarihi ve turistik yerleri arasında yer almaktadır.
Eminönü-Kınalıada arası 50 dakika sürmektedir. Bostancı'dan Kınalıada'ya yaklaşık 2 saatte bir sefer düzenlenmektedir. Sabah 07.05'te başlayan şehir hatları seferi gece 00.00 kadar devam etmektedir. Yolculuk süresi yaklaşık yarım saat kadar sürmektedir.
Adı, demir ve bakır madenlerinin etkisiyle kızılımsı olan toprağının renginden gelir. Tarihi dokusu da çok fakirdir. Adada 1 cami, 2 kilise, 1 manastır bulunmaktadır.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
İskeleden bineceğiniz vapur ile yaklaşık 12 dakika gibi bir sürede Kınalıada'ya ulaşabilirsiniz.
Kabataş, Bostancı, Kadıköy ve Kartal'dan vapur ile Heybeliada'ya geldikten sonra iskelenin yanında bulunan ücretsiz teknelerle Ada Beach Club'a kısa sürede ulaşılmaktadır. Plajın giriş ücreti 2020 tarihi itibari ile hafta içi ve cumartesi günleri kişi başına 50-TL'dir.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Kınalıada'da fayton yoktu ve ada ahalisi bu yokuşları yürüyerek çıkıyordu. Ta ki elektrikli akülü küçük araçlar icat olana ve geçen yazımızda sözünü ettiğimiz başıboşluk başlayana kadar. Şimdi bir dolu akülü araç insanları tek tek taşıyor ve böyle giderse ne kadar insan o kadar motorlu araç bütün yolları kaplayacak.
Prens Adaları'nın arasında İstanbul'a en yakın ada olan Kınalıada, çoğunlukla diğer adalar kadar popüler olmasa da en az diğerleri kadar güzel, en az diğerleri kadar görülmeye değerdir. Yeşil renge çok rastlanmaz Kınalıada'da fakat adaya ismini veren kızıl toprağı, farklı bir atmosfer sunar.
Kilyos halk plajı Sarıyer belediyesine ait olan bir plajdır. Halk plajı olan Kilyos halk plajı aynı zamanda ücretsiz bir plajır. Kilyos halk plajında bulunan otopark da aynı zamanda ücretsizdir.
İstanbul'da temiz deniz suyuna sahip ilçelerin başında Adalar geliyor. Kınalıada, Burgazadası, Heybeliada, Büyükada ve Sedef Adası'nda deniz yüzmek için plajlar bulunuyor.
Kaynak suyuyla karıştığı için denizi serin. Herkese açık ücretsiz Küçük Çakıl'ın sağında ve solunda kurulu iki beach buranın en eskilerinden. Son yıllarda onların yanına yeni beach'ler eklenmiş. Bazıları Küçük Çakıl'daki otellere ait, ama herkes girebiliyor.
İSTANBUL ÜCRETSİZ PLAJLAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Caddebostan 2 ve 3 numaralı plajlar tamamen ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Denizi sığ olduğu için bu plaj, çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından da tercih edilir. Prenses Koyu Plajı için ücretler hafta içi 120, hafta sonu ise 150 TL olarak belirlenmiş. 0 ile 7 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz olan plaj, 7 ile 12 yaş arasındaki çocuklar için %50 indirimli şekilde sunulur.
Özellikle de Yörük Ali Plajı'na hafta içi giriş fiyatı 50 TL olarak belirlendi. Aynı şekilde hafta sonu bu plaja giriş ücreti ise 60 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri