İstanbul'un Adalar ilçesi, Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak bilinen büyüklü küçüklü 9 ada (Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası) ve Vordonos Adası'nın oluşturduğu ada takımına sahip.
Adalar ilçesinin merkezi Büyükada olup, ilçe 5 mahalleden oluşmaktadır; Büyükada'daki Maden ve Nizam mahalleleri, Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Adalar arasından Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada ve Sedef Adası yerleşime açıktır, Kaşık Adası özel mülktür, Sivriada ve Tavşan Adası ise tamamen boştur. Eminönü üzerinden hareket eden vapur Kadıköy'e uğradıktan sonra şu sıra ile ilerler; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
İlgili 20 soru bulundu
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisidir.
Kasos, Kaşot olmuş; Karpethos, Kerpe; Aliminya, Limoniye; Simi, Sömbeki; Tilos, İlyaki; Nisiros, İncirli; Mandraki, Yalı; Kos, İstanköy; Astropalya, Koçbaba; Kalimnos, Kilimli; Kharki, Herke olmuş; Patmos, Meis, Herke, Lipos, Leros ise olduğu gibi söylenmiştir.
Eminönü, Bostancı, Kabataş ve Kadıköy iskelelerinden Kınalıada'ya hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kadıköy'den kalkan vapurlar ile 30 - 40 dakika, Kabataş'tan kalkan vapurlar ile 40 - 50 dakika, Eminönü'nden kalkan vapurlar ile 50 dakika, Bostancı'dan ise yaklaşık 30 dakikada Kınalıada'ya ulaşabilirsiniz.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Bunlar; Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada şeklindedir. Bu anlamda şehir hatları vasıtasıyla ulaşım sağlamak ve günübirlik turlar sağlamak da mümkündür. Özellikle yaz sezonu yaklaştıkça vapur hatlarındaki sefer sayıları artmaktadır.
Onun dışında Turyol firmasına ait motorlar 10 ila 18.30 arası sefer düzenlemektedir. Eminönü-Kınalıada arası 50 dakika sürmektedir. Bostancı'dan Kınalıada'ya yaklaşık 2 saatte bir sefer düzenlenmektedir. Sabah 07.05'te başlayan şehir hatları seferi gece 00.00 kadar devam etmektedir.
Kınalıada Camii, Hristos Manastırı (adanın tepesinde Romen Diyojen'in sürgün edildiği ve vefat ettiği yer) Panaya Rum Ortodoks Kilisesi, Sirakyan Evleri, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, ve Alsancak sahili bulunmaktadır. Çınaraltı'nda çay içeceğiz ve bu eşsiz ortamın huzurunu soluyacağız.
Kınalıada'ya İstanbul Şehir Hatları, Mavi Marmara, Turyol firmaları düzenli olarak sefer düzenlemektedir. Bostancı'dan kalkan motorlar yaklaşık 30 dakikada adaya varırken, Kabataş'tan kalkan vapurlar yaklaşık 1 saatte adaya varmaktadır.
Hristiyanlığın kabulüyle birlikte burada yaşayan keşişler nedeniyle Bi- zanslılarca Papadonissia ( Keşiş Adaları ), Doğu Roma İmparatorluğu dev rinde Prens Adaları, deniz üzerindeki konumlarına göre Halka Adaları, top rak renginden dolayı Kızıl Adalar da denmiştir.
Papazyan Yalısı, Kınalıada'nın en önemli simgelerinden biridir. Papazyan Yalısı önünde fotoğraf çektirmek ise bir Kınalıada klasiğidir. Dönüşüm Manastırı ve Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ise Kınalıada'nın en meşhur tarihi ve turistik yerleri arasında yer almaktadır.
Maltepe, Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada vapur seferleri ücreti ise kişi başı 21.10 TL olarak belirlendi.
Kabataş - Adalar (Şehir Hatları)
Kabataş - Adalar vapur hattının ilk durağı Kabataş olup son durağı Büyükada durağıdır.
Kartal'dan Büyükada'ya nasıl giderim diye endişeleniyorsanız hiç merak etmeyin. Kartal iskelesinden Büyükada'ya vapur ve motor seferleri düzenlenmektedir. Kartal iskelesinden Prenstur motor seferleri aracılığıyla yarım saatte adaya ulaşabilirsiniz.
Antik adı İmbros (İmroz) olan Gökçeada aynı zamanda Türkiye'nin en büyük adasıdır. Çanakkale Boğazı'nın ağzında yer alır. 290 kilometre karelik bir alan üzerinde oluşmuştur. Kıyı şeridinin uzunluğu yaklaşık 95 kilometredir.
Sisam - Samos
O zaman Kuşadası'ndan kalkan feribotlara atlayın ve Türkiye'ye en yakın ada olan Sisam'a uğrayın. Diğer adalara oranla daha sakin bir hayatın devam ettiği Sisam, şehrin boğucu koşturmacasından uzaklaşmak için birebir. Her Yunan adasında olduğu gibi Sisam'da da restoranlar harika deniz ürünleri sunuyor.
Büyükada, Rumca adıyla Prinkipo; Prens Adalarının en büyüğü ve en güzelidir. Birçok insanın ziyaret ederek gezip gördüğü tek ada budur ve en gözde yazlık mekanlardan biridir. 5,4 km2'lik yüzölçümüyle Büyükada, diğer üç ana adanın toplamından daha büyüktür.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Denize girilecek en güzel ada hangisi sorusunun yanıtında Bozcaada kesinlikle ilk üçte! Tenedos adıyla da bilinen Bozcaada, Türkiye'nin üçüncü büyük adası olma özelliğine sahip. Cam gibi denizi ve zeytin ağaçlarıyla Bozcaada'nın sıcak atmosferini butik oteller tamamlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri