Koçak Baklava; Coşkun ve İbrahim Koçak ustalarının öncülüğünde hammadde seçiminden tüketiciye ulaşana dek her aşamada kontrolü elden bırakmadan yaklaşık 130 kişilik ekibi ile büyük bir itinayla üretim yapmaktadır.
Koçak Baklava sahibi nereli? . Gaziantepli ünlü baklavacı Koçak Baklava'nın sahibi Coşkun Koçak'ın oğlu olduğu öğrenilen genç avukatın arkadaş grubu arasındaki K.S.E. adlı avukat, bu sırada henüz kime ait olduğu bilinmeyen 'Glock' marka tabancayı incelemeye başladı.
İşte, Gaziantep'in, hatta dünyanın ilk baklava dükkanı olan Elmacı Pazarı Güllüoğlu, bu amcalardan biri olan Mahmut Güllü tarafından açılıyor. Şu an ise başında Güllü ailesinin 6. kuşağından torun Cevdet Güllü var. Elmacı Pazarı Güllüoğlu'nun pazarın içinde ve dışında iki dükkanı var.
Kuyumculuk sektörünün lider firmaları denince ilk akla gelen markalardan biri olan Koçak, 1958 yılında Ankara'da kuruldu.
Koçak Baklava TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi , TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve HELAL Gıda Sertifikalarına sahip olmakla beraber bu sistemleri işletme üzerinde uygulamaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Dünyanın en güzel baklavası: Koçak Baklava, Gaziantep, Türkiye - Tripadvisor.
AB Komisyonu tarafından 8 Ağustos 2013 tarihinde baklavanın Türk tatlısı olduğu tescil edilmiştir.
Hasan Koçak, aslen Artvinli'dir.
Koçak Gold'un patronu İsmet Koçak, 8 ay savcılık yaptıktan sonra Şereflikoçhisar'da baba mesleği 'sarrafiye'de karar kıldı. 1986'da İstanbul'a büyük denize açıldı ve eski Doğu Bloku ülkelerini Türkiye'nin vilayetleri gibi görüp aktif pazarlama yaptı.
1981 yılında baklava yapımının okulu sayılan baklavacısında çırak olarak başlayan Coşkun ve İbrahim Koçak kardeşler, ustalarının gözetimi altında baklava yapımının her aşamasında görev almış ve askerlik görevini yerine getirinceye kadar 12 yıl boyunca çalışmışlardır.
Türkiye'de baklavanın başkenti Gazianteptir. Burada birbirinden ünlü ve lezzetli ürünler yapan baklavacı bulmak mümkün. Fakat son yıllarda öne çıkan isim Koçak. Bilinen ünlü markaların bir çoğu yoğun turistik üretim yüzünden kalitelerinden taviz vermeye başladılar.
👉 Koçak Baklava
Hatta genelde Gaziantep'e yemek kaçamağı yapan insanların tercihi İmam Çağdaş'ta akşam yemeği yiyip baklava tadıp, memleketlerine dönerken kutu kutu Koçak taşımak oluyor. Bu yüzden dönüş uçağınızda herkesin elinde bir Koçak poşeti görürseniz şaşırmayın.
Kuşaktan kuşağa bu eşsiz lezzeti aktarmayı hedeflediklerini ifade eden Antepsan Baklava ortaklarından Gökhan Gökgöz, “Büyümedeki hedefimiz; kalitenin ve sağlıklı baklavanın öncelikle tüm Türkiye sonrasında ise dünyaya tanıtmaktır. Bildiğiniz üzere baklava ülkemizde Gaziantep'te coğrafi işaret olarak tescillenmiştir.
Ömer Koçak (d. 13 Mart 1943, Hatunsaray, Meram, Konya - ö. 9 Şubat 2013, Bahçelievler, İstanbul) emekli Yargıtay üyesi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1968 yılında mezun olmuştur. Konya hakim adayı olarak mesleğe başlamış, çeşitli il ve ilçelerde hakimlik yapmıştır.
27 Ağustos 1982, Ankara) Türk köşe yazarı, oyuncu, senarist ve yönetmen.
Gaziantepli Baklavacı Mehmet Usta,Ereğli(Murtaza Mah.)
Mahmut Koçak (1964, Afyonkarahisar) Türk Siyasetçidir.
Ahmet Koçak (1913, Pasinler, Osmanlı İmparatorluğu - 8 Mart 2006), Türk Bürokrat.
İbrahim Koçak, Edebiyat, Şiir kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Saat Üç Buçuk kitabının yazarıdır. İbrahim Koçak kitapları; Tilki Kitap aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. İbrahim Koçak tarafından yazılan son kitap "Saat Üç Buçuk", Tilki Kitap tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.
Halil Koçak (d. 12 Nisan 1983, Adana) Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.
Hasan Koçak, (1 Ağustos 1998 Yusufeli, Artvin) Türk müzisyen.
Barış Koçak (25 Eylül 1978, İzmir), Türk sinema ve dizi oyuncusudur.
Osmanlı'nın “Türk” olarak algılanması nedeniyle de Yunan ve Arapların bu nitelemeyi hoş karşılamadıklarını ifade eden Güllü, ”Baklavanın ana malzemesi yufkanın anavatanı Orta Asya'dır ve onu ilk kez yapanlar da Türklerdir. Bugünün yufkası, 11. yüzyılda yazılmış Divan-ı Lügati't-Türk'te 'yuvka' olarak geçiyor” dedi.
Yunan kardeşlerimize "Bari adını baklaviedes falan yapsaydınız" şeklinde laf atmak üzereyken 1987 yılında Birleşmiş Milletler'in yaptırdığı araştırma sonucu baklavanın bir Suriye tatlısı olduğu aklımıza geldi. Suriye'yi bir kenara bırakarak, karşı yakanın yaptığı baklavalar; bizim ev baklavası dediğimiz türden.
Dünyanın en pahalı tatlısı Kahramanmaraş'ta: Bir tepsisi 2.5 milyon lira. Kahramanmaraş'ta bir pastanede altın tepside yapılan bülbülyuvası ve baklavanın fiyatı dudak uçuklattı. Altın tepside baklava 2.5 milyon, bülbülyuvası tatlısı ise 500 bin liraya satılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri