Yasağa uymayanlara ise Orman Kanunu, Çevre Kanunu, Kabahatler Kanunu ve Türk Ceza Kanuna göre işlem yapılacağı ilan edildi. Bu gelişmeyle beraber hafta sonu yapılacak Kocayayla şenliklerinde kesinlikle ateş yakmak ve mangal yapmak yasaklanmış oldu.
Mangal yapabileceğiniz yerler mevcut fakat kalabalık olma ihtimaline karşı siz mangalınızı yanınıza alın. Diğer yerlerde de mangal yakılmasına izin veriliyor. Yerde ateş yakmak yasak devriyeler geziyor ve uyarıyor. Keles sınırları içerisinde, kapıda 20 TL alıyorlar.
Bursa'nın Keles ilçesinde bulunan ve Marmara'nın en büyük yaylası olan Kocayayla'da çadır kurmak yasaklandı. Türk tarihinin sembol şehirlerden biri olan Bursa'nın Keles ilçesindeki Kocayayla'da 6. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği çerçevesinde, '55. Keles Kocayayla Kültür Şenliği' düzenlenecek.
İstanbul'da yangınlara karşı önlem amacıyla ormanlık alanlara giriş yasaklandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ormanlık alanlara girişlerin 5 Temmuz 2022-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında yasaklanması kararı alındığını duyurdu.
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamayla birlikte, ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Açıklamada; "İstanbul sınırları dahilinde piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerde bulunmak serbesttir.
İlgili 44 soru bulundu
Bir ormanlık alanda yangına neden olmadığınız noktada yine de yasaklara uymayıp mangal ya da ateş yakarsanız Kabahatler Kanunu çerçevesinde 400-1000 TL arasında ve hatta üstünde bir cezaya maruz kalabilirsiniz.
PİKNİK VE MESİRE ALANLARI DIŞINDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDI
Bu alanlar dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak kesinlikle yasaklanmıştır.
Önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle yangınların artabileceği değerlendirilerek mangal, semaver, ateş yakılabilecek mesire ve piknik alanları dışındaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır.
Kasten orman yakmak suçundan ise 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve 1000 günden 10 bin güne kadar adli para cezası uygulanabiliyor. Devletin güvenliğine karşı kurulmuş örgüt faaliyeti çerçevesinde ormanları yakma suçuna, müebbet hapis ve 20 bin günden 25 bin güne kadar adli para cezası verilebiliyor.
Uymayanlara 37.555 TL Cezası Var! Türkiye'de 2023'te çeşitli illerde ormanda ateş yakma yasakları uygulanıyor. Doğal güzelliklerimizi koruyalım, ceza riskini göze almayalım!
Yasağa uymayanlara ise Orman Kanunu, Çevre Kanunu, Kabahatler Kanunu ve Türk Ceza Kanuna göre işlem yapılacağı ilan edildi. Bu gelişmeyle beraber hafta sonu yapılacak Kocayayla şenliklerinde kesinlikle ateş yakmak ve mangal yapmak yasaklanmış oldu. Lucifer Michaelson Kimdir?
"Bursa genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar ile Uludağ Milli Parkı da dahil bütün orman parklarında (resmi tescilli piknik-mesire alanları) mangal ve benzeri ateşli piknik yapılması 20 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklanmıştır."
23 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşecek şenlik kapsamında Keles Kocayayla'da yapılacak etkinliklere Bursa'dan katılım sağlamak isteyen vatandaşlarımızın katılımı için Bursa Büyükşehir Belediyesi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi güney kapısından ve tüm dağ ilçelerinden ( Keles, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan) ...
Apartmanda Mangal Yakmak Yasak Mıdır? İlk olarak, balkonda mangal gibi özel olarak tanımlanmış bir yasaklama bulunmamaktadır. Ancak, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 18. maddesi gereği, kat malikleri apartmanın bağımsız veya ortak kullanım alanlarını kullanırken birbirlerini rahatsız edemezler.
Kocayayla, Keles ilçesine 4 km uzaklıkta Uludağ'ın güney yüzünde yer almaktadır. Bursa merkeze 65 km mesafede olan Kocayayla, 1.225 metre rakıma sahip olup, 40 dekar alana sahiptir.
2-6831 sayılı Orman Kanunu'nun 76. maddesinde yer alan hüküm uyarınca, orman alanları içerisinde 05.07.2023 tarihinden 30.09.2023 tarihine kadar mangal, semaver, ateş yakılması yasaktır.
Alo 174 İhbar ve Şikayet.
“Madde 1 – İlimiz sınırları içerisindeki ormanlık alanların 4 kilometre civarında yer alan ve yakınlığı nedeniyle orman yangınlarına neden olabilecek yerlerde(özel mülkiyete konu araziler de dahil) ateş yakmak yasaktır.
(I) Meydan,cadde,sokak,yol,köprü, kaldırım, park, pazaryeri, mezarlık, ve boş alanlarda,dere ve çay kenarlarında ateş yakmak yasaktır.
İstanbul Valiliği orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin 24 Haziran -15 Ekim 2023 tarihleri arasında yasaklandığını duyurdu.
Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak veya izin verilen yerlerde yakılan ateşi söndürmeden mahalli terk etmek yasaktır. Ve belirtilen fiilleri işleyenler hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezası uygulanır.
Ancak dumansız ızgara adıyla da bilinen dumansız mangal ürünleri dumanı tamamen ortadan kaldırmaktadır. Dumansız mangal hem elektrik hem de kömür enerjisi ile çalışan modelleri bulunan bir ızgara sistemidir. Izgaranın oluşturduğu dumanı kendi haznesinde hapsedip ısıya dönüştürerek yayılmasını engellemektedir.
Belgrad ormanında mangal yakmak, orman statüsünde yer aldığı için yasak olacak.
Mesire alanı, bir orman içerisinde yer alan veya çevresinde ağaçlar bulunmakta olan ağaçlık ve yeşil yerler olarak ifade edilebilir. İnsanlar şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve şehirdeki gürültüden ve kalabalıktan uzaklaşmak için mesire alanlarına gitmeyi tercih etmektedir.
Piknik yapmak ve mangal yakmakla ilgili yerinde normalleşme kararlarında bir hüküm yer almıyor. Dolayısıyla bir önceki genelge mangal ve piknik içinde geçerli. Buna göre 1 Haziran'a kadar ormanlık alan, sahil ve plajlarda piknik yapmak yasak. Bununla birlikte piknik alanlarında mangal yakılması da kesinlikle yasak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri